cearda Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 1:Ce fel de diode sint cele incercuite cu rosu, sau ce pot pune in locul lor ? 2:Are protectie la scurt aceasta sursa ? Schema:http://www34.zippyshare.com/v/k5y0lFL0/file.html Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Sunt zenere de 15, 4,7 si 3,9V. Si da are protectie la scurt. Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 (editat) Sunt diode zenner de 15, 4,7 si respectiv3,9V. Sursa are protectie. Am postat in acelasi timp. Editat Septembrie 27, 2016 de PINTI Link spre comentariu
cearda Postat Septembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Mulțumesc. Mai pot pune 3 tranzistoare și 3 rezistente în paralel ca sa am 10A ?Sau cate trebuie,ca sursa sa aiba 10A ? Link spre comentariu
Vizitator iulianvalentin Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 (editat) Poti pune si 10 pentru 30A problema este ca la caderi mari de tensiune pe elementul/ele serie si la curenti mari vei avea un resou formidabil. LE. Ar fi nemaipomenit daca ai putea face rost de un transformator de tipul 2x15V ca sa ai o treapta intermediara. Editat Septembrie 27, 2016 de iulianvalentin Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Dioda 1N5402 ce rol are?LE: am vazut mai tarziu, iesirea e cu + la masa. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Pentru cei ce vor sa o realizeze, doua variante le puteti gasi aici: http://www.site cu continut explicit.ro/3489536890.4 Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Eu nu inteleg de ce in schema din debutul topicului, a fost nevoie de un triplet darlington inaintea tranzistorilor de putere, este foarte exagerat pentru cei 5A, BD441 era suficient pe post de prefinal, dar na... Eu unul n-as recomanda surse cu plusul la masa, se pot face usor confuzii regretabile la montajele moderne. Au fost candva, lumea a evoluat, sa o facem si noi. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Eu nu inteleg de ce in schema din debutul topicului, a fost nevoie de un triplet darlington inaintea tranzistorilor de putere, este foarte exagerat pentru cei 5A, BD441 era suficient pe post de prefinal, dar na... Eu unul n-as recomanda surse cu plusul la masa, se pot face usor confuzii regretabile la montajele moderne. Au fost candva, lumea a evoluat, sa o facem si noi. Pentru a intelege de ce a fost nevoie de un triplet darlington inaintea tranzistorilor de putere, poate ar trebui studiat pdf-ul german al acestei surse.http://www.site cu continut explicit.ro/3489537503.1Nici eu nu am inteles de ce unele surse au plusul la masa, am mai pus aceasta intrebare pe forum si niciun amator nu a stiut sa-mi raspunda.Cred ca are totusi o noima dar n-am dibuit-o eu, poate intr-o zi o sa aflu...Cat despre evolutia lumii, am foarte multe rezerve. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Nu mersi, Germana nu-i pentru mine. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Mai baieti, dar unde este specificata care este masa? Deja ati facut o confuzie! Nu este o sursa cu plusul la masa ci este o sursa cu elementul regulator serie pus pe "bara" de minus si chiar sint multe scheme de surse realizate in acest mod. Link spre comentariu
morarul Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Mai baieti, dar unde este specificata care este masa? Deja ati facut o confuzie! Nu este o sursa cu plusul la masa ci este o sursa cu elementul regulator serie pus pe "bara" de minus si chiar sint multe scheme de surse realizate in acest mod. Da! Pertinenta si la obiect observatie. Nu apare nicaieri semnul de masa, cel putin pe partea de joasa tensiune, care bineinteles este izolata galvanic fata de retea. Daca bornele de iesire ale sursei vor fi marcate corespunzator pe panoul frontal, adica borna de minus sa fie de culoare neagra sau albastra si in plus marcata cu semnul ,,-", iar borna de plus de culoare rosie sau alba si bineinteles si marcata cu semnul ,,+", nu vad de unde confuzii si greseli de conectare in exploatare. Ramane problema, de a conecta sau a nu conecta, borna de minus la carcasa sursei, asta in caz ca aceasta este metalica. Daca aceasta, carcasa, este din material izolant d.p.d.v. electric, chiar nu vad nici o problema. Cam asa vad eu lucrurile. Va doresc o seara buna! Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Niciodata, dar niciodata sa nu conectati la o sursa de laborator unul din firele de iesire la carcasa metalica. Nu stau la explicatii dar cine stie sau e patit poate da mai multe explicatii. Carcasa METALICA la o sursa se va conecta la impamintarea cablului de alimentare urmind sa ramina in aer la prizele fara impamintare. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 Daca inversam polaritatea tuturor componentelor polarizate, aceasta sursa nu devine una clasica cu minusul la masa? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 28, 2016 Partajează Postat Septembrie 28, 2016 (editat) Care masa? PNP-urile de putere erau rare in trecut. Iti sugerez mai intii sa o redesenezi de citeva ori cu alta aranjare a pieselor, mai pe intelesul tau, si ai sa vezi se schimba poate chiar total perspectiva. Editat Septembrie 28, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum