Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pompa vid ...

alin 105

Postări Recomandate

Salut,

Am nevoie de o pompa de vid pt o instalatie de termoformare plastice.Din ce am sapat pe net, se pare ca as avea nevoie de o pompa de cc 25 INCh HG ( = 12 PSI vid) , volumul probabil e suficient cam 1-3 mc /h,  pt ca oricum va exista un vas rezervor de  stocare vid de  25 de litri, deci nu e critic.Am facut experimente cu agregate frigotehnice ( motor de frigider), vidul obtinut ajunge la valori mari, dar debitul este minuscul ....

Orice sugestie de achizitie (SH) ,constructie  este bine venita, pompele noi de vid inalt costa o caruta de bani iar bugetul e destul de mic.Pe OLX am gasit doar pompe de vid de valori mici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alin 105

6

• La Trovanti

4

• Ion_Bumbu

3

• tehnic dan

2

Compresoarele de frigider sau de aer condiționat pot face atât vacuum cât și presiuni înalte, dar debitul e foarte mic, deci vor lucra foarte lent. Colegul dorește un debit mare de aspirație, comparabil cu cel creat de un aspirator....

Link spre comentariu

Colegul validae,nu am nevoie de volum atat de mare.Oricum suctiunea foi de plastic se realizeaza cu vid realizat in vasul rezervor.In momentul de fata lucrez cu un aspirator de 1300 de W, merge rezonabil ,dar nu perfect.Perfectul ala se pare ca il pot obtine doar cu o pompa potrivita....Totusi , si acel rezervor de 25 de litri ar trebui vidat in 5 -7 min ( maxim 10) ca sa lucrez in cicluri cat de cat rentabile.

Grig, m-am gandit si eu la un compresor, dar cititind pe net am dat de un tip care spunea ( perfect logic) ca un compresor pe ulei nu pota fi folosit la vidare pt ca ajunge sa traga prin vidare uleiul din baie.Nu stiu cum ar fi la un compresor de tipul "uscat"

Link spre comentariu

Alea cu membrana de cauciuc sau cu segmenti din teflon.

Oilless compressor sau oil free.

Grig

P.S.

Da, e posibil sa traga ulei pe sub segmenti deoarece baia este la presiune atmosferei.

Totusi merita incercat pina la urma, in cel mai  rau caz captezi uleiul si`l readuci in baie.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Incearca sa folosesti aspiratorul fara un vas tampon. Eu as lasa aspiratorul sa mearga si as folosi o supapa sa comute din atmosfera pe absorbtie la masina respectiva doar timpul necesar, daca aspiratorul are un variator de turatie se poate face un reglaj....

Link spre comentariu

Salut , daca folosesti caserolele termoformate pentru uz alimentar nu te juca cu improvizatii . In cazul folosiri in scop personal sau nealimentar atunci poti incerca improvizatii, adica compresor frigorific mai mare , rezervor mai mare , dar daca nu faci o masurare a vidului din matrita de termoformare si o automatizare de oprire a vidari la o valoare fixa a vidului , greu vei ajunge la rentabilitate . Sincer cred ca pentru 10-15 caserole pe ora esti departe de rentabilitate , mai bine le cumperi gata facute , oferta de pe piata este foarte mare atat ca dimensiuni cat si grosimi . Nu vreau sa te descurajez , Cum incalzesti folia inaintea termoformari , sa stii ca in practica termoformarea se face un pic invers de cum vrei tu , adica cu aer sub presiune (aer fierbinte) , in loc sa tragi de folie la fundul matritei , impingi folia in fundul matritei . Ce grosime are folia de termoformat ? .

Editat de tehnic dan
Link spre comentariu

Aspiratorul functioneaza fara vas tampon.Produce oricum un debit cel putin de 4 ori mai mare decat este necesar si un vid mai slab decat e nevoie.Rezervorul este pt viitoarea pompa de vid.Tehnic dan, nu stiu ce tot o arzi cu caserolele alea ,frate?Vad ca mi-ai si calculat profitul la caserolele alimentare,am scris eu de asa ceva sau esti clarvazator?"Folia" este de-a dreptul placa de 2mm grosime de HIPS,adicatelea high impact styrene...

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca am intervenit in topic-ul tau , nu se va mai intampla .

Te rog reciteste post-ul 5 in care cineva vorbea de rentabilitate .

Crezi ca au  vreo relevanta  20 de ani de service de termoformer-e , tray sealer-e ,vacuum tumbler-e , cu pompele de vid aferente .

Nu te obosi sa-mi raspunzi .

Inca o data imi cer scuze ca am intervenit in topic-ul tau , nu se va mai intampla . 

Editat de tehnic dan
Link spre comentariu

Ma duce gandul la pompa mea de aspirat ulei din motor auto. E un vas de 70 litri echipat cu o pompa de vacum actionata de aer comprimat . Face cam -1 bar in 7-8min. Trag apoi ulei pe la joja la 4-5 masini. Se gaseste la cei care vand scule si utilaje ptr service-uri. Poti regla debitul la agentul de lucru (aer comprimat) asa incat sa ai vacuum constant in butelie , functie de debitul mecesar de aspirat.

Eu zic ca vasul tau e mic si asigura o rezerva mica de vacuum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări