Kytan666 Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 salutare am o nelamurire cu o sursa de tensiune stabilizata cu protectie 0-24V / 0,8A Didactica STS 01 .se afla in stadiu de reconditionare si partea electrica e impartita in 2, partea de stabilizare reglabila si inca o parte ... care nu ma prind ce-i cu ea... in sursa s-a umblat putin, ea functioneaza nu urca mai sus de 20 de volti si nici nu stabilizaeaza corect , asta se face dar nu stiu ce-i cu partea cealalta, la reglaje (brut /fin) e umblat cel fin e anulat si nush cum vine legat(serie cu celalalt ?)partea cu BD-ul pe radiator nu stiu ce face, un BC de acolo e carbonizat.. sunt si 2 gauri unde nu erau puse fire dar eu zic ca au fost... ea merge da tensiune putin eronat dar merge .. nu stiu ce face partea de acolo... hepl... :prayer: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 30, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2007 chiar nu are nimeni nici o idee? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Mai 9, 2007 Autor Partajează Postat Mai 9, 2007 hai oameni buni .. nu stie nimeni care-i faza cu sursa asta ? eu am desenat o schema dupa placa dar nu prea o inteleg cum functioneaza ,, e ciudata .. :weedman: Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Uite schema sursei Ddactica STS 01, copiata de mana ( am reprodus-o cu piese proprii, cu ani in urma). Partea de jos, alimentata separat, asigura independenta partii de reglare a stabilizarii de consumul la iesire (de circuitul "de forta"), deasemenea permite valoarea minima nula a tensiunii de iesire Sursa are un necaz, din proiectare: daca e reglata la 5V, sa zicem, la deconectare de la retea tensiunea de iesire are o scurta zvacnire spre valori mari, ceea ce poate dauna unui TTL, etc. Eu i-am adaugat la iesire un releu cu autoretinere, sa nu-mi pese de regimul tranzitoriu final. Insa - nota proasta pentru proiectant. Rezistorul de 2 ohmi l-am bobinat din sarma rezistiva groasa - la origine este constituit din mai multi rezistori bobinati, pusi in paralel. BD-ul pus pe radiator face parte dintr-o sursa sabilizata de referinta - eu am inlocuit-o prin stabilizator mai simplu: zenerul PL5Z1 si rezistenta serie de 56 ohmi. Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 am pus si eu mana pe o sursa din asta, care avea BD-ul de pe radiaotro ars.. l-am schimbat si acum e ok, doar la deconectare "ramane" tensiune.. undeva la 5-6V cateva secunde... possibil aceeasi problema mentionata mai sus.. as avea si eu nevoie de schema, altfel o sa-i fac releveu, dar daca tot muncise cineva... Link spre comentariu
Vizitator malancu Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 stimati prieteni,are cineva schema de la sst oi? tel 0744315666.multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 Ce probleme ai la ea ? Poate se rezolvă și fără schemă....sau fără să-ți raportezi propria postare.... Din păcate colegul Selena nu pare să mai fi intrat pe forum de mulți ani....dacă cineva îl cunoaște personal, poate îl roagă să mai pună o dată acea schemă. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 https://d.facebook.com/1304438946248178/photos/a.2183709001654497.1073741833.1304438946248178/2183709168321147/?type=3&source=49&__tn__=EHH-R Chiar daca poate e tarziu si inutil, am gasit aici schema sursei, originala. Poate mai are cineva nevoie pt. reparatii, altfel nu vad sensul pt. ce ar construi cineva asa ceva de la zero... 3 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 Din pacate nu toti avem ,,feisbuc'' Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Puteti descarca de aici fara probleme http://mikroelectronica.ro/elforum_upload/Sursa stabilizata didactica STS 01/Sursa stabilizata didactica STS 01.pdf Cu multumiri catre radioclubul din Petrosani YO2KQK si YO2LTF. Editat Iulie 28, 2019 de Stefan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum