eugenbt Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 am deschis un topic nou pentru un bec pe care l-am cumparat dintr-un magazin cu produse la 38 lei, desi toate sunt mult mai scumpe. am vrut sa deschid topicul pe "Perpetuum mobile", fiindca becul se aprinde "datorita tensiunii electrice pe care o are orice fiinta in ea". de fapt, becul are in interior un acumulator care il aprinde in momentul in care dispare tensiunea de la retea. ledurile se alimenteaza la 3V. becul se aprinde daca atunci cand pica tensiunea, intrerupatorul exte pe ON. costul acestuia a fost de 15,5 LEI, nu chiar o avere, si este un produs util. sa-l manufacturezi cred ca ar iesi mai mult de dublu. si acum poze: Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 "sa-l manufacturezi cred ca ar iesi mai mult de dublu" Da, probabil mult mai mult, dar posibil ca ar iesi si bun! (chinezism clasic, cu leduri puse in paralel fara rezistente de echilibrare...) (presupun ca si elementul litiu ?18650? este in parametrii uzuali China, adica sub 400mAh) Link spre comentariu
eugenbt Postat Septembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2016 este doar o solutie de urgenta. n-am masurat acumulatorul si nici n-am verificat daca tine 4 ore fara energie. si n-am verificat nici daca puterea ledurilor este de 7W, ci doar consumul becului, care este de valoarea aceasta. cu stima, eugen Link spre comentariu
mihaicozac Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Ai mare grijă cu becul ăla! Din cauză că radiatorul e mult prea slab pt. cei 7W disipaţi de leduri, căldura face să se încingă toată incinta la temperaturi care pot face să explodeze acumulatorul cu litiu şi să provoace incendii. Dubitocul care a proiectat becul s-a gândit doar la efect, nu şi la siguranţă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum