Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cabana de 1000 euro

Vizitator

Postări Recomandate

Asa cum au mai spus colegii acele talpi din brad nu stau bine pe pamant. Cand vor incepe sa putrezeasca constructia se va lasa intr-o parte, nu se vor mai inchide geanmurile si usile, adica numai dreapta nu va sta. Daca nu vrei sa torni fundatie cauta niste pietre din alea care se folosesc la pietruirea fantanilor, fa o temelie cam de 0.5m inaltime, aseaza pe aceasta temelie cateva straturi din carton bitumat, iar ca talpi trebuie sa folosesti niste trunchi din stejar. Deasupra lor poti pune brad. O astfel de constructie va dura si 100 de ani daca e bine intretinuta.

Editat de daniels
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenbt

4

• hpavictor

3

• mac01

3

• dorian 70

2

Top autori în acest subiect

. O astfel de constructie va dura si 100 de ani daca e bine intretinuta.

Da sunt deacord ,si noi in zona mea restauram Surile vechi si le invelim cu GOZ (paie ,fan rogoz de pe langa ape .)si acea invelitoare are anduranta de circa 70-90 ani .

Intretinerea e una sfanta „sa nu ajunga apa la perete” sau daca ajunge sa se usuce repede.Acuma 200 ani cine mama ciumi stia de nustiu ce bait si ce uleiuri ?Si uitațiva la Dealu Corbului cate case de 200 ani sunt.https://www.google.ro/search?q=case+vechi+dealu+corbului&client=opera&hs=ck6&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj-he7RrqzPAhXHtRoKHUsxB14QsAQIGw&biw=1440&bih=790

asta e aci la 10 km de mine.

se mai poate studia si aicilea un pic 

http://turismmaramures.ro/tara-lapusului-din-rapa-vimei-jugastreni-si-francenii-boiului/

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

deja cand intaresti totul cu grinzi de stejar, nu mai iesi la 1000Euro. totul ar fi fost OK de la inceput daca s-ar fi luat in considerare grinzi de 15x15 si o oarecare temelie (fundatie, piloni, orice). la cabanuta mea, recunosc, a fost construita de altcineva, nu de mine, asa ca nu pot avea pretentii, grinzile sunt de 15x15, OSB, polistiren si lemn pe exterior, vata minerala si rigips pe interior. si pretul a fost de 25x mai mare.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

@fluffy37

uite, eu chiar am participat la constructia catorva case din lemn de tip traditional , ultima acum 18 ani, la munte, impreuna cu tarani care construiau case din tata in fiu de sute de ani.Si barnele , grinzile, capriori, tot ce era in casele alea era cioplit de mana cu toporul si nu se acceptau barne scoase din gater pt ca se stia ca alea au sa crape cu timpul.Barnele sunt cioplite manual in lungul fibrei.Gaterul taie fibra lemnului si ii scade rezistenta.Uneori se foloseau chiar copaci verzi din lipsa de material uscat , dar felul in care erau prelucrati , fiind apoi ridicati pe caramizi , bolovani ori boltari de la pamant , si imbinati cu restul constructiei intr-un mod inteligent, permitea uscarea lor chiar in structura de rezistenta a casei fara sa sufere modificari de forma care sa afecteze rezistenta casei.

Ei, dar cioplitorii de barne pt structura de rezistenta a casei aveau topoare facute la comanda pt ei, individual, daca mai stie cineva ce inseamna asta, adica atunci cand aveau nevoie de un topor, se duceau la singurul fierar in viata cale de 20 de sate si ala ii intreba: Pt cine este toporul?Daca nu e pt matale spune-i aluia de are nevoie sa vina personal la mine.

Si FIERARUL ERA CA SI CROITORUL, FACEA TOPORUL PE MASURA OMULUI.

Astea erau mestesuguri foarte specializate in lumea satului si dintr-o suta de fierari abia daca era unul care sa stie ce inseamna un topor pt cioplit.

Toate casele vechi au fie temelie de piatra fie folosesc un material solid pt distantare de la pamant a barnelor de sustinere in cateva puncte esentiale functie de marimea constructiei, indiferent ca sunt facute acum 20 de ani ori acum 500 de ani.Doar ca alea facute acu 100 de ani deja ""s-au lasat"", sau ca sa zic mai pe intelesul tau, au intrat in pamant de cel putin o palma cu tot cu temelie si de aia nu se mai vede temelia si pare ca au fost construite direct pe pamant.

Nu zice nimeni ca nu se poate mai finut si mai ieftin, dar nu cu lemn de brad integral afundat ori in contact cu solul fara nici un fel de tratament...

As putea sa zic mai multe da ma opresc.

Eu zic ca nici nu trebuie sa te descurajezi nici sa te increzi prea tare in tine.Asculta de orice sfat care vine si vorba unuia de mai sus: ce ti-e daca la mia de euro mai adaugi 1000...2000 de lei?

Altfel eu incerc sa cosntruiesc o casa din materiale textile...deci sunt si mai visator ca tine, dar nu ignor nici legile fizicii nici pe cele ale chimiei pt ca natura , chiar si nedezlantuita, strica multe socoteli.

@dolaru gaurit

Iti apreciez bunul simt insa pentru mine acest topic nu mai exista, l-am rugat pe moderator sa il stearga dar vad ca e interzis sa stergi anume topicuri. Nu am inteles de ce.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări