Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent final linii ars

Vizitator faraonu23

Postări Recomandate

Vizitator faraonu23

Am un tv panasonic TX-21AT2P cu finau de linii ars. In el am gasit ca are un tranzistor st 1803DHI care nu il am pe aici da am gasit un e13009 si pe net imi arata ca sunt asemanatoare o merge pus in locu lu 1803dhi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Giorgian tv

7

• FLORIN IORDACHE

3

• misuraelectronic

3

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Am un tv panasonic TX-21AT2P cu finau de linii ars. In el am gasit ca are un tranzistor st 1803DHI care nu il am pe aici da am gasit un e13009 si pe net imi arata ca sunt asemanatoare o merge pus in locu lu 1803dhi?

Nu merge 13009 .>> :2SD2499;BU2520DX/DF;BU2508DX/DF etc.

Link spre comentariu

O dioda intre emitor-si colector si o rezistenta intre baza-emitor 22-33 ohmi montate auxiliar pe spatele placii...asa merge pus.

daca  vreti  artificii  si/ sau  sigurante  sarite  in  tablou ,  atunci  exact  asa  sa  faceti .   pentru  conformitate ,  mje13009  este  un  tranzistor  de  comutatie  sursa ,  care  stie  maxim  400v  vce0 maxim ,   iar  vcbo  maxim ,  care  este  definitoriu  pentru  un  tranzistor  final  de  linii , ESTE  NECOMUNICAT  de  catre  nici  un  fabricant  serios ,  deoarece  acest  tranzistor  NU  ARE  CAPABILITATEA  DE  A  FI  FOLOSIT  CA  FINAL  DE  LINII ...  poate  doar ,  intr-o  mare  disperare  de  cauza  , intr-un  tv  alb-negru  de  genul  sport  romanesc din  acelea  vechi ,  acolo  da  ,   la  un  tv  color  IN  NICI  UN  CAZ .   pentru  stiinta  bagatorilor  in  seama ,  care  dau  ei  sfaturi  aiurea  in  tramvai  pe  forum ,   la  st1803dhi  vcbo  maxim  este  de  1500v ,  iar  vceo maxim  este  de  600v  ,  iar  un  tranzistor  echivalent  corect  comunicat  ar  trebui  sa  respecte  MINIM-MINIMORUM  ACESTI  2  PARAMETRI  .  la  ic max  si  pd  max  sta  bine  mje13009 ,  nu  zic  ba  ,  insa  nu  este  de  ajuns .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

MJE13009 nu va merge in veci la tv-ul acesta , si vezi ca la acest tv mai are ars ceva ca nu degeaba sa ars finalul linii  :reytre  si trebuie sai gasesti cauza de ce sa ars ca sa nu mai arzi alt final succes

Link spre comentariu

pai tre sa stau pana maine ca azi e inchis peste tot si nu am decat acel e13009 pe aici

dupa  logica  aceasta ,  daca  ati  fi  avut  in  dotare  doar  un  bc107  ,  gata  ,  pe  acela  trebuia  sa-l  montati  musai  astazi ?  aveti  rabdare  pina  miine ,  ca  nu  dau  turcii  navala ,  si  va  luati  un  tranzistor  original  sau  un  echivalent  corect  si   rezolvati  frumos  aparatul .  graba  strica  treaba ,  mai  tovarasi ...

apropos ,  bu508d  nu  merge  montat  in  aceasta  afacere ,  pentru  ca  este  foarte  puturos / lent ... alte  sfaturi  aiurea .

Link spre comentariu
Vizitator faraonu23

O dioda intre emitor-si colector si o rezistenta intre baza-emitor 22-33 ohmi montate auxiliar pe spatele placii...asa merge pus.

pe el scrie h2 427 e13009kt merge inlocuit cu acdel 1803dhi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări