Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator Li-ion de telefon

danutz-

Postări Recomandate

Salutare! 

Am gasit prin casa un acumulator de la un telefon nokia (1000 si cv de mA) care masurata la borne avea tensiunea 0. Am incercat cu mai multe incarcatoare dar din pacate nu  a vrut sa se incarce asa ca m-am apucat sa o demontez  :freaza: . Dupa ce am demontat-o am masurat tensiunea la bornele celulei si avea 3.36v (peste limita de 3.2v deci cred, ca placuta mica de deasupra celulei este defecta. Celula arata cam asa https://www.dropbox.com/s/9y4wr0yg6pruuja/2016-09-24%2023.02.59.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/7hm1xgahv4vv464/2016-09-24%2023.20.20.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/kw0e8m3i0cxlg9o/2016-09-24%2023.20.31.jpg?dl=0

. Intrebarea este se mai poate folosi aceasta celula (eventual cu alta placuta de protectie ) sau fac artificii din ea  :sparge: ?

Editat de danutz-
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

3

• validae

2

• alcon

1

• VEF

1

Top autori în acest subiect

E foarte posibil să fi fost doar descărcată excesiv și de aceea nu se încărca.Dacă o încărcai puțin în afara telefonului dintr-o sursă de 6-12V și un bec înseriat pentru limitarea curentului, cred că trecea de limitarea de tensiune minimă. Poți și acum să încerci asta, dacă nu ai deteriorat circuitul de protecție... eventual poți încerca cu alt circuit de la o baterie asemănătoare ca și capacitate.

Link spre comentariu

E foarte posibil să fi fost doar descărcată excesiv și de aceea nu se încărca.Dacă o încărcai puțin în afara telefonului dintr-o sursă de 6-12V și un bec înseriat pentru limitarea curentului, cred că trecea de limitarea de tensiune minimă. Poți și acum să încerci asta, dacă nu ai deteriorat circuitul de protecție... eventual poți încerca cu alt circuit de la o baterie asemănătoare ca și capacitate.

mai am una care se comporta la fel (nedemontata) Am sa incerc ce mi-ai recomandat cu aceea sa vad ce rezultate da. Bateria aceasta nu o mai folosesc la telefon ci doar o sa alimentez cu ea montaje viitoare. Daca ii pun inapoi circuitul de protectie dupa ce o incarc, se poate folosi in contiunare (pare cam firava si mi-e firca sa nu curga electrolitul din ea sau mai rau sa ia foc) ? 

Link spre comentariu

Nu are ce electrolit să curgă fiindcă de fapt e o pastă semiuscată.Pericolul real e de incendiu în caz de perforare cu obiecte ascuțite, sau de supraîncărcare în lipsa circuitului de protecție.

Link spre comentariu

Daca nu i s-a inversat polaritatea  poate mai merge incarcata . Acum cateva luni  mi-a adus cineva o baterie de telefon atat de descarcata ca  avea tensiunea de cam 0.1 V  am incarcat-o la o sursa reglabila  incepand de la o tensiune  mai mica cam  1 V cat era minimul sursei  pana la cat scria pe ea tensiune maxima de incarcare 4 V la inceput curentul de incarcare era  de 1 A pe masura ce curentul de incarcare scade maresti tensiunea urmarind sa mentii curentul de incarcare in niste limite rezonabile  . Baiatul caruia  i-am facut bateria mi-a zis ca tine aproape la fel de mult ca inainte adica o zi bine n-are cum sa mai fie ca noua dar  merge .

Editat de VEF
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări