Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modele Spice pentru 6p42s / 6p45s

Kosmin

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul se cauta un model pentru 6p42s.

Salutare,

Are careva dintre Dvs. un model Spice pt. 6P42S?

NU este acelasi cu 6P45S, nici cu PL509. Am niste datasheeturi rusesti, daca va intereseaza.

Uite eu am incercat sa extrag un model din foaia de catalog a unui 6P42S.

Aceasta este caracteristica de iesire:

Posted Image

Cam asa arata caracteristica modelului suprapusa peste cea din foaia de catalog:

Posted Image

Si acesta este modelul:

**** 6P42S *****-------------------------------------------------------------------------.SUBCKT PENT_6P42S 1 2 3 4 ; P G K G2+ PARAMS: CCG=55P  CGP=1.5P CCP=20P RGI=2000+ MU=3.82 KG1=3029 KP=11.4 KVB=18.4 KVC=1.74 VCT=0.035 EX=1.85 KG2=11088 *-------------------------------------------------------------------------RE1  7 0  1GE1   7 0  VALUE=+{V(4,3)/KP*LOG(1+EXP((1/MU+(VCT+V(2,3))/V(4,3))*KP))}G1   1 3  VALUE={(PWR(V(7),EX)+PWRS(V(7),EX))/KG1*ATAN(V(1,3)/KVB)}RE2  8 3 1GG2   8 3  VALUE={(PWR(V(7),EX)+PWRS(V(7),EX))/KG2*(KVC-ATAN(V(1,3)/KVB))}E2   8 4 VALUE={0}RCP  1 3  1GC1   2 3  {CCG}C2   1 2  {CGP}C3   1 3  {CCP}R1   2 5  {RGI}D3   5 3  DX.MODEL DX D(IS=1N RS=1 CJO=10PF TT=1N).ENDS*$

Probabil se poate extrage unul si mai exact folosind matlab dar e prea laborios pentru mine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kosmin

3

• mcl2k6

2

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Vizitator amploaiatul

Domnule Kosmin, puteti sa va rupeti din timp pt a alcatui un ghid despre cum se alcatuieste un model spice pt tuburi, ceva pt ca orice neinitiat sa poata invata cum se face?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Te rog sa postezi schema sa o vedem si noi cand e gata.

O sa fie aceeasi schema ca la ampliful meu cu 6P36S. Problema e ca nu o sa se adapteze destul de bine transformatorul curent, care are impedanta primara pentru 4kOhm. Daca nu ma insel, va trebui un Raa in jur de 2k pentru ca sa se utilizeze pe deplin ce ofera aceste tuburi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări