lucian_v Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 (editat) Va salut, Va rog pe cei care folositi clemele de legatura la instalatiile electrice sa imi spuneti si mie ce cleme folositi cu rezultate bune. ma gandesc ca si aici este vorba de calitati si preturi diferite si de aceea as dori putin indrumare. Va multumesc Editat Septembrie 23, 2016 de lucian_v Link spre comentariu
valica Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Eu folosesc de ceva timp cleme WAGO, din cele cu clapeta. Testat si pe aluminiu si merge fara probleme, suporta curenti mari. Link spre comentariu
lucian_v Postat Septembrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Multumesc, poti sa imi dai pe privat te rog si o indicatie de unde sa le achizitionez? Link spre comentariu
silcos Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Eu am folosit acasa conectori wirenuts. "Degetare" din alea de se insurubeaza pe manunchiul de fire. Mi se pare o conexiune foarte rezistenta. Legaturile, abuzate cu aparate ce trag curent mult au rezistat bine. Link spre comentariu
lucian_v Postat Octombrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2016 Va multumesc. Voi comanda wago Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 De ce nu cositoresti legaturile si nu mai ai probleme, banuiesc ca nu folosesti conductor de aluminiu. Link spre comentariu
v67 Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 valica dai garantie 2 ani sisi poti certifica ca durata de exploatare (viata)este mai mare de 10 ani Link spre comentariu
Vizitator Constantin-Cornel Cioata Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Susțin ideea colegului Cristi. Cositorirea este o idee foarte buna. mai dificila un pic de executat fata de conector, dar cu rezultate mai bune prin eliminarea oxigenului in cazul in care e făcuta perfect... deci adio oxidare si contact imperfect Succes! Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Sunt multe discutii pe forum despre cositorirea firelor vs. utilizarea clemelor de legatura. Una din aceste discutii este aici: http://www.elforum.info/topic/89291-recomandare-prelungitor/page-4 In ziua de azi mai sunt cam putini oameni cu experienta care stiu sa faca legaturi bune prin cositorire, iar decat o legatura cositorita realizata prost de un amator neexperimentat, este preferabila utilizarea clemelor de legatura. In caz ca se utilizeaza cleme de calitate (de ex. WAGO) si se respecta indicatiile producatorului, nu au cum sa apara probleme de tip contact imperfect, etc. In unele situatii, legaturile realizate folosind cleme de legatura pot fi mult mai durabile decat legaturile realizate prin cositorire. Mai sunt si situatii speciale unde este nevoie sa se uneasca fire de cupru cu fire de aluminiu, acolo se poate uita din start varianta de a face legatura prin cositorire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) Wago. E solutia industrială. Au aparut cleme si mai mici cu clapeta. Cauti noua generatie. Exista si un gel care se baga in cleme pentru firul de aluminiu ca sa nu oxideze. Editat Noiembrie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Nikk Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Inclusiv Wago. http://www.elforum.info/topic/119254-componente-instalatii-electrice-noi-cleme-wago-sina-disjunctoare-etc/ Recomand. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum