Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot in difuzor boxa - pickup

ionut_h

Postări Recomandate

Buna seara.

Am un invertor sinus pur de 400W. Am conectat la el un pickup cu amplificator. Imi scoate un zgomot in boxe, doar cand conectez cablul intre pick-up si amplificator, fara sa alimentez pickup-ul.
Daca nu conectez pickup-ul se aude bine.
La reteaua eon 220v nu face nici un fel de probleme, ori cu sau fara cablu amplif-pickup.
Cand ating carcasa invertorului se mai atenueaza din zgomot. La fel cand ating partea metalica a pickup-ului. Sunt niste armonici de la invertor pe care nu le suporta pickup-ul? Este unitra din anii 80. Nu are suficiente filtre pentru semnale parazite?  Posibil trebuie pus un filtru la pickup sau la iesirea pentru pickup de la amplificator?

Va multumesc.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_h

3

• sesebe

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Vezi daca nu scad zgomotele cuplund masele celor doua aparate cu un fir gros. De obicei este un surb undeva in spate cu simbolul de impamintare ca sa-l utilizezi ca punct de masa. Pt filtrare ai putea sa incerci cu un prelungitor de retea de ala scump si greu cu protectii incorporate pt ca ar trebui sa aiba si filtrare.

Link spre comentariu

Sa unesc masele de la care aparate va  referiti? amplificator si pickup?     Sau invertor si amplificator? si invertorul are surub pentru masa.

Eu ma gandeam sa leg fir de la surubul impamantare  de la invertor la coloana de apa. Ar diminua zgomotul? Ar fi in regula genul acesta de impamantare? De carolifer nu pot, este centrala de apartament.

Link spre comentariu

Ce te costa sa incerci toate variantele expuse de tine?

E chiar simplu: legi firul de unul din aparate si apoi cu volumul dat mai tare  (sau in pozitia cea mai favorabila zgomotului) dar fara disc atingi celalalt aparat.

Link spre comentariu

Cum este sunetul, o frecvență joasă sau mai înaltă ? Nu cred că te va ajuta prea mult un filtru, dat fiind că atingerea uneia dintre mase atenuează semnalul perturbator.Ai încercat conectarea tuturor șasiurilor aparatelor printr-un fir la o masă comună, de exemplu la împământare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări