Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cerere amplificator

Vizitator alin_32

Postări Recomandate

Vizitator alin_32

Sal'tare elforumisti

Vin si eu cu niste idei care nu stiu cine m-ar putea intelege.

Am nevoie de niste kit-uri audio cat mai ieftine,nu pun accent pe calitate audio ci mai mult pe putere .

Am nevoie de asa

4 kit-uri 2x50w 

2 kit-uri de minim 30W

4 corectoare de ton cu volum bass si inalte

Cerintele mele ar fi urmatoarele:

vreau sa fie alimentate la 12v

ohmii nu sunt importanti 

kit-urile o sa le folosesc pe difuzoare medii inalte si n-as prea dori sa fie in clasa d

pret cat mai mic daca se poate.

Am cautat pe net insa n-am gasit nimic care sa ma ajute,voltaje diferite preturi astronimice pentru niste amarate de kit-uri.

Daca are cineva asa ceva sau le poate face doresc sa fiu contactat pe privat.

Orice sfat este binevenit,ajutati-ma sa-mi iau pata asta de pe creier.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

6

• Mircea Crisan

3

• maryuss2011

2

• franzm

1

Top autori în acest subiect

La 12V alimentare nu ai sa obtii niciodata asa puteri mai ales pe impedante normale de sarcina (4Ω-8Ω).

Pt a depasi 20W in auto (alimentare 12V) iti trebuie o sursa in comutatie care sa ridice tensiunea pina la o valoare suficienta obtinerii unor astfel de puteri (minim +/- 40-50V).

Ar fi bine totusi daca ai specifica si impedanta de sarcina pt ca una este sa obtii 50W pe 1Ω (mai multe difuzoare in paralel) si alta este sa obtii 50W pe 8Ω.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

La 12V alimentare nu ai sa obtii niciodata asa puteri mai ales pe impedante normale de sarcina (4Ω-8Ω).

Pt a depasi 20W in auto (alimentare 12V) iti trebuie o sursa in comutatie care sa ridice tensiunea pina la o valoare suficienta obtinerii unor astfel de puteri (minim +/- 40-50V).

Ar fi bine totusi daca ai specifica si impedanta de sarcina pt ca una este sa obtii 50W pe 1Ω (mai multe difuzoare in paralel) si alta este sa obtii 50W pe 8Ω.

Detin foarte multe amplificatoare auto care sunt destul de bune insa sunt prea puternice in bass cu high pass filter on.Nu urla destul,am facut teste separate cu un amplificator de "casa" si raspund de 10 ori mai bine in medii si inalte.

Sa zicem ca 4ohm ar fi nemaipomenit.

Cer scuze pentru postul intarziat.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Pentru 50w din 12V ai putea incerca TDA1562.

Abia l-am gasit,nici nu-i pe stock si e 69 ron.N-am facut nici o afacere.

Daca nu sfatuiti-ma ce-as putea face cu acele amplificatoare sa scoata medii si inalte;ma uit ca prostu intr-un manual si vad ca raspuns in frecventa e de la 10hz -100khz si 32hz -320hz octave crossover.

https://www.manualslib.com/manual/284415/Jbl-Gt5-A402.html?page=3#manual

Orice-as seta din laptop sa se auda cu medii si inalte el nu trece de acel prag nici de-al draq.joase infundate tipic subwooferelor.

Editat de alin_32
Link spre comentariu

Atunci o sa dai mai mult pe o sursa in comutatie.

Stii vorba aia: Bun si ieftin nu mere.

Oricum va trebui sa te scobesti in buzunare sa soliciti la rubrica servicii proiectarea unui cablaj mai de doamne ajuta.

Am vazut ca nu sunt cablaje gata facute pe ebay.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Atunci o sa dai mai mult pe o sursa in comutatie.

Stii vorba aia: Bun si ieftin nu mere.

Pai am 4 surse in comutatie identice legate in paralel ce tin toti consumatorii care i-am legat,5 amplificatoare toate cu sarcina iar voltajul nu parea sa scada.

Link spre comentariu

Deci tu ai surse in comutatie de 12 V cu care alimentezi amplificatoarele?

Daca nu spui tot noi nu avem de unde sa stim fiindca nu am facut scoala de Magi.

Mai sapa pe la conectica si schimba sursa de semnal.

Spor,

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Deci tu ai surse in comutatie de 12 V cu care alimentezi amplificatoarele?

Daca nu spui tot noi nu avem de unde sa stim fiindca nu am facut scoala de Magi.

Mai sapa pe la conectica si schimba sursa de semnal.

Spor,

Am incercat si cu:

cd player auto cu 4 iesiri rca

laptop

diferite telefoane

placa audio externa 7.1 care stie destule controale

Insa nu vrea sa urce in "urlet"

Link spre comentariu

Scuze ca o spun dar mi se pare cea mai mare prostie pe care poti sa o faci in materie de "sonorizare" sa cumperi sau macar utilizezi amplifuri auto si apoi sa le faci surse de alimentare care coboara tensiunea de la retea la 12V ca apoi in amplificatoare sa fie ridicata inapoi la +/- 40....50V iar apoi sa cauti din nou amplificator mai performant pt ca cele auto pe care le-ai produs ieftin de pe undeva nu suna bine.

Dece domnule te incapatinezi sa utilizezi un astfel de setup???

Ia si cumpara un amplif de calitate cu alimentare de la retea si ai scapat de astfel de probleme. Vrei sa-l folosesti din cind in cind si de pe baterie? nici o problema - ii pui un invertor din 12V in 230Vac si gata.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Scuze ca o spun dar mi se pare cea mai mare prostie pe care poti sa o faci in materie de "sonorizare" sa cumperi sau macar utilizezi amplifuri auto si apoi sa le faci surse de alimentare care coboara tensiunea de la retea la 12V ca apoi in amplificatoare sa fie ridicata inapoi la +/- 40....50V iar apoi sa cauti din nou amplificator mai performant pt ca cele auto pe care le-ai produs ieftin de pe undeva nu suna bine.

Ia si cumpara un amplif de calitate cu alimentare de la retea si ai scapat de astfel de probleme. Vrei sa-l folosesti din cind in cind si de pe baterie? nici o problema - ii pui un invertor din 12V in 230Vac si gata.

Nu ma incapatanez insa n-am vazut pana acum un singur amplificator care sa sustina 24 difuzoare.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Scuze de dublu post insa n-am mai putut edita.

Ce vreau eu este sa pot folosi acea boxa in aer liber cu prietenii,nu fac spectacole s.a.m.d.La cate difuzoare sunt mi-ar trebui ce-l putin 2 aplificatoare "performante" cu minim 4 canale fiecare desi nu-i de ajuns nici asa.

Pe de alta parte daca as face rost de ele nu vad cum mi-ar putea furniza un invertor care nu costa peste 1000 ron un minim de amperaj care sa poata sustine 3 amplificatoare care cine stie cat consuma in cazul in care trebuie sa livreze minim 50W/canal.

Poate ar fi o solutie mult mai simpla si anume aceste amplificatoare care le detin sa poata reda ce doresc eu si n-ar mai fi nevoie de atata balamuc.

Nu cred ca nu exista o solutie,doar ca nu o cunosc eu

L.E

Are rost sa comand un preamplificator si sa atac cu el unul dintre amplificatoare?Ma gandesc ca asa pot taia din basi aproape de limita si sa imping mediile si inaltele cat mai sus.

Este o intrebare

Editat de alin_32
Link spre comentariu

La ce-ti trebuie un astfel de amplif?

Acea BOXA ?!? Adica ai cel putin 8 canale independente  de amplificare de 50W pe o singura boxa? Si mai sustii ca nu dai spectacole? Ce fel de boxa mai este si aia? De facut galagie?

Eu nu mai am ce sa spun in cazul asta, ai preferinte prea ciudate pt mine.

Si apropo, exista si amplificatoare de peste 10 canale perfomante. Acum vreo juma de an am vazut ceva de la DENON parca de vreo 8-12 canale de 100-150W fiecare, intr-o singura cutie mare aproape cit un frigider de ala mic din timpul lui raposatu.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări