Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR DEFECT

vizicon

Postări Recomandate

Scuze pentru editare dar au intrat dublate imaginile , deci ce spun eu este perfect adevarat 

uitate la primele 3 poze si uitate si la ultimile poze sa vezi ca este diferenta intre primele 3 si ultimile 3

primele 3 poze sunt ok

daca sitesc picul si pun unul gol fara sa ies din program merge programat fara probleme ca primul dar daca iau hex-ul; din pc atunci eserul nu functioneaza corect , si cind ii citesc pe picul care am luat hexu din pc apare exact ca in ultimile 3 poze

Dragule si eu folosesc MiniProg pentru 866, daca setezi cipul PIC16F873A si incarci fisierul HEX pe care l-ai primit cu OPTIUNEA ALL Memory, vei observa ca si CODE MEMO si DATA MEMO si CONFIG isi schimba datele, apoi poti programa linistit PIC-ul. Nu trebuie sa setezi ceva. :rade:

Editat de Dan57
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

16

• dan cod

8

• Dan57

6

• vizicon

6

Top autori în acest subiect

Dragule si eu folosesc MiniProg pentru 866, daca setezi cipul PIC16F873A si incarci fisierul HEX pe care l-ai primit cu OPTIUNEA ALL Memory, vei observa ca si CODE MEMO si DATA MEMO si CONFIG isi schimba datele, apoi poti programa linistit PIC-ul. Nu trebuie sa setezi ceva. :rade:

Cum adica cu optiunea all memory da mai multe detalii sa inteleg si eu ca poate ma ajuta

Nar strica niste poze cum se face

Am vazut acum cum dar la mine nu schimba cu nimic ca pina acum tot asa il incarcam si nu functioneaza eser-metru pina nu incarc programul cu open project salvat de mine cu originalul degeaba poti sal deschizi cum vrei tu dar eser-metru nu vrea sa mearga doar asa cum am spus

Link spre comentariu

Cum adica cu optiunea all memory da mai multe detalii sa inteleg si eu ca poate ma ajuta

Primul lucru, setezi cipul, te duci la FILE (meniul de sus) apesi pe OPEN pentru selectarea fisierului HEX, apare un ecran care se numeste OPEN, alegi fisierul dorit, apesi pe butonul OPEN, atunci se deschide o fereastra care se numeste FILE LOAD OPTION, in stanga acestei ferestre exista o zona care se numeste TO REGION in care ai mai multe tipuri de optiuni: All Memory, Code Memory, Data Memory si Config.

Aici bifezi ALL MEMORY, apesi apoi pe OK si programezi integratul, succes. :ewryt45w

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Primul lucru, setezi cipul, te duci la FILE (meniul de sus) apesi pe OPEN pentru selectarea fisierului HEX, apare un ecran care se numeste OPEN, alegi fisierul dorit, apesi pe butonul OPEN, atunci se deschide o fereastra care se numeste FILE LOAD OPTION, in stanga acestei ferestre exista o zona care se numeste TO REGION in care ai mai multe tipuri de optiuni: All Memory, Code Memory, Data Memory si Config.

Aici bifezi ALL MEMORY, apesi apoi pe OK si programezi integratul, succes. :ewryt45w

La eser-metru nu vrea ca asa am facut si nu a vrut pina nu am gasit la un coleg un eser-metru la fel si am salvat picu de la el cu save project

Link spre comentariu

La eser-metru nu vrea ca asa am facut si nu a vrut pina nu am gasit la un coleg un eser-metru la fel si am salvat picu de la el cu save project

Ce treaba are ESR-metrul cu programatorul? :84 Parca vorbeam de HEX-ul primit si de programatorul TL866. 

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Ia incarca programul asta cu programatoru tau si vezi iti apare la fel ca in primele 3 poze postate de mine? program ESERMETRU rar

a si este pentru pic16f873A ic normal

Fisierul tau nu corespunde cu fisierul primit pe site, depaseste memoria cipului si de aia toate datele si configurarea se pierde. De unde ai luat fisierul respectiv?

Link spre comentariu

Fisierul tau nu corespunde cu fisierul primit pe site, depaseste memoria cipului si de aia toate datele si configurarea se pierde. De unde ai luat fisierul respectiv?

Mi la trimis cel de la care am cumparat esermetru

Link spre comentariu

Mi la trimis cel de la care am cumparat esermetru

Colegul Dan COD ti-a trimis un fisier care este OK, l-ai folosit? Fisierul tau cred ca este pentru ATMEGA si e folosit la Multitester.

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Deci fisieru de la eser-metru are 8kb fisieru de la supermultitester are 68kb si fisieru care mi la trimis taxdoru este de 48kb deci nu mia trimis cemi trebuie , si de aceia nu imi mergea mie dar acum esermetru functioneaza ca lam facut de mult si ai dreptate acum am vazut ca daca salvezi fisieru hex isi salveaza bitii si toate configuratile , eu le salvam bin si de aceia nu imi salva bine uite ca am mai invatat ceva datorita tie multumesc

si a lui dan cod are 24kb

acum am citit pic-ul de la eser-metru meu si are tot 24kb

Link spre comentariu

Şi ai setat biti la pic??...Dacă da...i-ai setat degeaba ...odată ce ai incărcat hexul în softul programatorului...totul se setează automat!

Mai gândeşte-te... nu cumva ai setat fusebit la atmega328!??

Or fi ceva programatoare mai primitive care nu stiu asta, sau hex-ul nu contine configrarea bitilor.

Link spre comentariu

Si acu' stau sa ma gandesc cum ii depanai omului scula,cand abia pe la postarea #41 ai cam priceput cum sta treaba...

Foarte bine ca am salvat binul save project si merge programat ca am mai reparat 3 esermetre pina acum , si in plus am si eser-metru meu care ii citesc picu si il programez pe al lui si merge struna deci pot DA. ca daca nu mai reparam atunci cum crezi ca ii spuneam sa il trimita la mine sa il repar 

Am priceput cum sta treaba cu hexu dar ma indus in eroare hexu trimis de cel care am cumparat esermetru care nui compatibil o fi gresit fisieru ma gindesc, ca tot el ma ajutat de lam programat si pe pic-ul de la eserul meu cu un bin de la alt coleg , deci cu un bin nu cu hex care se configureaza biti cu binu trebuie configurati manual 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări