Mircea Bartic Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 are rost sa ma complic sa folosesc doi condensatori electrolitici sa inlocuiesc un codensator bipolar?Este un mod de a ii conecta incat sa nu conteze ca functioneaza in CAMotivul: (nu sunt pe stoc la Telezimex :lol: ) Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Condensatori bipolari=> condensatori nepolarizati...Se conecteaza doua condensatoare de marime 2X, in serie, cu terminalale de polaritate identica in punctul comun si se obtine un condensator fara polaritate la valoarea dorita X... 8) Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2004 stiam si eu asta, dar rezultatul este echivalent cu unul de fabrica?Mie imi trebuie pt filtre audio Link spre comentariu
Vizitator met_al_x Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Pentru filtre parerea mea e ca pot fi folosite, deoarece in functiile de transfer apar ca parametri impedantele pieselor(bobine, cond.) si frecventele de taiere. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Daca se alege o tensiune de lucru suficient de mare (>100V) nu pot sa apara probleme... Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Ptr sanatate eu as adauga si cite o dioda in paralel cu fiecare cond, ptr a preveni polarizarea inversa a electroliticilor.Cirip Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2004 pai nu voi avea o cadere de tensiune pe diode?stiu ca nu ar fi mult, dar nu interfereaza cu restul parametrilor filtrului?Sa nu ma injurati va rog, e posibil sa vorbesc prostii mai mari ca mine :roll: Of ce ma streseaza Telezimexul ca trebuie sa astept 13 zile pt cond bipolari :? Dece trebuie oare tot timpul sa ma complic , orice as face? :roll: Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 pai nu voi avea o cadere de tensiune pe diode?Nu... prea. Diodele sunt in paralel. Nu sunt convins ca ai inteles ce vreau sa zic. Daca e nevoie iti desenez. Diodele se deschid cand incerci sa aplici tens inversa pe cond.Nu te injura nimeni, stai linistit. Si cred ca e bine sa folosesti nomenclatura indicata de mister_rf, ca sa stim despre ce vorbim. Cred ca e corect sa spui condensatoare nepolarizate. Bipolari sunt tranzistorii Cirip Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2004 cu "bipolarii" am ramas blocat ca asa scria pe cei de pe filtrele care mi-au trecut prin mana. am sa incerc sa ma dezvat Multumesc mult pt ajutor hopa, cred ca am facut rost de niste nepolarizati de 6.8 micro..., mai trebuie de 3.3 si de 10 :wink: Link spre comentariu
Vizitator bgomoiu Postat Decembrie 18, 2004 Partajează Postat Decembrie 18, 2004 In filtrele audio " cu pretentii " se folosesc condensatoare nepolarizate cu urmatoarele calitati:tensiunea de lucru sa fie peste 100 vtoleranta sa fie de maxim 2,5 -5 %calitatea dielectriculuiDaca folosesti condensatoare electrolitice , acestea au tolerante f mari(20-50 %),in timp valoarea lor se modifica in sens descrescator (scade valoarea) si poti avea surprize cu strapungerea.Daca mai e nevoie de sfaturi scrie-mi pe mail ....eu fac boxe profi de 15 ani. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Decembrie 18, 2004 Partajează Postat Decembrie 18, 2004 Off topic: la un asemenea argument : ....eu fac boxe profi de 15 ani.Nu ma pot abtine sa nu comentez: cam putin... eu le fac din '70 (=34 ani >> 15 ani...) :lol: Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 Tensiunea de lucru nu trebuie neaparat sa fie peste 100V. Ea trebuie sa fie ceva mai mare decat tensiunea maxima care intra in boxa (atentie: tensiunea de varf). Cat despre toleranta...ea poate sa fie si mai mare daca ai de unde selecta condensatorii . Oricum pentru partea de frecvente inalte ar trebui folositi condensatori MKT sau MKP daca ai pretentii la sunet. Link spre comentariu
csl1131 Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 eu am folosit cu succes 2 condensatori electrolitici in loc de unul bipolar(nu am gasit de valori asa mari...de peste 35uF...)acum de 3.3 si de 10 nu prea are rost sa te "complici" cu 2 cond, ca valri asa mici de obicei se gasesc.... si nici nu sunt ff scumpi.... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 27, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2005 problema mea a fost rezolvata de mult timp (am cumparat de la telezimex pe baza de comanda) Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 De ce condensatorii bipolari au un terminal mai lung si unul mai scurt? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum