Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutii pentru imprimanta daisy wheel.

kog

Postări Recomandate

De ceva vreme ma lupt sa pun la punct un sistem de decodare morse/statii meteo. Incerc sa il fac mai "retro". Schema ar arata cam asa Antena > transceiver>pc(decodare)>imprimanta daisy wheel pe banda de hartie. Din pacate m-am impotmolit la imprimanta. Ea trebuie sa imprime doar cand un caracter nou, sau un rand este decodat si afisat de program. Sistemul o sa functioneze fara monitor.

Am facut rost de un editor de text mai primitiv(daisy wheel), o olympia comfort cu display si capacitate de memorare de ~200 de caractere. Ea are un port de 20 de pini pentru a primi comenzi de imprimare de la un pc, insa pentru a folosi acel port e nevoie de un adaptor pentru port parallel pe care nu il detin. Am desfacut magaria si se pare ca portul de 20 de pini pleaca dintr-un bus transceiver hc245. Ce solutii as avea?

1. Este fezabila realizarea unui adaptor parallel?

2. Sa caut alta masina de scris ce poate fi conectata la pc? Daca da, spre ce sa ma orientez? Am vazut vreo doua pe net care par sa meaga, dar nu imi dau seama din poze.

3. Nu am nevoie de alte capacitati inafara de printarea de ASCII si posibilitatea de a printa "pas cu pas". O imprimanta matriciala ar putea inlocui masina de scris?(ca ultima solutie).

Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kog

2

Top autori în acest subiect

• kog

kog 2 postări

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări