one Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Lucrati cu Metcal MX500-P si apoi mai discutam despre lipituri. Legat de weller si eu foloseam WSP80 si e super ok dar ala e un letcon de firma si bun nu chinezarie.Totusi Metcalul este peste. Am aruncat o privire la Metcalul asta si este made in China. Este prea devreme sa imi exprim o opinie pertinenta totusi am incredere mai mult in ceva german. Probabil ca Metcal este o marca apreciata, mai ales privind pretul. Spre rusinea mea nu am mai considerat pana acum aceasta marca, totusi si gama Weller nu se limiteaza la WP80 sunt multe scule unele de mii de euro. Eu pe asta il am ca pentru atat am alocat bugetul (WP-80 + WD-1 + suportul cu intrerupator nu imi amintesc codul). "Eu am un letcon de 8W cu baterii de la Weller, BP865MP si te asigur ca pot suda intre ele 2 cabluri de 2.5mm2 fara probleme." Nu ne-ai spus si ce lungime au acele cable! Cand lipesti 2 cabluri le dezizolezi pe o lungime de circa 1cm sau mai putin, le rasucesti si cositoresti. Lungimea nu are nici o relevanta, atata timp cat sunt mai lungi de cativa cm caldura ramane in aceasta dimensiune. Editat Septembrie 22, 2016 de one Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Uite nişte idei pentru cine n-are ce face pe acasă! Foarte tare. Interesant ultimul model, nici nu știam mai nimic despre bujiile incandescente diesel. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Am aruncat o privire la Metcalul asta si este made in China. Este prea devreme sa imi exprim o opinie pertinenta totusi am incredere mai mult in ceva german. Probabil ca Metcal este o marca apreciata, mai ales privind pretul. Spre rusinea mea nu am mai considerat pana acum aceasta marca, totusi si gama Weller nu se limiteaza la WP80 sunt multe scule unele de mii de euro. Eu pe asta il am ca pentru atat am alocat bugetul (WP-80 + WD-1 + suportul cu intrerupator nu imi amintesc codul). Am weller wmd1,wmd3,wecp20 si wsd81 si am mai avut si wsa1v (asta am vandut-o)deci stiu ce inseamna weller.metcalul e mult peste .Eu am luat-o din SUA si sunt efectiv incantat de ea. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Mare razboi intre marcile Weller,Metcal,Hakko si JBC.Pe eevblog.com puteti intra sa vedeti desi cred ca ati facut-o deja multi. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Eu nu pot sa spun decat despre ce am avut eu si am lucrat cu ele.Fiindca vad la altii nu ma pronunt.De aceea de JBC desi sunt laudate sau Hakko originale ,ERSA nu zic nimic pentru ca nu am avut si nici nu am lucrat cu ele.PEACE MBT100 si 200 am ,sunt asemanatoare Weller dar dupa mine nu ies cu nimic in evidenta. Link spre comentariu
belasajgo Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Eu mi-am cumparat la un moment dat o statie mai ieftina de la ERSA, dar a fost groaznica. Cel mai deranjant a fost cablul gros si neflexibil al letconului, care opunea rezistenta (mecanica) indiferent de pozitia in care incercam sa misc letconul. Am returnat statia de lipit a doua zi si mi-am cumparat o statie Weller. Este diferenta ca intre cer si pamant, la statia Weller letcon-ul este mai usor si are cablu siliconic foarte flexibil si usor. Statiile ERSA sunt bune daca nu alegi un model ieftin, la Weller si modelele mai ieftine sunt foarte bune. Statiile de la JBC sunt niste bijuterii, daca ai bani sa iti iei o statie JBC, nu mai sta pe ganduri. Atat doar ca varfurile si accesoriile originale sunt destul de scumpe, dar se renteaza daca lucrezi cu statia de lipit 8 ore pe zi. Despre Metcal si Hakko nu pot spune nimic din experienta personala, nu am avut asa ceva in mana, dar am auzit si eu de la multi proprietari ca sunt foarte multumiti. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 In Arad am vazut o statie Weller la Vitacom si costa putin peste 1700 de RON celelalte de pe raft fiind net inferioare pretul lor nedepasind 400 RON daca nu ma insel.Cat despre statiile JBC cred ca pentru orice electronist/pasionat de electronica pot fi incantatoare de la prima vedere dar si pretul este pe masura.Modelul JBC RMVE-2A mi se pare cel mai traznet. http://www.tme.eu/en/details/jbc-rmvt/hot-air-stations/jbc-tools/rmve-2a/ Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 JBC nu crex ca e mai bun ca Metcalul de aceea nici nu ma gandesc sa imi cumpar asa ceva.Letconul metcalului e de fapt un maner de plastic cu o mufa in capat(nu se vede mufa)Scoti varful usor si pui altul doar tragand afara de el.Cablul siliconic subtire foarte flexibil. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 JBC nu crex ca e mai bun ca Metcalul de aceea nici nu ma gandesc sa imi cumpar asa ceva.Letconul metcalului e de fapt un maner de plastic cu o mufa in capat(nu se vede mufa)Scoti varful usor si pui altul doar tragand afara de el.Cablul siliconic subtire foarte flexibil. Cam asa sint si JBC-urile si au si putere mare ce permite ca letconul sa intre automat in standbay (cu o temp mica) atunci cind pui letconul in suport si cind il iei sa lipesti pina ajungi cu el la placa deja s-a incalzit. Nu-i nimic complicat dar e super fain. Din pacate si eu mi-as dori una. In Arad am vazut o statie Weller la Vitacom si costa putin peste 1700 de RON celelalte de pe raft fiind net inferioare pretul lor nedepasind 400 RON daca nu ma insel.Cat despre statiile JBC cred ca pentru orice electronist/pasionat de electronica pot fi incantatoare de la prima vedere dar si pretul este pe masura.Modelul JBC RMVE-2A mi se pare cel mai traznet. http://www.tme.eu/en/details/jbc-rmvt/hot-air-stations/jbc-tools/rmve-2a/ Da dar si costa mai mult decit o masina second..... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 (editat) Cand te gandesti ca pretul de pe tme este cat este fara TVA... Editat Septembrie 23, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 De la un amărât de letcon USB, s-a ajuns la recenzii despre mărci celebre.......v-a cam luat valul. Link spre comentariu
Postări Recomandate