Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Letcon USB?

Vizitator Fry

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

9

• dan cod

7

• elmar

5

• cipri_mury

5

Top autori în acest subiect

Sau

Weller TCP12 , 30W 12V      90€

Weller TCP12P, 40W, 12V   100€.

pentru comparatie

Weller W61, 60W, 230V,        80€.

sau cu gaz

Weller WSTA-6 60W              75€.

se poate observa ca pretul unui letcon este cam acelasi indiferent daca e la 12V, la 230V sau cu gaz.

Acelasi lucru poate si pentru marci economice.

Editat de one
Link spre comentariu

Nu cred că se merită să dai atât pentru o folosire ocazională a unui letcon de 12v...

Mai ales că se găsesc la 15lei bucata...la magazine de la noi!Probabil că nu se ridică la fiabilitatea celor de mai sus...dar dacă doreşti ...de banii ăia îţi iei 20bucăţi  la 15lei...şi vor ţine de cel puţin 5-10 ori mai mult!Ştiu, va fi mai mult gunoi de aruncat ...dar,asta e!

Link spre comentariu

Este adevarat ca sunt aplicatii unde trebuie mai mult sau mai putin dar pentru majoritatea lipiturilor 60-80W sunt suficienti.

Eu am facut comparatia de mai sus cu Weller pentru ca are toata gama, era ca sa scot in evidenta ca un letcon de 12V costa cat unul de 230V.

Aceasta comparatie poate fi redusa si la chinezarii de 2 lei, adica 2 lei letconul de 12V echivaleaza cu un letcon de 230V de 2 lei.

Link spre comentariu

da de ce un letcon ciudat la 12V și nu unu de 24Vcc folosit pe un DC-DC Booster. Letconurile la 24 nu cred că mai trebuie prezentate.

Da, e cu totul alta treaba. Cele la 24V sunt in general pentru statii de lipit si contin si senzor de temperatura in cele mai multe cazuri.

Totusi, daca unuia ii trebuie fix la 12V, sunt ciocane de 12V de la toate marcile, incepand de la Aoyue si pana la Antex, Ersa, Weller. Dar pentru utilizatorul obisnuit, universal, detinerea numai a unui letcon de 12V nu este comoda, in schimb detinerea numai a unui letcon la 230V este suficienta.

@dan cod

pare intr-adevar incredibil, totusi 8W sunt suficienti pentru anumite lipituri, evident nu pentru toate.

Eu am un letcon de 8W cu baterii de la Weller, BP865MP si te asigur ca pot suda intre ele 2 cabluri de 2.5mm2 fara probleme.

Evident nu se pot cositori table cu el, dar pentru o lipitura la instalatia electrica a unui autovehicul este suficient.

Editat de one
Link spre comentariu

Multe din letconurile chinezesti de 50W pierd in corpul care sustine rezistenta mai toata puterea si la varf ajunge doar o parte. 

Mai mult, unii mai isteti extrag varful mai mult din rezistenta, ca sa fie mai comod.

Intr-adevar fludorul fara plumb pune probleme multor amatori care cred ca o mica lipitura nu se topeste pentru ca ciocanul nu are suficienta putere dar de fapt nu are temperatura.

Puteri mari sunt necesare cand piesa are o conexiune larga la un plan de masa. Nu prea imi amintesc cazuri in care statia mea de lipit cu ciocan Weller WP-80 (80W) sa nu fi facut fata, este adevarat ca nu am lipit nici tabla pe casa.

Poate fac un video cu letconul de 8W dezlipind piese.

Editat de one
Link spre comentariu

Nu este necesar cate un letcon pentru fiecare tip de lipitura, ci de unul pentru toate. Ce ne facem la o lipitura pe un cablaj cu 2 sau 4 straturi? Puterea de 8 W este ridicola. S-ar putea face cate o lipitura mica pe minut daca varful este greu si acumuleaza incet caldura suficienta.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări