Vizitator Fry Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Buna (sunt nou aici), ciocanele de lipit care sunt alimentate prin USB sunt bune de ceva? Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Depinde ce intelegi prin "bune". Un port USB normal poate oferi cca 500mA curent la 5V. Inseamna o putere de 2.5W. Tinand cont ca trasferul de energie electrica in caldura si al caldurii elementului de incalzire catre obiectul de incalzit (PCB + piesa electronica) este subunitar, in final ramane mai putin de 2W de caldura efectiva care ajunge in varful letconului. Daca varful letconului are o suprafata ingusta de contact (cazul varfurilor mai fine) atunci cred ca realizezi ca nu prea ai ce face cu un asemenea device in viata reala, decat eventual sa ii surprinzi pe colegi Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Da, ma surprinde si pe mine! Intr-adevar cu aceasta minuscula putere nu poti face lipiri. Sunt curios de unde are informatia cu ciocan USB! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Exista asa ceva? Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Exista asa ceva? Se pare ca da. https://ardushop.ro/ro/electronice/198-letcon-usb-5v-8w.html Link spre comentariu
Vizitator Fry Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Am vazut pe un site chinezesc: Portable USB Powered Mini 5V 8W, fiind student ma gandeam ca ar fi practic Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Probabil că nu se alimentează din usb ...se încarcă din usb. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Multumesc Cipri, chiar nu stiam ( nu mi-a trecut niciodata prin cap sa caut asa ceva ). referitor la obiectul din link, mie mi se pare o tampenie, de unde mama masii 8W de la USB? Apoi si 54 lei... Link spre comentariu
one Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Nici eu nu am auzit de ciocanele de lipit USB dar nu mi se pare imposibil mai ales daca ar avea o baterie incorporata. In acest caz ar putea debita o putere mai mare. Eu am o imprimanta termica pentru etichete care are acest principiu. Se alimenteaza continuu la USB si foloseste bateria ca si tampon. Mai am un letcon cu baterii de la Weller si merge destul de bine, are rezistenta integrata in varful de lipire si astfel se incalzeste foarte repede si consuma destul de putin. Daca in loc de baterii ar fi acumulatori si incarcator USB cred ca ar fi functional. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Nu are baterie si in fapt trebuie alimentat de la dispozitive externe, nu la calculator, tocmai datorita curentului mic: O mare teapa... Link spre comentariu
one Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) referitor la obiectul din link, mie mi se pare o tampenie, de unde mama masii 8W de la USB? Apoi si 54 lei... USB 1.0 si 2.0 limitate la 500mA. USB 3.0 la 0.9A. USB 3.1 pana la 3A. Stiam ca la unele computere se poate dezactiva limitarea de 500mA si astfel se obtineau pana la 2A, deci 8W ar fi posibili. Probabil prin manualul letconului este vreo steluta pe undeva si scrie mic ca trebuie conectat la un port USB de tip "charging port". P.S. Acum m-am uitat pe wikipedia si sunt posibili curenti chiar mai mari. Editat Septembrie 21, 2016 de one Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Pai nici eu n-am banuit ca exista asa ceva dar citind postarea de mai sus a colegului interesat de respectivul produs am dat o cautare cu google. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Oricum mi se pare complet inutil in conditiile in care exista letconuri cu baterii sau cu gaz. Eu am ambele tipuri + alte letconuri diverse si nu mi-as lua letcon USB, mai ales ca pe majoritatea computerelor mai ales pe laptopuri este aproape imposibil sa gasesti porturi USB de curent mare, chiar punand in paralel mai multe. Cred ca face parte din categoria de produse putin utile si aproape inutilizabile de tipul racitor doza USB, aspirator USB, lansator de rachete USB etc. Editat Septembrie 21, 2016 de one Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Eu cred că e gândit să poată fi alimentat dintrun adaptor 220v-12v cu eşire printr-o mufă usb(cum sunt încărcătoarele de telefoane şi tabletă...care scot 2-3A la 5v) sau...dece nu? să poată fi alimentat de la un adaptor ”auto” de 12v la 5v/2-3A.Şi-n cazul ăsta poate face concurenţă letconului de 12v... Totuşi ...preţul e cam mare, faţă de un letcon la 12v! Editat Septembrie 21, 2016 de elmar Link spre comentariu
one Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Desi in trecut eram si eu tentat de ideea de a-mi cumpara un letcon la 12V pentru a putea face lipituri la masina, am folosit de multe ori cu bune rezultate letconul cu baterii sau, in cazul in care aveam fire mai groase, letconul cu gaz, acesta din urma avand avantajul ca poate genera si aer cald, necesar pentru a strange izolatia termocontractibila pe care eu o folosesc destul de des. In cele mai multe cazuri unde nu este priza de 230V nu este nici de 12V iar de multe ori masina poate fi dusa intr-un loc unde exista prelungitor. Nu intentionez sa combat ideea de a avea un letcon la 12V, principalul avantaj ar fi riscul redus de curentare, posibilitatea simpla de a-l lega la pamant, pentru a evita probleme legate de descarcari electrostatice, nu in ultimul rand posibilitatea de a-l conecta la o sursa reglabila deci se poate varia puterea. Din nefericire, sunt mai putine modele din care sa poti alege. Link spre comentariu
Postări Recomandate