Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Sunt in pragul cumpararii unui autoturism si vreau sa stiu lucruri care imi scapa. Cum se cumpara o masina? ce acte da vanzatorul, cum o inmatriculez, ce e cu taxa vietii, de ce ma feresc nativ de numere rosii, de ce ma feresc nativ de masini cu numere straine? Voi cum procedati? nu e ca la piata, dai banii, primesti cheia si gata. cand o cumpar, in ce conditii pot sa merg cu ea? Mai am nevoie de vanzator la inmatriculare? vreau sa stiu mersul hartiilor, cazuri particulare si situatii de evitat. nu exclud sa o cumpar din alta tara, cum fac? Link spre comentariu
Vizitator Pentoda Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Daca ai atat de multe griji in ce priveste achizitia unei masini,ai sa dai gres indiferent de cate sfaturi ai sa primesti. Din felul in care ai pus problema,esti prea speriat de ''folclorul automobilistic'' iar experienta practica cu o masina iti lipseste. Chiar n-are importanta de unde vine masina si ce fel de numere are. Actul de vanzare-cumparare il poti face la un birou care se ocupa cu d'astea,inmatricularea la Politie fara vechiul propietar,ca doar nu-l inmatriculezi si pe ala.Taxele si impozitele le afli de la ANAF,starea tehnica a masinii o poti verifica la un service auto. Acum ma intreb si eu,ce acte ar trebui sa-ti dea fostul propietar? Daca vrei sa scapi de toate astea,cumpara una noua. Editat Septembrie 21, 2016 de Pentoda Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 pai ajunge in prima faza doar un act de vanzare-cumparare facut cu vanzatorul? nu trebuie sa imi dea certificatul masinii, cartea tehnica,si alte hartii de genul asta? pot face si la notar un act de vanzare cumparare? Link spre comentariu
Vizitator Pentoda Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Poti sa-i ceri si talonul.... Lasa netul pentru chestiuni de genul asta. Mergi cu cineva care se pricepe ca dupa cum pui problema in mod sigur ai sa dai gres. Editat Septembrie 21, 2016 de Pentoda Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 un sfat practic nu se poate? nu sunt redus mintal. doar ca nu am mai cumparat o masina niciodata. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Iti trebuie certificat fiscal de la vanzator. Este o hartie foarte importanta, cu ea iti iei masina in evidenta pe rol la administratia locala si abia apoi poti sa o inmatriculezi la Politie. Contractul de vanzare-cumparare il poti face la un birou de copiat acte dar fara certificatul fiscal (cred ca este valabil doar 30 zile) nu o sa poti sa inscrii masina. Ce acte iti trebuiesc la administratia financiara / politie poti sa afli mai sigur printr-un telefon la ei sau sa cauti pe pagina lor web. Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Multumesc! De astfel de informatii am nevoie. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Cam ar trebui urmatorii pasi> Vezi daca masina nu a fost furata (este un site al politiei romane) Verifica actele masinii (serie caroserie, motor, etc.) Cere certificatul fiscal de la vanzator (e posibil sa nu poti inmatricula masina) Vezi cu timbrul de mediu sau alte taxe actuale Vezi daunele in baza CEDAM (daca observi reparatii la sasiu ce poate afecta geometria masinii si nu a fost reparata in service autorizat, cam naspa) Contractul il faci tu cum au spus colegii, dar fii atent sa obtii certificatul de radiere de pe numele fostului proprietar (te poti trezi cu o rovignieta neplatita, sau alte minuni). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Multumesc frumos pentru raspuns! altcineva mai are de adaugat ceva? daca iau masina noua cam care ar fi pasii? trebuie doar la politie sa ma duc? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Cum. verific daca a fost furata? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Cum. verific daca a fost furata? Cred ca RAR ul te poate ajuta. faci o identificare Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Eu am inmatriculat una SH in primavara adusa din Belgia.Am fost -la Copiat acte unde mi-au facut toate actele inclusiv asigurarea, -la primarie la taxe, -la RAR si -la politie. Cam asta este. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Ai grija la kilometrajul masinii. Se obisnuieste la samsari sa dea kilometrajul inapoi...pana la 100.000Km. Deci... mare bagare de seama de unde cumperi masina si ce masina cumperi! Intereseaza-te de modelul respectiv sa nu aiba probleme mecanice grave...gen motor, injectie, cutie de viteze, ambreiaj, etc... Cateodata aceste reparatii majore sunt foarte costisitoare. Editat Septembrie 21, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 100000 km sunt mulți pentru o mașină? Cam care e raportul rulaj/vârstă? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 100000 km sunt mulți pentru o mașină? Cam care e raportul rulaj/vârstă? Pai tocmai ca nu sunt..deaia si sunt date contoarele inapoi la valori dinastea..iar kilometrii reali pot fi undeva la 200 sau 300k Raportul nu ti-l poate spune nimeni, depinde de cine a fost folosita masina. Cele de firma fac lunar cateva mii de km iar cele personale poate undeva la 200-300 intr o luna. Cel mai sigur, un test si verificare la RAR si reprezentanta cu acte etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum