Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un emitator fm...?

Nucleu

Postări Recomandate

Salut...! Este cineva aici care ar putea realiza un emitator fm sau alte benzi(in cazul altor benzi ..si receptorul) care sa mearga minim 500 metri ? (as vrea sa fie ceva mic si usor de ascuns... :smt003 )(nu deschid topicul la "cumparaturi"...doresc mai intai sa stiu daca asa ceva este posibil)P.S : stiu ca este ceva ilegal daca vrei sa asculti pe cineva...dar nu este ilegal sa fi pasionat de lucruri mici si nebunesti... :smt003 :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gheorghe Dracu

2

• MiniTehnicus

2

• Nucleu

2

Top autori în acest subiect

FM este tipul de modulatie nu frecventa, poate te referi la banda 88-108MHz.Pentru ce doresti ai aici o varianta:http://www.okazii.ro/catalog/3033056/el ... #div_photo

P.S : stiu ca este ceva ilegal daca vrei sa asculti pe cineva...dar nu este ilegal sa fi pasionat de lucruri mici si nebunesti...

Si cei de la IGCTI sunt pasionati de lucruri mici si nebunesti cum ar fi plimbatul pe blocuri cu receptorul in buzunar pe ploaie si se bucura cand intalnesc persoane care sunt la fel de pasionate si le dau si "o prima" pentru asta cand se intalnesc.Sau mai bine vorbeste cu nea "gogu" pentru ce doresti.
Link spre comentariu

E mai bine acum decat in 89. Atunci pe langa puscarie mai luai bataie de la securisti. Acu' e simplu: te prinde politia, poate te bate, poate nu, iti face dosar penal, nu faci puscarie, iti da doar amenda penala, ai cazier, te angajezi greu, orice fapta penala sau civila ulterioara e agravata de tinicheaua pe care deja o ai de coada. E simplu.nu?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator nea gogu

"Nea Gogu" exista si asa cum s-a subliniat mai sus,are un raspuns afirmativ la intrebarea ta.Daca vrei sa folosesti chestia asta undeva la tara,totul e simplu,in schimb pt zona urbana lucrurile se complica.Intrucat banda comerciala careia ne-am obisnuit sa-i spunem "FM"(aprox 60-110Mhz) e supraincarcata de posturi de radio si armonicile aferente,folosirea altor benzi si un receptor special e obligatorie,avand in vedere dimensiunile f mici si implicit puterea redusa a emitatorului(1cm grosime,4-5 lungime-microfon inclus,putere cca 100mW).Variantele de succes testate de-a lungul mai multor ani sunt:170-250 Mhz/FM recomandabila pt lucrul "mobil"5-10 Mhz/NBFM pt celelalte cazuri(ca post fix cu functionare permanenta de ex).In anumite conditii in banda asta si un receptor bun se pot acoperi distante mari cu puteri f mici,prin "unda directa",evident.In plus la nivel de oras tx-ul e aproape imposibil de localizat.Pe scurt,cam asta e.Daca vrei mai multe detalii da-mi un PM :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări