Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comutator baterii

Vizitator Adi Oprea

Postări Recomandate

Vizitator Adi Oprea

Da ,o sa pun ceva material ignifug in spatele dispositivelor . Acuma stau si oscilez intre ce sistem sa folosesc : comutator cu came/heblu (aici cred ca comutatorul cu came ramane pt ca mi l a facut rost cineva :) si sistemul cu diode schottky care mi se pare ideal pt ca pot sa mi leg toate bateriile deodata ! Daca ma poate ajuta cineva cu schema pt sistemul meu ar fi minunat :) .Deocamdata mi am mutat manual de pe un grup de baterii pe celalalt si se pare ca totul merge ok ,bateriile se incarca ,iluminatul functioneaza ,telefoanele se incarca si am mai pus un frigider auto legat prin invertor la 220v ,se pare ca asta cam stoatce bateriile dar merge .Alti consumatori nu prea am ,sistemul fiind la o cabanuta . Multumesc pt sfaturile de pana acuma , mai astept si alte indrumari .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_908

3

• sesebe

2

• validae

2

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pur si simplu iti faci de lucru degeaba. orice faci acum e temporar. corect este atunci cand ai bateriile in paralel, deci...pentru ce iti bati capul ? da-i pace asa cum e, pui banu deoparte si iei doua baterii similare si gata.

restu`i can-can la doza.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator Adi Oprea

Ai dreptate Aw Genetix dar atatea lucruri noi am invatat pana acuma intr un timp relativ scurt si chiar vreau sa incerc sa mi optimizez sistemul si sa experimentez (si nu as experimenta chiar haotic),cine stie poate banii pt baterii noi o sa i investesc intr un al 2 lea panou solar si abia apoi in baterii daca o sa pot in vreun fel sa leg toate bateriile in paralel deodata . Deocamdata o sa le folosesc pe doua grupuri ,urmeaza sa mi leg comutatorul cu came si apoi mai vedem ...Mai astept sugestii si opinii ;)

Link spre comentariu
Vizitator daniel30

Parerea mea eu ti-am dato nu cred ca iti comvine sa stai toata ziua cu mana pe cel comutator, asa iti iei niste magnetotermice ,niste diode si ii dai bataie. Sa zicem ca folosesti 10 baterii auto poti trage din ele cam 5A din fiecare impreuna sunt 50A care ar fi aproximativ 500w etc. Eu sistemul il folosesc sa iluminez casa +frigider+laptop, tv, decoder, consumatorii mari ca , masina spalat , fier de calcat ii am pe alta linie.

Link spre comentariu
Vizitator Adi Oprea

"O baterie solară va rezista unui număr de 1000 de cicluri de descărcare, la o descărcare maximă de 10%. Acest lucru înseamnă că bateria solară va “trăi” 1000 de zile (aproximativ 3 ani), dacă se descarcă 10% din capacitatea lor în fiecare zi. Dacă o baterie de 100 Ah/12V se descarcă în fiecare zi doar 10 Ah, durata de viață va fi de 3 ani. "

Link spre comentariu

ce denumire tampita i-au dat. "acumulator de tractiune"

Posted Image

ma bate gandul sa imi fac si eu pe casa niste panouri fotovoltaice, dar cred ca doar pe iluminat. nu prea imi surade ideea sa fac conversie la 230VAC , as putea ramane la un 24VDC, fara convertor. nu stiu exact, dar banuiesc ca se pierde destul si in convertor.

Link spre comentariu
Vizitator Adi Oprea

Si eu la fel ,iluminatul pe 12v cu becuri cu led(4 buc a cate 4w fiecare) ,la prize vreau sa mi pun invertor si sa folosesc un frigider si in rest consumatori nu prea am ,incarcat un telefon ,laptop ,radio ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări