validae Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Doar eclatoarele combinate cu împământări eficiente pot reduce sau evita daunele cauzate de descărcările electrice în rețelele de distribuție, nicio siguranță electromagnetică sau de altă natură nu e eficace în astfel de cazuri. De obicei când se anunță furtună sau ploi cu descărcări electrice și plec de acasă, scot din prize televizoarele și cablurile de antenă. Chiar și dacă sunt acasă, pe timpul ploilor cu descărcări electrice puternice nu folosesc televizoarele. Am mai avut probleme în trecut cu așa ceva, dar pagubele au fost mici, doar reparații la selectorul televizorului, atunci foloseam antenă aeriană și am reparat un televizor A/N de cel puțin șase ori din cauza descărcărilor atmosferice.Dar astea moderne sunt mult mai sensibile și nu risc, i-am schimbat anul ăsta unui vecin un selector la TV, în urma unei supratensiuni prin cablul tv.... eu zic că a scăpat totuși ieftin. Alții nu au fost la fel de norocoși, au renunțat să le repare din cauza defectelor multiple, practic doar tubul mai scăpase întreg... Link spre comentariu
ilzul Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Deci un prim pas ar fi sa fac o impamantare si sa leg macar prelungitoarele la ea.De acum, nu o sa imi mai las cablul din tv in placa, macar sa nu mai aiba legatura intre ele si sa le folosesc impreuna doar atunci cand e nevoie.Cel mai probabil si sursa tv-ului era destul de sensibila. Editat Septembrie 20, 2016 de ilzul Link spre comentariu
dan_b11 Postat Septembrie 29, 2016 Partajează Postat Septembrie 29, 2016 Impamantare si obligatoriu descarcatoare pentru supratensiuni (de origine atmosferica, nu de comutatie sau altceva) in tablou. Doar nu pamantarea nu se rezolva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum