ciuca paul Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Va salut. La acest sasiu am imaginea cu defocalizare mare.Am crezut ca am probleme cu verticalu dar nu a fost asa,daca scot fisa ptr. focalizare obtinand o imagine in care se poate deslusii meniul tv-ului dar cand introduc fisa in soclu imaginea devine puternic defocalizata si observand in tub o lumina albastruie.Am incercat cu surubelnita sa vad daca simte ceva descarcare (cu fisa scoasa a focalizarii) dar nu am vazut asa ceva.Acum sunt putin in dilema ,nu am tensiune de focalizare sau tub defect?Personal cred ca trafo nu scoate tens. de focalizare,dar ma pune putin pe gand acea luminita albastruie din tub ce apare la conectare.Uitasm sa precizez ca la conectarea fisei din potentiometru de focalizare se observa cind se actioneaza potentiometru dar fara a fi corecta imaginea.. Rog sugestii.. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Prima data schimba soclul TK.Apoi mai vedem. Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 soclul il verificasem si nu vazusem urme de oxidare dar nu-l schimbasem ,acum am zis sa -l si schimb iar rezultatul este acelasi. Cum as putea verifica daca focalizarea este corecta? Ce ma pune in incurcatura este faptul ca fara fisa obtin ceva inteligibil pe imagine iar cu ea cuplata nu si cu lumina albastruie in tub chiar unde este inelul de strangere la tub(diag. a68). Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Lumina albastra nu-i a buna.Posibil tub defect. Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Cred ca m-am inselat cand am banuit trafo ptr. ca jongland de mai multe ori pot. de foc. mi-a aparut rastru corect focalizat ptr. scurt timp si dupa aceea se repeta figura fara dubii acum constat ca tubul este defect,dealtfel si acea lumina a diparut cand a functionat. Multumesc d-nu Dan.. Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Tubul a luat aer. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Tubul a luat aer. daca lua tubul aer ,nu mai avea imagine deloc,doar descarcari interne, posibil tub defect g2 se pune la masa,cu un condesator 385-450v si descarcat de cateva ori intre g2 si masa e posibil sa-si revina(bine inteles acest condesator trebuie si reincarcat,si cu tv oprit decuplat g2 din traf si tot ce are legatura cu g2, dar nu strica inainte de toate sa schimbati c-ul de pe g2 Editat Septembrie 21, 2016 de iuliantv Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 daca scot fisa ptr. focalizare obtinand o imagine in care se poate deslusii meniul tv-ului dar cand introduc fisa in soclu imaginea devine puternic defocalizata si observand in tub o lumina albastruie. LUMINA ALBASTRUIE inseamna tk defect un tub ok nu face asa ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum