Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mixer activ Behringer PMP6000

Vizitator Boxe si Amplificatoare Audio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

6

• lukeme

6

• catalin004

5

• [i_unit]

3

Top autori în acest subiect

Am sa dau numai un raspuns simplu, explicatii mai detaliate am mai dat pe acest subiect aici pe forum, vrei detalii cauta-le.

La un amplificator in clasa AB tranzistorii si diodele de protectie "omoara" tot ce se intoarce din boxe/filtrele boxelor in caldura.

La un amplificator in clasa D, tranzistorii care lucreaza in comutatie impreuna cu bobina din filtru se comporta ca un booster in caz ca exista energie intoarsa din difuzoare si incarca condesatorii de pe alimentari generind asazisul power supply pumping.

https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=power+supply+pumping+class+d

Mai mult nu comentez pe tema asta.

Link spre comentariu

Nu stiu, decide tu daca asta duce si la cresterea randamentului.

Faptul ca se recupereaza in sursa o parte din energia din difuzoare duce si la cresterea randamentului? energie care la clasa AB este disipata de tranzistori?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La clasa D, daca cresc distorsiunile din cauza tensiunii de alimentare variabile (data de energia revenita in condensatorii de pe alimentare), de obicei scade randamentul total... Per total s-ar putea sa se soldeze cu consum mai mare pt. aceeasi putere de iesire.

Link spre comentariu

Nu va mai impungeti, efectul de rail pumping nu este acelasi cu recuperarea energiei data de difuzor.

Acea energie are o valoare foarte mica.

Daca analizam diferentele dintre o clasa AB si o clasaD la configuratia de iesire, observam ca este asemenatoare si exista si diferite.

Asemenatoare pentru ca ambele lucreaza un contratimp push-pull, diferita pentru ca la clasa AB avem bias care este opus deadtime-ului la clasaD.

La clasaD tranzistorii finali sint comandati in tensiune si lucreaza in regim On-Off iar la clasa AB pe bipolari sint comandati in curent lucrind in regim liniar.

Prin existenta bobinei din filtru LC trece jos (la clasaD ma refer) si regimul de comutatie, in bobina respectiva se induce o tensiune care pe perioada de deadtime (foarte scurta cind niciunul dintre finali nu conduce), este eliberata prin diodele interne ale finalilor, sau prin diodele de suprimare a supratensiunilor induse, catre sursa de alimentare.

Pe perioada de conductie a celuilalt tranzistor aceasta este fortat suntata de catre el nerecuperindu-se nimic.

ClasaI prin configuratia de la iesire cu diode serie cu sarcina si alimentarea, este cea care (eu personal consider) ca recupereaza cea mai mare parte din energia inversa de comutatie (stocata in bobinele de la iesire) + cea reactiva generata de incinta.

Cei ce sint interesati mai detaliat, studiati asta:

http://adn.harmanpro.com/site_elements/resources/854_1425410424/Original_(1996)_White_Pater_on_Class-I_by_Gerald_Stanley_original.pdf

http://adn.harmanpro.com/site_elements/resources/855_1425410386/The_Class-I_Amplifier_original.pdf

O seara frumoasa!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am mai avut discutia asta Leco. Uiti ca mai ai si bobina de iesire care impreuna cu cei doi tranzistori care comuta permanent (cu semnal sau fara) formeaza o configuratie booster orientata de la iesire spre alimentari.

De fapt chiar daca ar face cineva un test real in care sa fie masurate puterile ce intra si ies, folosind boxe reale, tot ar mai ramine opazanti la ceea ce se va masura.

Pina la urma colegul a capatat raspuns la intrebare? este de 300W - 400W - 500W - 600W - 800W partea de amplificare ? sau daca nu de cit? 

Link spre comentariu

Poate nu am fost destul de explicit.

Energia care eventual se intoarce face sa varieze tensiunea de alimentare (care trebuie sa fie cat mai constanta), care la randul ei duce la o modulare suplimentara  in amplitudine si frecventa a semnalului modulat in durata impulsurilor (PWM) ,  care trebuie sa aiba in mod normal amplitudinea si frecventa fixe. Asta duce la reducerea randamentului amplificatorului si la cresterea distorsiunilor pe semnalul PWM si pe cel audio, dupa filtrare. Deci nu se castiga nimic... cu exceptia cresterii THD-ului.

Si nu ne "impungem". E doar o discutie injiniereasca.

http://www.music-group.com/Categories/Behringer/Mixers/Powered-Mixers/PMP6000/p/P0A8O

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări