Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv hidraulic de copiere strung Napomar


emil.gabor

Postări Recomandate

Am achizitionat un dispozitiv de copiere hidraulic pentru strung. Are cineva un asemenea dispozitiv si/sau carte tehnica ???

M-ar interesa in special cum vin montate furtunele hidraulice. care este ordinea. 

Pompa are mufe, lafel si dispozitivul.

am pus si cateva poze daca ajuta pe cineva  :rade:

post-246610-0-22918200-1474308205_thumb.jpg

post-246610-0-47294300-1474308240_thumb.jpg

post-246610-0-09310600-1474308404_thumb.jpg

post-246610-0-24481400-1474308429_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • emil.gabor

    4

  • SerbanClaudiu

    1

  • alex.cselenyi

    1

cauta pe youtube pe Keith Fenner el are un asemenea dispozitiv . Si stiu pe cineva care are un dispozitiv asemanator dat nu l-a folosit nici odata montat pe un strung italian. Am mai vazut mai multe strunguri italiene care au un asemenea dispizitiv. 

Link spre comentariu

Dupa parerea mea e f complicata situatia. Ai nevoie de un grup hidraulic separat: motor, pompa, rezervor, supapa de presiune, etc si ai nevoie de un suport pe strung unde sa pui modelul pe care sa-l copieze palpatorul.

Link spre comentariu

Pompa am primit . rezervor si motor o sa imi cumpar. Supapa de presiune la ce foloseste ? .Dispozitivul de prindere a piesei de copiat se v-a monta pe strung, pe spatele acestuia . se va prinde de batiu unde sunt protiunile rectificate si piesa se va prinde intre chirnere. nu este neaparat sa se puna o piesa cilindrica. se poate prinde si doar o piesa plana cu contur. 

Sigur este putin complicat dar zic ca v-a merita. Am achizitionat-o in mod special sa pot face raze interioare si exterioare fara cutit profilat.

Editat de emil.gabor
Link spre comentariu

Buna seara !!!

Cu ani in urma am vazut un astfel de dispozitiv in fabrica unde lucram . Nu stiu daca cel care a cumparat strungul mai are cartea tehnica ,am sa incerc sa il caut .

In principiu pe batiul strungului in fata rotilor de actionare a caruciorului se fixeaza un suport in forma de u, cele doua brate ale u-ului fiind destul de lungi astfel incit sa depaseasca rotile de actionare . a treia bara  ( fundul u-ului ) va fi suficient de lunga astfel incit sa permita deplasarea caruciorului pe o zona suficient de mare . Ca ordin de marime bratele trebuie sa aibe aproximativ 200...300 mmm iar fundul 1000 mmm. Bratele se prind de batiu prin placi sudate , gauri si suruburi .Pe fundul u-ului se sudeaza o placa de metal cu gauri pe care se fixeaza sablonul din metal cu profilul ce se doreste a fi reprodus .Acest sablon se facea din tabla de 1,5 2 mm.

U-ul respectiv era facut din bara hexagonala de aproximatic 30 mm.Exista un bloc cu un palpator care urmarea sablonul si transmitea printr-un distribuitor comanda la cilindrul cutitului. Mai avea si un fel de distribuitor rotativ tip revolver care prin intermrediul unor suruburi palpator reglabile permitea efectuarea mai multor treceri in functie de adincimea profilului dorit Dispozitivul era folosit la confectionarea formelor metalice in industria sticlei dar era destul de greoi in reglaje si pentru produse unicat nu a prea fost folosit .

In final s-a preferat sa se lucreze folosind sabloane din carton si deplasarea caruciorului manual cu un palpator tinut vizual la limita sablonului. Precizia ceruta permitea obtinerea formelor mult mai rapid asa .

Link spre comentariu

Parerea mea: e mult prea mare bataia de cap cu reconstruirea / repunerea in functiune a dispozitivului. Cauta dupa "dispozitiv strunjire sferica" pe care poti sa-l faci singur decat sa repui in functiune magaoaia. Daca ai productie de sute de mii de bucati merita investitia, altfel nu.

Link spre comentariu

Parerea mea: e mult prea mare bataia de cap cu reconstruirea / repunerea in functiune a dispozitivului. Cauta dupa "dispozitiv strunjire sferica" pe care poti sa-l faci singur decat sa repui in functiune magaoaia. Daca ai productie de sute de mii de bucati merita investitia, altfel nu.

Avem opinii diferite . Eu zic ca lafel de mult pierzi timpul si cu dispozitivul de strunjire sferica cat cu dispozitivul de copiere. Pana nimeresti raza exact , ai facut un sablon si ai strunjit din prima la precizia dorita. Pe langa asta o sa vreau sa imi achizitionez si o freza cnc si pot executa sabloanele relativ usor si pentru unicate . sau macar o plasma cnc

Editat de emil.gabor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări