Dxxx Postat Noiembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Morocanosul - este evident ca ti s-a raspuns deja corect. Eu nu ma ocup de service ca sa am date statistice, dar lucrurile cam asa stau. In multe cazuri si la diverse aplicatii racirea este deficitara. Si ledurile nu au decat doua pretentii: alimentare corecta si racire buna. Spre exemplu introducerea ledurilor la ecranele de laptop a insemnat o revolutie in sens pozitiv. Fiind necesar un flux luminos relativ mic problemele termice nu au prea aparut si atunci au ramas evidente doar avantajele. In mod contrar introducerea becoledurilor a reprezenta o revolutie jalnica - produse care ar fi trebui sa functioneze 50.000 ore, adica cam de 10 ori mai mult decat CFL, aveau realmente viata si sub a 100a parte ... jalnic ... asta datorita racirii prost rezolvate. In plus nici un producator nu atentioneaza ca becoledurile trebuie montate in corpuri speciale, care sa permita convectia, nu vechea lustra din sufragerie!!! Orgasmo te rog sa fii atent la ce afirmi, ca bagi in ceata multi incepatoori. Am vazut ca ai corectat exprimarea cu "decat" dar tot nu prea are sens: "Speranta de viata reala intalnita in practica este de maxim 18000, 40000, 70000 ore de functionare, in functie de producatori si destinatie" - daca zici de becoleduri, atunci si 18.000 ore este cu totul exagerat, din pacate majoritatea mor de 10 ori mai repede. - daca zici de backlight - pai depinde este de TV sau de laptop...??? - daca zici de leduri, in general, pai ne-ai bagat de tot in ceata, pentru ca un led are tipic 50.000 ore. Deci ce spui, defapt, pentru ca 70.000 ore este mult peste speranta de viata uzuala, adica cum "maxim"? Un ansamblu functional de iluminat led cuprinde ca principiu: [*]alimentarea (driverul) si la un anumit tip de driver (smps-cc) am dat eu MTBFurile de mai sus, mergand pana la 800.000 ore [*]racirea (fara racire buna, adio viata lunga) [*]ledul/COBul care uzual are 50.000 ore Deci daca driverul are viata mult mai lunga decat ledul, atunci viata ansamblului va fi cea a ledului, adica 50.000 ore. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 Eu schimb leduri prin TV-uri pe bandă rulantă, că pică ca muştele. TV-uri de 2-3 ani vechime, abia ieşite din garanţie. Mai ales cele mai noi, făcute de mântuială, cu 20 leduri la un panel de 40". Fabricantul le testează în blană la asamblare şi aşa rămân, că nu toată lumea ştie de "Backlight Level", şi dau doar luminozitatea mai jos, apoi se miră de ce nu mai merge TV-ul şi înjură fabricantul. Cele mai solide de până acuma mi s-au părut cipurile 3030 Osram Duris. Ledurile Samsung 3030 sunt o mare dezamăgire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum