elmar Postat Septembrie 19, 2016 Partajează Postat Septembrie 19, 2016 Eu nu fac nici o legătură a chip-ului cu credinţa sau cu biserica...şi totuşi cred că chip-are a oamenilor va duce la dispariţia a tot ce înseamnă intim!Vom putea fi manipulaţi extrem de uşor...de cei care ne vor docili şi cuminţi!Tot ce poate fi folosit pentru a ne aduce la stadiul de robot umblător...poate fi stocat într-un fişier care este accesat în momentul în care chip-ul este citit!Exact cum sunt cardurile...dar acesta(chip-urile RFID) va fi accesat fie că vrei sau nu vrei...când treci prin zone ”supravegheate” de dispozitivele de citire ...Deci, poti fi supravegheat continuu...şi vânat ca pe un animal dacă nu mai corezpunzi sistemului! Ştiu că poate fi utilizat şi pentru scopuri nobile...dar, ”drumul spre iad e pavat cu intenţii bune!” Link spre comentariu
spark Postat Septembrie 19, 2016 Partajează Postat Septembrie 19, 2016 ok maestre ai dreptate__dar cine da legile de urmarire ?? esti in tara ta si esti urmarit de corporatii straine care nu au nici un drept sa faca asta_au propiul serviciu de informatii____nici o tara nu are biroul de rau platnic e-on gaz si e-on energie au liste negre__daca cineva intirzie cu plata facturii este trecut pe lista neagra si dupa aceea incepe calvarul (incarcare factura ,recalculari etc) televiziunile au datorii de miliarde la ei __daca au ciripit trage heblul__banii vorbesc Link spre comentariu
belasajgo Postat Septembrie 19, 2016 Partajează Postat Septembrie 19, 2016 Eu nu fac nici o legătură a chip-ului cu credinţa sau cu biserica...şi totuşi cred că chip-are a oamenilor va duce la dispariţia a tot ce înseamnă intim!Vom putea fi manipulaţi extrem de uşor...de cei care ne vor docili şi cuminţi!Tot ce poate fi folosit pentru a ne aduce la stadiul de robot umblător...poate fi stocat într-un fişier care este accesat în momentul în care chip-ul este citit!Exact cum sunt cardurile...dar acesta(chip-urile RFID) va fi accesat fie că vrei sau nu vrei...când treci prin zone ”supravegheate” de dispozitivele de citire ...Deci, poti fi supravegheat continuu...şi vânat ca pe un animal dacă nu mai corezpunzi sistemului! Ştiu că poate fi utilizat şi pentru scopuri nobile...dar, ”drumul spre iad e pavat cu intenţii bune!” La fel de rau va fi si daca dispar banii si toti vor avea doar bani virtuali, in forma de biti pe niste calculatoare. Daca cineva ar avea curajul sa protesteze pentru ceva - de exemplu impotriva unui guvern, imediat ar putea fi lasat fara niciun ban sau chiar fara identitate, deci ar putea pierde totul pentru care a lucrat o viata intreaga, asa ca toti o sa taca si vor accepta tot ce li se impune. Asemanator este deja si in ziua de azi din anumite puncte de vedere, oamenii se plang de conditiile grele de lucru din fabrici si toti spun ca au salarii mizerabile, etc., dar niciunul nu ar avea curajul sa ceara mai mult, de frica sa nu piarda locul de munca, deoarece "sunt multi care au pretentii mai mici si ar vrea sa ajunga pe locul lui" (asta este replica angajatorilor). Oamenii se calca in picioare pentru orice lucru gratuit sau cu pret redus, dar cand vine vorba de a face o schimbare, toti prefera sa sa nu faca nimic. Link spre comentariu
robert1000 Postat Septembrie 19, 2016 Partajează Postat Septembrie 19, 2016 Cred ca, la prima vedere, multora din voi, in special tineretului si celor ce se cred mai inteligenti, le place ideea de implantare a acestor cip-uri, ca na, e ceva gen SF cum mai vezi prin Star Trek si alte filme de genul, pare atractiv si interesant acest cip, un device foarte tare, nu?. Dar ar trebui sa va dati seama ca, aparent inofensiv, acest cip ar putea sa aduca schimbari negative in vietile noastre. De la citirea datelor noastre de identificare folosind cip-ul, s-ar poate ajunge la pierderea intimitatii, la fraude foarte mari, poate chiar si la probleme de sanatate si cine stie ce alte probleme. Ganditi-va la eventualitatea in care aceste cip-uri vor transmite date personale la baze de date , servere, in vederea asigurarilor sociale, pensii, salarii, conturi bancare, si cine stie ce. In cazul in care hackerii vor sparge aceste baze de date, vom putea sa ne trezim lefteri a doua zi, cu identitatea furata, etc. S-ar putea strecura erori in sistemul acesta cu usurinta si te poti trezi cu mari probleme. Orice e posibil! Credeti ca nu vor aparea cititoare pt cipurile alea? Va fi de ajuns ca un posesor de cititor sa se apropie de tine pentru putin timp ca sa stocheze toate datele tale! Vom fi expusi in totalitate! Asta vreti ? Se lucreaza la cip-uri care sa contina GPS. Apoi vom putea fi urmariti oriunde, oricand, pentru orice motiv! Vor aparea noi si noi generatii de cip-uri, tot mai performante si tot mai sofisticate, care vor intreprinde tot mai multe functii, va trebui sa facem upgrade ca in cazul oricarui device electronic! Se vorbeste despre cip-uri care vor putea sa ne controleze sistemul nervos. Tehnologia a avansat intr-un ritm ametitor si intr-un mod negativ. In loc sa se faca progrese in medicina, ca bolnavii de cancer, leucemie, orbii, autistii, etc, sa fie vindecati, sa poata duce o viata normala, se fac pasi intr-o directie total eronata. E folositoare tehnologia, ne plac tv-urile curbate si sistemele audio cu 30 de difuzoare si bluetooth dar sa ai sub piele un corp strain care sa-ti invadeze intimitatea pare o idee buna doar pentru impatimiti ai tehnologiei, oameni fara viziune pe termen lung, fara intelepciune. Numiti-ma paranoic, dar cred ca e multa logica in ce spun. Deja am ajuns inumani... daca inainte ieseam la alergat, ne bucuram de natura, jucam fotbal cu vecinii de bloc, acum toata ziua stam ori la pc, cu tableta ori cu telefonul in mana, peste tot! Nici nu mai vedem ce e in jurul nostru, ci doar ce e pe facebook! Hai sa controlam noi aparatele, nu ele pe noi! Din pacate, nu realizam ca incet-incet distrugem si ultima farama umana din noi si ne transformam voit in roboti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 19, 2016 Partajează Postat Septembrie 19, 2016 (editat) Interviul cu academicianul Rus mi se pare usor amuzant, sau oricum unele raspunsuri, iar articolul lui huidu nu poate fi luat in serios, omul ala si-a pierdut iremediabil credibilitatea si dreptul la critica atunci cand... stiti voi. Nasolia e ca nu exista nici un acad. "Vladimir Kotliakov", nici "Primul Forum al Zapezii", etc, deci interviul... e inventat cu personaj academic imaginar... Singura personalitate din lumea stiintei ruse, cu nume apropiat oarecum, e: https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Kotelnikov Editat Septembrie 19, 2016 de Spitfire Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) flame: ba da chiar nu e nimeni sa le explice ce dracu e un rfID si limitele acestuia ? auzi ca transmite date personale unei baze de date. bai nene, esti deja in baza de date, ce sa mai transmita, update la data nasterii ? ce drac sa facem cu bluetooth, wifi, si alte rahaturi d-astea cand exista Mir si Tamaie. Plug&Play. Se lucreaza la cip-uri care sa contina gps ? Glumesti, deja sunt batrane cip-urile care contin GPS. Da nu ne urmareste nici dracu si-asa suntem foarte multi, sau cine e ala care sa-l intereseze de Tine, Mine, El ? pff... distrugem ultima farama de "om". sa fim seriosi, orice animal de pe planeta asta are o atitudine mai pozitiva decat rasa noastra umana. asa ca nu e nici o problema daca dispare. ia hai, mana la o parte de pe tastatura, ca e lucru dracu`. e tehnologie bre` hai ma ce ce naiba, parca era vorba ca nu mai e Bodega, si ca discutiile vor fi pe tema. asta e deja anti-tema. si nu mai dati explicatia aia ca "e amuzant" ca nu e circ aici. sau este ? Editat Septembrie 20, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Cred ca, la prima vedere, multora din voi, in special tineretului si celor ce se cred mai inteligenti, le place ideea de implantare a acestor cip-uri, ca na, e ceva gen SF cum mai vezi prin Star Trek si alte filme de genul, pare atractiv si interesant acest cip, un device foarte tare, nu?. Dar ar trebui sa va dati seama ca, aparent inofensiv, acest cip ar putea sa aduca schimbari negative in vietile noastre. De la citirea datelor noastre de identificare folosind cip-ul, s-ar poate ajunge la pierderea intimitatii, la fraude foarte mari, poate chiar si la probleme de sanatate si cine stie ce alte probleme. Ganditi-va la eventualitatea in care aceste cip-uri vor transmite date personale la baze de date , servere, in vederea asigurarilor sociale, pensii, salarii, conturi bancare, si cine stie ce. In cazul in care hackerii vor sparge aceste baze de date, vom putea sa ne trezim lefteri a doua zi, cu identitatea furata, etc. S-ar putea strecura erori in sistemul acesta cu usurinta si te poti trezi cu mari probleme. Orice e posibil! Credeti ca nu vor aparea cititoare pt cipurile alea? Va fi de ajuns ca un posesor de cititor sa se apropie de tine pentru putin timp ca sa stocheze toate datele tale! Vom fi expusi in totalitate! Asta vreti ? Se lucreaza la cip-uri care sa contina GPS. Apoi vom putea fi urmariti oriunde, oricand, pentru orice motiv! Vor aparea noi si noi generatii de cip-uri, tot mai performante si tot mai sofisticate, care vor intreprinde tot mai multe functii, va trebui sa facem upgrade ca in cazul oricarui device electronic! Se vorbeste despre cip-uri care vor putea sa ne controleze sistemul nervos. Tehnologia a avansat intr-un ritm ametitor si intr-un mod negativ. In loc sa se faca progrese in medicina, ca bolnavii de cancer, leucemie, orbii, autistii, etc, sa fie vindecati, sa poata duce o viata normala, se fac pasi intr-o directie total eronata. E folositoare tehnologia, ne plac tv-urile curbate si sistemele audio cu 30 de difuzoare si bluetooth dar sa ai sub piele un corp strain care sa-ti invadeze intimitatea pare o idee buna doar pentru impatimiti ai tehnologiei, oameni fara viziune pe termen lung, fara intelepciune. Numiti-ma paranoic, dar cred ca e multa logica in ce spun. Deja am ajuns inumani... daca inainte ieseam la alergat, ne bucuram de natura, jucam fotbal cu vecinii de bloc, acum toata ziua stam ori la pc, cu tableta ori cu telefonul in mana, peste tot! Nici nu mai vedem ce e in jurul nostru, ci doar ce e pe facebook! Hai sa controlam noi aparatele, nu ele pe noi! Din pacate, nu realizam ca incet-incet distrugem si ultima farama umana din noi si ne transformam voit in roboti. Excelent sintetizat, felicitari! Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Cred ca, la prima vedere, multora din voi, in special tineretului si celor ce se cred mai inteligenti, le place ideea de implantare a acestor cip-uri. Văd că, nu știu cum, s-a ajuns la implantarea de cipuri, sau de fapt asta e dedesubtul acestui topic.. Obligarea populației la implantarea vreunui dispozitiv este foarte departe, deși mulți paranoici văd asta foarte aproape. Văd că și altora le plac SF-urile. Deocamdată ai libertate maximă, poți da în gură bancomatului să scoți tot salariul și apoi achiți numai cu bani fizici oriunde, poți lăsa acasă telefonul mobil, cardurile ce au cipuri etc. Apropo, eu cînd uit telefonul acasă chiar mă simt dezlegat Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Salutare, Am deschis acest subiect deoarece mi se pare ca aceste semne au inceput de ceva vreme sa isi faca aparitia si sa apara cat mai des. Din cate se vorbeste pe site-urile de socializare el avanseaza si incearca sa ne monitorizeze, prin aceasta evolutie eu vad ca tehnologia va deveni stapana (iadul) pe pamant. Ce parere aveti despre acest semn al fiarei si ce urmari credeti ca vor aparea? Este mai bine, vom face un pas inainte sau este din ce in ce mai rau? Dar, ce parere ai despre asta? http://www.eva.ro/divertisment/teoria-socanta-emisa-de-bank-of-america-sunt-50-sanse-sa-traim-in-matrix-articol-132571.html?utm_medium=article&utm_campaign=article_exchange&utm_source=yahoo&ref=yfp Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) flame: ba da chiar nu e nimeni sa le explice ce dracu e un rfID si limitele acestuia ? auzi ca transmite date personale unei baze de date. bai nene, esti deja in baza de date, ce sa mai transmita, update la data nasterii ? ce drac sa facem cu bluetooth, wifi, si alte rahaturi d-astea cand exista Mir si Tamaie. Plug&Play. Se lucreaza la cip-uri care sa contina gps ? Glumesti, deja sunt batrane cip-urile care contin GPS. Da nu ne urmareste nici dracu si-asa suntem foarte multi, sau cine e ala care sa-l intereseze de Tine, Mine, El ? pff... ? Chip-ul ăla nu poate să transmită decât un cod care e citit de o grămadă de cititoare instalate oriunde eşti obligat să mergi...staţii de metrou,autobuz ...intrări in orice local,magazin sau WC public...aceste cititoare sunt legate la o unitate centrală care îţi poate face un traseu a celui care poartă chip-ul ...a preferiţelor lui ...unde se duce....şi nu stiu cât de greu poate fi ca cineva să te urmărească pas cu pas... Un chip împlantat (probabil ...pentru început sub piele) e permanent cu tine ...şi nu poţi să-l laşi undeva cum faci cu un telefon sau cu un card...deci oriunde te-ai duce eşti monitorizat!Şi cei care vor avea acces la datele tale,pot face ce vor ei cu tine! De exemplu ...ai o datorie şi eşti raportat la un centru de credit sau la poliţie ...oriunde te afli în acel moment(în afară de locul de muncă) ,va suna o alarmă care îţi va spune că te afli într-un loc ne permis ...tu trebuie să munceşti nu să mănânci sau să bei,asculti muzică sau cine ştie ce altceva care îţi va fi interzis.... Numai ideia că un dispozitiv poate fi ataşat permanent pe corpul tău ...e o încălcare a dreptului tău la intimitate ...şi acum , e folosită de poliţie ...pentru ai monitoriza pe cei urmăriţi penal(prin ataşarea de băţări cu emiţător radio) Odată cu acceptul că o să ai un chip în corpul tău ...nu mai poti fi numit un om liber ...ci unul condamnat!Iar dacă asta se va implementa încă de la naştere...o să fii condamnat să duci o viaţă de robot ! După părerea mea ...orice astfel de dispozitive ...trebuiesc interzise chiar şi la carduri... Citirea acestora trebuie făcută doar cu acordul tău...nu automat , de la distanţă!Ştiu că e comod ca să nu te mai oboseşti să scoti cardul din buzunar...( şi comoditatea în zilele noastre e o virtute)dar asta nu va duce la ceva bun niciodată! Editat Septembrie 20, 2016 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Un chip împlantat Tu ai deja chip? Eu inca nu. Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Tu ai deja chip? Eu inca nu. Sigur că am ...dar nu implantat! Eu vorbeam de viitor...şi de cât de uşor acceptă unii o ”upgrade” la această tehnologie! Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Deci nu se renunță la paranoia, ok, păi să fim pînă la capăt. RFID e un rahat pe lîngă telefonul mobil, mai ales că se poate neutraliza lejer cu un radio jammer. Poți să-ți bagi RFID-ul și în fund că oricum posibilitățile lui sunt limitate dat fiind necesitatea distanței scurte necesare față de cititor. În schimb telefonul mobil pe care îl purtăm de bunăvoie, e capabil teoretic să transmită la solicitare externă (din rețea lan sau GSM provider) sau internă(virus) muulte date chiar și sunet, și poate fi controlat de la mare distanță. Mă așteptam la mai puțini adepți ai ideii ”Semnul fiarei (cip RFID) in viata noastra”, pe un forum de electronică. Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Dacă (să presupunem) toţi oamenii ar fi chip-aţi...orice bruiere a codului unic de identificare a unui om ...poate duce la o alarmă!Deci ce zici tu nu mai e valabil...e posibil chiar să se introducă o alarmă la o simplă incercare de copiere a unui cod unic ...şi odată semnalată o astfel de clonă ...persoanele respective vor fi urmărite şi probabil, arestate...şi identificate! Totuşi ...nu ştiu dece trebuie să credem că tot ce nu convin ideilor noastre de acum e considerată paranoie ...sau mai bine zis e cool să-i eliminăm pe cei care nu sunt de acceaşi părere cu noi!? Dece tot ce se spune ca fiind o conspiraţie mondială ...e luată ”la mişto” ...ori de câte ori apare o astfel de informaţie!? Sunt unii care apără conştient aceste entităţi!? sau e doar o reacţie provocată de instinctul de turmă!? E mai bine să bagi ”capul în nisip” şi să te faci că problemele nu există decât în capul unora!? Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Ok, îmi cer scuze dacă am jignit cu paranoia. Puteam spune că eu consider asta o mare exagerare, mai ales pe un astfel de forum. Practic o astfel de situație este foarte greu de realizat, se încalcă o serie de drepturi stabilite în constituție. O astfel de obligativitate implică decizii politice, schimbare de legi, care așa cum se pot schimba o dată, se pot schimba iară ulterior. La noi nici măcar la cartelele prepay nu s-a reușit, încă, obligarea declinării identității cumpărătorului, cum se poartă în alte state și voi vorbiți de cipuri subcutanate. Deocamdată e pur SF, să nu facem ca cu drobu de sare, să ajungem acolo și om vedea. Link spre comentariu
Postări Recomandate