Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

testare amplificator sonorizari

Vizitator Marius Ionel

Postări Recomandate

Am facut intocmai , functioneaza ,e posibil sa fie defect ?

Aici nu pot sa-ti raspund. 

Semnalul tau nu este pentru aplicatii pro. Doar uz casnic. Iti trebuie cel putin un mixer. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

6

• hpavictor

4

• techs

1

• claw

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Marius Ionel

Aici nu pot sa-ti raspund. 

Semnalul tau nu este pentru aplicatii pro. Doar uz casnic. Iti trebuie cel putin un mixer. 

Asta doream sa aud, multam fain .De fapt am si un mixer doar ca nu am adaptorul , e alimentat la 48 V  si nu e prea usor de gasit 

Link spre comentariu

Nu am fost ironic , cred ca nu ai citit cu suficienta  atentie sfatul meu .

De altfel , din manualul de service rezulta  cum se foloseste .

Faptul ca nu intelegi schemele din manual denota foarte clar  ca nu intelegi electronica , iti recomand in viitor sa deschizi subiecte doar la sectiunea incepatorilor . 

Mult succes !

Link spre comentariu

Asta doream sa aud, multam fain .De fapt am si un mixer doar ca nu am adaptorul , e alimentat la 48 V  si nu e prea usor de gasit 

esti ca soferii fara frane 

Pana sa-ti arunci banii pe geam, citeste putin manualul ca te va ajuta. Altfel intri in niste termeni inutili si pari ridicol. 

Editat de Predator
Link spre comentariu

Marius Ionel, o varianta ar fi sa iei semnal dintr-o iesire de casti a unui amplificator de casa, din cele de care ai spus in postarea#1 (cu adaptor jack 6,3 mm la jack 3,5 mm), iar tableta legata la acel amplificator de casa, prin mufele aferente. Prin iesirea de casti a unui amplif de casa, ar trebui sa ai semnal suficient de puternic pentru ampliful de putere. Urasc tableta pe post de sursa de semnal, dar asta e alta discutie...

Daca tot asa incet se aude, e ceva din ampliful de putere. Nu exclud variata ca ampliful sa mearga doar pe prefinali. (finalii desfacuti din circuit ori ceva sigurante sarite). Daca ampliful e nou, nu umbla la suruburi...poate e nevoie de garantie...

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator Marius Ionel

Nu am fost ironic , cred ca nu ai citit cu suficienta  atentie sfatul meu .

De altfel , din manualul de service rezulta  cum se foloseste .

Faptul ca nu intelegi schemele din manual denota foarte clar  ca nu intelegi electronica , iti recomand in viitor sa deschizi subiecte doar la sectiunea incepatorilor . 

Mult succes !

DjLeco mi-a spus acelasi lucru fara sa-l deseneze. Nu sunt chiar incepator .Da au trecut mai mult de 15 ani de cand nu am mai dat pe la scoala dar inca pot sa-ti descriu principul semiconductoarelor si am fost unul dintre cei mai buni din clasa mea.Nu am profesat , e drept dar nici planta nu sunt ,cel putin din punct de vedere teoretic 

Marius Ionel, o varianta ar fi sa iei semnal dintr-o iesire de casti a unui amplificator de casa, din cele de care ai spus in postarea#1 (cu adaptor jack 6,3 mm la jack 3,5 mm), iar tableta legata la acel amplificator de casa, prin mufele aferente. Prin iesirea de casti a unui amplif de casa, ar trebui sa ai semnal suficient de puternic pentru ampliful de putere. Urasc tableta pe post de sursa de semnal, dar asta e alta discutie...

Daca tot asa incet se aude, e ceva din ampliful de putere. Nu exclud variata ca ampliful sa mearga doar pe prefinali. (finalii desfacuti din circuit ori ceva sigurante sarite). Daca ampliful e nou, nu umbla la suruburi...poate e nevoie de garantie...

Multumesc frumosc , nu e nici o garantie, l-am primit , adevarul e ca nu ma prea trage ideea sa-l desfac ,sunt niste suruburi pe capac (in afara de cele de fixare) care ar parea ca sustin ori trafo ori radiatoare ori ceva de genul , voi incerca solutia ta si revin cu detalii 

Link spre comentariu
Vizitator Marius Ionel

Se pare ca asta era problema , nici laptopul, nici tableta nici unitatea centrala nu erau suficiente , semnalul luat din jackul amplifului meu de casa a  fost de ajuns se pare  .Ideea e ca merge si pentru asta am deschis subiectul  .Lam deschis sa arunc o privire si am fost uimit ca arata impecabil, nici macar praf prin radiatoare nu am gasit deci nu a fost folosit decat pentru o perioada scurta de timp .Ma bate gandul sa iprovizez o alimentare pentru egalizator ori sa incerc pe site lor poate il pot comanda   https://www.altoproaudio.com/downloads/L-6.pdf   dar asta e alt subiect ;)  .Va multumesc tuturor pentru indicatiile constructive si nu numai   ;)

Link spre comentariu

Eu am mai spus de sensibiltatea la intrare care "se adapteaza" din balansat in nebalansat (pin 3 dat la masa).

Daca vei baga semnal doar pe pinul 2 al mufei XLR, fata de masa, masa fiind evident pinul 1 si vei lasa pinul 3 in aer, amplificatorul se va auzi insa "la jumatate" fata decit daca ai inchide intrarea balansata inversoare (pin3) la masa.

Inchide pinul 3 la masa, alege (daca are) 775mV (0db) sensibilitate, si cred ca vei avea semnal de atac suficient fara sa ai nevoie de preamplificator intercalat intre ele.

Sensibilitatea standard este de 775mV-1,4V-26 db sau 32db pe switch.

Link spre comentariu
Vizitator Marius Ionel

Eu am mai spus de sensibiltatea la intrare care "se adapteaza" din balansat in nebalansat (pin 3 dat la masa).

Daca vei baga semnal doar pe pinul 2 al mufei XLR, fata de masa, masa fiind evident pinul 1 si vei lasa pinul 3 in aer, amplificatorul se va auzi insa "la jumatate" fata decit daca ai inchide intrarea balansata inversoare (pin3) la masa.

Inchide pinul 3 la masa, alege (daca are) 775mV (0db) sensibilitate, si cred ca vei avea semnal de atac suficient fara sa ai nevoie de preamplificator intercalat intre ele.

Sensibilitatea standard este de 775mV-1,4V-26 db sau 32db pe switch.

Am incercat deja de cateva ori , butonul de care spui(ajustare sensibilitate) nu exista , ai in foto atasata singurul loc unde sunt butoane .Direct de pe laptop (fara preamplif) merg cu cu toate volumele la maxim si cu potentiometru din panoul frontal la maxim .Se aude frumos , fara distorsiuni  dar nu cred sa iasa mai mult de 20-30 w pe canal . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări