Vizitator Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 (editat) Va salut! După cum știți unii, am fost o săptămână prin Germania. Mi s-a părut interesant și cred eu să e bine să vă arăt și vouă, pentru cultură noastră generala. Ăștia cred că au și altfel de scule, și altfel rețeaua cablata prin case. Întrerupătorul asta indică starea de aprins a becului, nu de stins cum suntem noi obișnuiți. De altfel, mai au și niște prize cu întrerupător lângă ele, cam cum sunt alea modulare pe la noi, semn că sunt în aceiași doza si circuitele de prize, și circuitele de iluminat. Editat Septembrie 16, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
petreelectronic Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 eu zic ca-i mai practic intrerupatorul cum este la noi....il poti gasi mai usor in intuneric Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 asa o fi.Nu am intenția să îi denigrez pe români, sunt destul de tari in electrotehnica, chiar dacă nu avem banii lor. Și am văzut o grămadă de Dacia duster și Logan prin Germania, cu număr nemțesc. Se dau rotunzi ca nu au auzit de Dacia când i-am întrebat, dar au străzile pline! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Martorul luminos de funcționare al întrerupătorului e util doar în cazul când întrerupătorul comandă un bec din altă cameră și există posibilitatea de a-l uita aprins....în rest e mai util martorul de poziție, care luminează când becul e stins.Te poți orienta pe întuneric mai ușor. Eu am pus din astea și la prize... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Da, era întrerupătorul becului din baie. Link spre comentariu
Vizitator ewu2030 Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 sau cel mai util este sa iti indice pozitia aprins/stins cu lumina de culoare diferita, indiferent daca becul este sau nu aprins (exista un defect si te apuci sa pui mana sa-l schimbi cu faza activa) altfel, cum se zicea mai sus e util sa vezi ca e aprins becul daca e in alta incapere. eu am in plan sistem de automatizare al luminilor si controlezi totul din telefon, si implicit vezi ce e aprins si ce e stins si unde, chiar si din afara locuintei (pe viitor vreau sa pun si pe prize sa vad care aparat e aprins si eventual ce consum are, dar costurile sunt cam mari momentan) Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 (editat) asa o fi.Nu am intenția să îi denigrez pe români, sunt destul de tari in electrotehnica, chiar dacă nu avem banii lor. Și am văzut o grămadă de Dacia duster și Logan prin Germania, cu număr nemțesc. Se dau rotunzi ca nu au auzit de Dacia când i-am întrebat, dar au străzile pline! Sunt ieftine. Nemtii au alta cultura pentru masini. Nemtii cumpara masina noua, merge cu ea 100-150.000km si pe urma o vinde la roman. Loganul este o masina low-cost dar destul de fiabila pentru ea. Tine 100-150.000 km fara probleme. Renault-Nissan stiu sa faca motoare fiabile. Neamtu' nu sta sa-si toace nervii cu reparatiile. El stie foarte bine care este limita de viata pana incep reparatiile. Romanul cumpara vechitura de la nemti, mai da si o caruta de bani pe ea si sufera de el ce masina are...cu toate ca toata ziua-buna-ziua baga bani in reparatii si-si toaca nervii cu ce s-a mai defectat pe la masina si cat l-o costa. Asta este mentalitatea romaneasca. Mai trebuie sa treaca multi ani pana romanul intelege ca masina este doar un obiect de deplasare si nimic altceva. Cand incep reparatiile cu costuri majore...e de preferat sa cumperi alta masina...deoarece repari ceva si se strica altceva. Toate piesele au o limita de viata...iar masini ca acum 30 de ani nu se mai fac. Calitatea materialelor din ziua de azi lasa mult de dorit....plus ca niciun fabricant auto nu mai este interesat ca masina sa aiba calitate si sa tina omul o viata. Cat despre intrerupator..e bun si asa si asa. Daca aprinzi lumina din alta camera, iesi din camera, tragi usa dupa tine...intrerupatorul respectiv te avertizeaza ca ai uitat lumina aprinsa. Depinde foarte mult unde este folosit. Editat Septembrie 18, 2016 de mac01 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 sau cel mai util este sa iti indice pozitia aprins/stins cu lumina de culoare diferita, indiferent daca becul este sau nu aprins (exista un defect si te apuci sa pui mana sa-l schimbi cu faza activa) altfel, cum se zicea mai sus e util sa vezi ca e aprins becul daca e in alta incapere. Asta inseamna ca intrerupatorul trebuie sa aiba si firul de nul legat, spre deosebire de varianta cu bec martor unde nu e necesar un fir suplimentar doar pentru acest scop (desi unele becuri "economice" au probleme cu prezenta becului martor) Link spre comentariu
one Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 (editat) Se intampla uneori sa ramana aprinsa lumina in baie sau intr-o camara, pentru ca usile sunt opace si nu se vede lumina. In acest caz, este util un intrerupator cu indicator de acest tip. Nu inseamna ca trebuiesc montate peste tot, numai acolo unde este nevoie. Este mai elegant sa tragi prin canal ambele cabluri decat sa te duci la intrerupator numai cu faza, oricum in general cutiile de derivatie se afla jos, becul sus, iar ambele cabluri care pleaca de la derivatie la bec trec pe la intrerupator, deci nulul este disponibil. Editat Septembrie 27, 2016 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum