Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCB

Vizitator victorstoica114@gmail.com

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• cipri_mury

4

• Dan57

3

• mars01

3

Top autori în acest subiect

Cablaje cu multe straturi poate face oricine, se lipesc intre ele cablaje subtiri. Problema este metalizarea gaurilor foarte adanci. Cred ca nici o firma din Romania nu are tehnologia necesara.

Link spre comentariu

@ratza,numai avem butonul de Thank you, dar ... multumesc. Chiar aveam nevoie la servici de unii care sa facă PCB pe 4 sau 6 straturi. Ai idee ce preturi practica pt 4 layer, ENIG restul default? Cantitate minima?

Link spre comentariu

Preţuri pentru pool:

http://ar-elektronik.com/files/pool/poolro.pdf

Cotaţii individuale:

http://ar-elektronik.com/lpanfrage.html

Am uitat să zic că serviciul de pool e doar pentru 1, 2 sau 4 straturi. Pentru mai mult de 4 straturi e nevoie de cerere individuală. Pot face inclusiv partial/burried VIA.

Exemple de preţuri, ambele pentru cotaţii individuale:

1. 75x120mm, două straturi, 16 mil cel mai subţire traseu, 0,35mm cea mai mică VIA, cupru de 35um, soldermask şi silk screen pe ambele părţi. Preţul a fost de 8EUR/placă pentru 20 de bucăţi, plus 70EUR pentru setup.

2. Ultima placă făcută de noi a fost un Eurocard FR4 cu cerere individuală. 160x100mm, grosime de 1,6mm, 4 straturi, 35um cupru, soldermask pe ambele părţi, cel mai subţire traseu de 8mil (0,2mm), 0,35mm cea mai mică VIA, silkscreen doar pe top. Preţul a fost de 40EUR/placă pentru 4 bucăţi comandate, plus 225EUR pentru setup.

Setup = filmele pentru producţia PCB-ului, le plăteşti o singură dată, după care poţi comanda cîte PCB-uri vrei.

Link spre comentariu

Cam piperate preturile.O fi rentabil pentru firme sa apeleze la asemenea servicii dar pentru persoanele fizice... :nebunrau:

Editat de ratza
Am şters mesajul anterior din citat.
Link spre comentariu

Astia le fac in RO PCB-urile? eu le fac la slovaci, mi se par super profesionisti.

http://www.sqpinternational.com/

LE: am vorbit cu un coleg care zice ca a vorbit cu ei, cei din Cluj, si nu le fac in RO, e doar intermediar probabil. 

Editat de Vlad Mihai
Link spre comentariu

Ceea ce doresti se face pe platforma Pipera la PC Boards, apoape de statia de metrou, s-ar putea sa aibe o noua denumire de firma dar gasesti pe net telefonul care este acelasi. Eu fac la ei cablajele pentru firma unde muncesc, baieti fac cablaje pentru foarte multe firme din Germania si Romania.

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Am chiar acum o comanda la PC Boards (Thomas Consulting) dar au limite in ce pot face. De ex nu pot face acoperire cu aur ENIG (electroless nickel immersion gold). Este in serviciile lor, dar in realitate nu se poate.

Link spre comentariu

Am chiar acum o comanda la PC Boards (Thomas Consulting) dar au limite in ce pot face. De ex nu pot face acoperire cu aur ENIG (electroless nickel immersion gold). Este in serviciile lor, dar in realitate nu se poate.

Cred ca se poate dar necesita materiale scumpe si probabil o fac doar pentru clientii vechi sau cu relatii  :26

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări