Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tragere in banda fm s641A

crissterrian

Postări Recomandate

Buna ziua,

am si eu o mica problema: Am reparat un radio vechi romanesc "Electronica S641A", dar nu il prea pot folosi deoarece putine posturi mai emit pe frecventele pe care este el setat. Mi-ar trebui un montaj prin intermediul caruia sa ii por largi banda UUS astfel incat sa includa si intervalul 87-108 MHz in care emit majoritatea posturilor radio. Imi puteti sugera o schema valida pentru constructia unui astfel de montaj ?

Va multumesc.

post-258961-0-18941500-1473959875_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

2

• pcostica

1

• valentin_2402

1

• crissterrian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sau cauta in arhiva revistei "conex" din mai, an 2004, pg.40. Schema este cu tranzistoare dar se poate adapta. Este o schema simpla, sigura si cu toate info (l-am experimentat, ce-i drept, pe alta frecventa), parca am citit si pe aici ca l-a construit cineva tot pentru un radio pe tuburi). Problema mare la astfel de convertoare este ca banda are ecartul initial  de 10MHz si trebuie transformat intr-o banda cu ecart dublu. De aceea s-a gasit solutia aceasta de a-l construi direct pe frecventa dorita.

Link spre comentariu

O solutie simpla este inlocuirea bobinelor de pe variometru cu doua bobine de aceeasi lungime, dar cu numarul de spire majorat cu cca. 40 %. Nu va acoperi toata banda de 20 MHz, dar cu 13 - 14 MHz este suficient. Nu trebuie umblat la condensatoare si nici la mecanica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări