crissterrian Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Buna ziua,am si eu o mica problema: Am reparat un radio vechi romanesc "Electronica S641A", dar nu il prea pot folosi deoarece putine posturi mai emit pe frecventele pe care este el setat. Mi-ar trebui un montaj prin intermediul caruia sa ii por largi banda UUS astfel incat sa includa si intervalul 87-108 MHz in care emit majoritatea posturilor radio. Imi puteti sugera o schema valida pentru constructia unui astfel de montaj ?Va multumesc. Link spre comentariu
pcostica Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 vezi http://www.elforum.info/topic/3685-modificare-din-banda-65-73mhz-in-88-108mhz/ Baftă! Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Sau cauta in arhiva revistei "conex" din mai, an 2004, pg.40. Schema este cu tranzistoare dar se poate adapta. Este o schema simpla, sigura si cu toate info (l-am experimentat, ce-i drept, pe alta frecventa), parca am citit si pe aici ca l-a construit cineva tot pentru un radio pe tuburi). Problema mare la astfel de convertoare este ca banda are ecartul initial de 10MHz si trebuie transformat intr-o banda cu ecart dublu. De aceea s-a gasit solutia aceasta de a-l construi direct pe frecventa dorita. Link spre comentariu
valentin_2402 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Puteti sa cumparati pe tme convertorul. Eu sunt foarte multumit de el. Stima. Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Vezi acest topic:http://www.elforum.info/topic/114974-convertor-ccir-oirt/ Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 O solutie simpla este inlocuirea bobinelor de pe variometru cu doua bobine de aceeasi lungime, dar cu numarul de spire majorat cu cca. 40 %. Nu va acoperi toata banda de 20 MHz, dar cu 13 - 14 MHz este suficient. Nu trebuie umblat la condensatoare si nici la mecanica. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Daca se majoreaza numarul de spire nu scade frecventa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum