Vizitator vasiled Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Am un program pentru PIC16F84 in format .hex. Ma intereseaza sa fac niste modificari minore. Cum pot sa-l convertesc intr-un format in care sa pot face modificarile? Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 In pricipiu poti sa il convertesti in .asm si daca programul este foarte mare, teoretic ai putea sa intelegi ce trebuie sa modifici. Apoi, ar mai fi si posibilitatea sa il convertesti in C dar aceasta conversie este foarte relativa si ar putea sa nu reflecte exact algoritmul care a fost imaginat la programare. Te poti inspira de aici de exemplu, oricum asteapta-te sa nu fie foarte simplu. Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Functie de ce face acel program, daca poti identifica functiile sale foarte clar (ma refer la functionalitate, la ce face efectiv in circuitul electronic unde este plasat), atunci merita sa refaci programul din uC de la zero. Aceasta pentru ca pe viitor s-ar putea sa ai alte "modificari minore" sau ajustari si daca ai acces la codul sursa C atunci va fi mult mai usor sa obtii efectul scontat. Oricum aceasta este mult mai usor de efectuat decat sa umbli brambura prin fisierul .hex. Editat Septembrie 15, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator vasiled Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 In pricipiu poti sa il convertesti in .asm si daca programul este foarte mare, teoretic ai putea sa intelegi ce trebuie sa modifici. Apoi, ar mai fi si posibilitatea sa il convertesti in C dar aceasta conversie este foarte relativa si ar putea sa nu reflecte exact algoritmul care a fost imaginat la programare. Te poti inspira de aici de exemplu, oricum asteapta-te sa nu fie foarte simplu. Multumesc pentru raspuns. Eu practic am de achimbat numai niste litere/cifre din mesajele care apar, nu modificari de program. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum