CRISTIANTV Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Am o masina autamata de spalat rufe Arctic c1200A cu placa electronica defecta in urma unei inundatii.Am demontat placa si am analizat-o mai amanuntit descoperind doua rezistente ,R50,R21,carbonizate,si un triac (probabil)notat cu T2 pe placa,sarita aschie din el.Rugamintea mea este daca stie cineva ce valori au rezistentele,iar semiconductorul care am presupus ca este triac, ce tip este?,Schema pentru acest modul de comanda s-ar putea gasi?. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 ...ar trebui un cod de placa si o poza clara cu placa! ...ar trebui un cod de placa si o poza clara cu placa! triacul este cel de pe radiator, sau din cei mici ? Link spre comentariu
ervinen Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Am o masina autamata de spalat rufe Arctic c1200A cu placa electronica defecta in urma unei inundatii.Am demontat placa si am analizat-o mai amanuntit descoperind doua rezistente ,R50,R21,carbonizate,si un triac (probabil)notat cu T2 pe placa,sarita aschie din el.Rugamintea mea este daca stie cineva ce valori au rezistentele,iar semiconductorul care am presupus ca este triac, ce tip este?,Schema pentru acest modul de comanda s-ar putea gasi?. R50 = 1kohm, R21 =680 ohm., triacul este Z0103 capsula SOT-223 .Daca nu ma insel, acel triac comanda pompa de evacuare. Dezlipiti mai intai componentele arse, apoi verificati cu multimetrul daca nu cumva terminalul microcontrolerului care comanda prin R21 acest triac nu prezinta rezistenta scazuta fata de masa controlerului (normal este intre 500-600 ohm). Pe cablaj sunt marcate 0V, -5V si reset in zona conectorului KN4, acestea fiind terminalele de referinta pentru verificare. Editat Septembrie 15, 2016 de ervinen Link spre comentariu
CRISTIANTV Postat Septembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Pe placa este scris:Grundig AL7195-05,iar pe eticheta lipita scrie:FTS005-23a90.In zona sint sase triace,intre care este si cel defect.Pe trei dinte ele scrie,Z7N S847 ,iar pe douaZ7N S902,ar putea fi al saselea triac Z7N S902?,avind in vedere ca sint montate intercalat.Denumirile scrise pe triace sint coduri sau sint chiar tipurile lor,pentru ca la cautare dupa aceste denumiri browserul nu returneaza nici un rezultat.Capsula triacelor este SOT-223. Editat Septembrie 15, 2016 de CRISTIANTV Link spre comentariu
ervinen Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Pe placa este scris:Grundig AL7195-05,iar pe eticheta lipita scrie:FTS005-23a90.In zona sint sase triace,intre care este si cel defect.Pe trei dinte ele scrie,Z7N S847 ,iar pe douaZ7N S902,ar putea fi al saselea triac Z7N S902?,avind in vedere ca sint montate intercalat.Denumirile scrise pe triace sint coduri sau sint chiar tipurile lor,pentru ca la cautare dupa aceste denumiri browserul nu returneaza nici un rezultat.Capsula triacelor este SOT-223. Se poate pune Z0103, Z0107 sau Z0109, nu conteaza. Acolo aveti pus Z0107 . Link spre comentariu
CRISTIANTV Postat Septembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Multumesc ervinen. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum