Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator Li-ion de 18v si 3Ah

Vizitator corneld

Postări Recomandate

Vizitator corneld

Am cumparat un acumulator pentru autofiletanta, no-name, din aprilie 2016, pus la vinzare de magazinele Brico-Depot Paris,   Li-ion de 18v si 3Ah, dar nu am incarcatorul pentru el. In interior se gasesc 10 acumulatori li-ion model 18650 de la Samsung,  de 3,7 volti si 1500 mA, legati, din cite se pare, in serii de cite 5 acumulatori ce formeaza 2 grupe, acestea, la rindul lor fiind legate in paralel. Intrebarea mea este daca pot folosi pentru incarcare, un alimentator de laptop de 18,5 volti si 4,75 Ah, avind in vedere ca acumulatorul unui laptop (in cele mai multe cazuri) este format din acelas model de acumulatori,  sau trebuie sa caut un incarcator original sau compatibil cu acumulatorul achizitionat. In prezent, acesta are 20,4 volti si face fata cu brio autofiletantei mele. Multumesc pentru sfaturi si idei, mai ales ca o improvizatie sau incarcare defectuoasa / necorespunzatoare a acestor acumulatori este foarte periculoasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• QQme

1

• adryano

1

• cristi_908

1

Top autori în acest subiect

e bine ca sti ca e periculoasa. cea mai eleganta solutie ar fi asa:

comanzi asta de aici

sau bineinteles ca poti sa-ti faci tu, dupa tone de documentatie...

tot de pe site-ul ala, mai comanzi niste conectori ca sa poti face o chestie plug&play :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Păi soluţia e elegantă foc, da cred că îl costă mai mult decât autofiletanta şi acumulatorii ei.Nu mai punem transportul.... sunt chiar curios cât a costat acel acumulator Li-Ion. Şi dacă a fost cumpărat din Paris sau din ţară...nu are specificată locaţia colegul.

Ar trebui să caute o schemă cu decuplare la atingerea unei tensiuni maxime de 21V şi un curent de încărcare limitat, de circa 1A. Se găsesc scheme şi sunt ieftin de realizat, poate apela eventual la un coleg de forum s-o facă.

Link spre comentariu

Cu 20 de lei am făcut o sursă cum zice Validae, limitare de curent, și prag maxim de tensiune, doar ca nu decuplează. Când ajunge la prag, sta acolo și nu îl depășește. Ii setezi 4,2 și stai liniștit.Sau 4,2x5, cât ai tu nevoie, dar alimentezi cu mai mult decât produsul ală cu vreo 2-3 v

Link spre comentariu

Verifica daca in acum. ai o electronica de balansare,daca o ai e perfect,daca nu utilizeaza o sursa de 20-20,5V cu limit. de curent 0,5-1A si dupa 5-7 ore masoara tens. pe fiecare grupa si daca nu sunt dif. mai mari de 0,1V e f. bine. daca nu trebue un sist. de balansare.

Link spre comentariu

Stiti bine ca acumulatorii LiFe, Li-Ion, LI-Po...au caracteristici mai ample decat limitarea curentului la incarcare. Si nu spun asta doar citind din carti.

Sunt diferente notabile cand il incarci asa cum trebuie fata de simpla limitarea fixa de curent si tensiune.

Daca pretul e o problema, poate cauta versiunea clona la vreo 14.24EUR+transport(in jur de 9EUR), face 5 zile lucratoare pana la utilizator.

Sau poftim de pe olx.

Sau poate sa-l construiasca in jurul lui Atmega32u:

Posted Image

ai si firmware:

firmware_backup.rar

pentru calibrarea jucariei citesti aici

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator corneld

Acumulatorul l-am cumparat cu suma de 5 lei, din tirgul Valea Cascadelor, de la cei ce le aduc de pe ,,afara". Pe eticheta produsului scrie ca este (a fost) vindut prin reteaua Brico-Depot Paris, made in RPC. Si da, are in interior un circuit electronic ce contine o multime de piese si care acopera intregul pachet de acumulatori, cca. 7 x 5 cm. Dupa aprox 15 minute de folosinta, prin legarea sa la autofiletanta cu ajutorul unui cablu 2x2,5, tensiunea a scazut cu 0,2 volti. Va multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii. Subiectul ramine deschis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări