stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Amplificatorul imi da scurt circuit la verificarea cu multimetru pe continuu timp de 3-4 secunde apoi nu mai are probleme , inversez polaritatea bornelor , iar stau 3-4 sec , iar isi revine . Incep sa incinga bine in momentul alimentarii ( 3-4 sec. )mosfeturile IRFZ44N , fiind amp chijezesc el avea mosfeturi STP60NF06 , eu am schimbat fiind arsi cu acele IRFZ-uri doar pe perioada de teste . Acum intrebarea momentana este , de ce da continuitate pe acel interval de timp daca acei mosfeti sunt buni ? Traseele masurate par a fii in regula iar conzii si ei . Am sa pun o poza pe partea de alimentare daca este nevoie Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Face aşa din cauza încărcării condensatorilor.Nu din cauza unui scurt. Dar ai montat tranzistorii care se încălzesc pe radiator sau erau în aer pe timpul probelor? Să pui tot tranzistorii originali, au rezistenţa DS mai mică decît IRFZ44 şi curentul mai mare. Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Cand l-am luat avea doar problema incingerii , apoi nu stiu cum ca dadea scurt , am rezolvat problema de scurt si acum am revenit de unde am plecat , da , doar pe perioada de teste . Stiu ca e lipsa un cond de 0.1 lipsa , in timpul pozei il scosesem photo hosting Dar pare ciudat ca in 3 secunde sa se incinga atat de tare Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Nu ai specificat dacă tranzistorii se încing în aer sau pe radiator şi care tranzistori se încing, cei de pe invertor sau cei din amplificator. Trebuie să verifici dacă sunt comandaţi corect, verifică traseul semnalului de comandă dinspre TL494 până la porţile tranzistorilor. Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 acum verific , radiatorul este carcasa de fonta comuna pentru toti mosfetii Drain si Source de la IRFZ se imbina in trasee , iar acele trasee duc la pinul 7 si 8 de la TL494 , ceea ce pare cam ciudat Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Am decuplat toti pinii nr.3 de la IRF-uri , statia merge , nu intra in protectie si nici nu se mai incinge Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 poate ordinea pinilor sa nu fie similara la cele 2 tipuri folosite, verifica asta. Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 nu are treaba , valorile sunt mai mici fata de originale , dar in perioada de teste nu are importtanta Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Pai IRFurile sunt in sursa nu?Cum merge fara ele? Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Portile de la F4558 sunt bune ambele , oscilatorul intern de TL la fel , invertoarele Ic-ului merg , deci singura problema ar fi la traseele dintre IC-uri si MOSFETINu merge fara irf-uri Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Deci TLul merge dar cand cuplezi FETurile se opreste? Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Invers , cand scot FET-urile nu mai merge Link spre comentariu
winstyle Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Cum să meargă , mă frate , fără IRF-uri ? Alea , impreună cu TL-ul si transformatoarele acelea toroidale mici , de frecventă ridicată , crează tensiunea simetrică de alimentare a amplificatorului .Fără una dintre componente (in acest caz IRFurile ) , nu ai tensiune de alimentare pentru amplificatoare , și in consecință , amplificatoarele nu functioneaza . Iar F4558 este un amplificator operational . Ce porti să aibă ?! Apropo , cum ai verificat TL-ul ? Editat Septembrie 14, 2016 de winstyle Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Eu nu inteleg nimic.Deci cu FETuri merge sau nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum