Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto in scurt circuit

stone100

Postări Recomandate

Amplificatorul imi da scurt circuit la verificarea cu multimetru pe continuu timp de 3-4 secunde apoi nu mai are probleme , inversez polaritatea bornelor , iar stau 3-4 sec , iar isi revine . Incep sa incinga bine in momentul alimentarii ( 3-4 sec. )mosfeturile IRFZ44N , fiind amp chijezesc el avea mosfeturi STP60NF06 , eu am schimbat fiind arsi cu acele IRFZ-uri doar pe perioada de teste . Acum intrebarea momentana este , de ce da continuitate pe acel interval de timp daca acei mosfeti sunt buni ? Traseele masurate par a fii in regula iar conzii si ei . Am sa pun o poza pe partea de alimentare daca este nevoie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stone100

7

• dan cod

3

• validae

2

• winstyle

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Face aşa din cauza încărcării condensatorilor.Nu din cauza unui scurt. Dar ai montat tranzistorii care se încălzesc pe radiator sau erau în aer pe timpul probelor?  Să pui tot tranzistorii originali, au rezistenţa DS mai mică decît IRFZ44 şi curentul mai mare.

Link spre comentariu

Cand l-am luat avea doar problema incingerii , apoi nu stiu cum ca dadea scurt , am rezolvat problema de scurt si acum am revenit de unde am plecat , da , doar pe perioada de teste .

Stiu ca e lipsa un cond de 0.1 lipsa , in timpul pozei il scosesem

Posted Image

Posted Image

photo hosting

Dar pare ciudat ca in 3 secunde sa se incinga atat de tare

Link spre comentariu

Nu ai specificat dacă tranzistorii se încing în aer sau pe radiator şi care tranzistori se încing, cei de pe invertor sau cei din amplificator. Trebuie să verifici dacă sunt comandaţi corect, verifică traseul semnalului de comandă dinspre TL494 până la porţile tranzistorilor. 

Link spre comentariu

acum verific , radiatorul este carcasa de fonta comuna pentru toti mosfetii

Drain si Source de la IRFZ se imbina in trasee , iar acele trasee duc la pinul 7 si 8 de la TL494 , ceea ce pare cam ciudat 

Link spre comentariu

Cum să meargă , mă frate , fără IRF-uri ? Alea , impreună cu TL-ul si transformatoarele acelea toroidale mici , de frecventă ridicată , crează tensiunea simetrică de alimentare a amplificatorului .Fără una dintre componente (in acest caz IRFurile ) , nu ai tensiune de alimentare pentru amplificatoare , și in consecință , amplificatoarele nu functioneaza . 

Iar F4558 este un amplificator operational . Ce porti să aibă ?!

Apropo , cum ai verificat TL-ul ? 

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări