Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent circuit integrat!

ilinca liviu

Postări Recomandate

Salutare.la un microsistem yamaha in care a intrat apa si a corodat  o parte din componenete am gasit un integrat driver uPC1225.Aveti idee de vre un echivalent al sau, sau macar unde il pot gasii.Montajul este alcatuit din doua perechi de complementare pilotate de cate un uPc 1225.Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Din cite stiu nu exista echivalent.NEC a produs upc1225 si upc1270 ( posibil sa mai fie si alte hibride de genul )  prin anii '80.Era o idee mai veche a celor de la National Semiconductor care produsesera o perioada LM391.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
1 oră în urmă, catalin004 a spus:

salutare...vreau si eu o confirmare intre echivalenta UPC1225 si UPC1270...multumesc...originalul este 1270

Demult am reparat un amplituner Philips care avea in AF doua integrate driver UPC1225H. Diferenta dintre ele este ca UPC1225H avea ceva compensare interna la pinul 3 in timp ce 1270 necesita un condensator si o rezistenta externa. Din cate am inteles, la vremea respectiva tocmai compensarea interna facea sa se arda mai repede 1225 (cica se ambala termic datorita autooscilatiei in inalta frecventa) acesta fiind inlocuit cu 1270. Am pus 1270 si pe partea cu cablajul am pus compensarea necesara la pinul 3. Propietarul amplitunerului nu s-a mai plans in ultimii 5 ani ca s-a stricat din nou...

BAFTA! 

Link spre comentariu

Circuitul  upc1225/1270 se defecteaza de multe ori datorita ambalarii termice ,unele firme nu monteaza radiator ,fara radiator se topeste; confectionati un radiator de 3x4 cm din tabla de al de 1,5mm, indoit in forma de "L" functie de spatiul disponibil, fixat cu 2 suruburi m3  ,cu vaselina siliconica si totul e ok.

Compensarea in frecventa se face la terminalele 6 -7, functie de amplificare ,cu sau fara circuit de ton in bucla de reactie negativa, la pinul 3 e un circuit de muting.

Circuite originale se pot gasi din recuperari.

Succes.

Link spre comentariu

Multumim....amplificatorul cu probleme are radiatori, insa nu stiu cauza arderii lor...un canal a avut partea de finali in scurt , iar celalalt pare ok, dar nu am sunet (tensiunile de alimentare exista)...o sa dau la cumparari un anunt...as vrea sa il repar cat mai real... Philips FA567

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 16.08.2019 la 20:12, ex.escu a spus:

Circuitul  upc1225/1270 se defecteaza de multe ori datorita ambalarii termice ,unele firme nu monteaza radiator ,fara radiator se topeste; confectionati un radiator de 3x4 cm din tabla de al de 1,5mm, indoit in forma de "L" functie de spatiul disponibil, fixat cu 2 suruburi m3  ,cu vaselina siliconica si totul e ok.

Compensarea in frecventa se face la terminalele 6 -7, functie de amplificare ,cu sau fara circuit de ton in bucla de reactie negativa, la pinul 3 e un circuit de muting.

Circuite originale se pot gasi din recuperari.

Succes.

Deci in concluzie se poate monta unul in locul celuilalt sa inteleg....

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Rog daca cjneva stie si are buna vointa sa ma ajute sa rezolv urmat.problema.Este vorba de un c.i. 0Q051N1 de la un multimetru electronic PHILIPS PM-2503 fabricat in Polonia.Daca are cineva acest circuit integrat cumpar sau stie cineva echivalentul acestui circuit integrat.Multumesc.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspuns.Numai atat scrie pe c.i.  0Q051N1.  C.I. este cu 2x8 pini pe soclu DIP16.Pentru poza nu dispun de aparat foto.Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări