Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lab Gruppen 2600

Toader

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

7

• Toader

5

• hpavictor

4

• elektronu85

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chinezii scriu pe orice Made in USA , Made in Sweden etc in functie de cerintele clientului .

Totusi , cele din imagini par produse originale .

Nu e adevarat. Nu au voie sa scrie. Guvernul Chinez chiar are o politica aspra asupra facaturilor. De asta clonele nu poarta numele, sau nimic din inscrisurile originale. Doar ca tehnic seamana foarte mult, cu modificari pe alocuri

Link spre comentariu

Iti arat clona de la un 10000 care arata si scrie 101% ca originalul, juri ca este 100% genuine iar inauntru te iei cu miinile de cap ce gasesti (ca lucratura).O sa-l rog pe proprietar sa faca poze la ele fata-spate-interior si sa mi le trimita sa le pun pe forum.Exteriorul este identic 100%, insa interiorul difera la lucratura si componentele folosite.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Repet am reparat un 10000 original (IGBT sursa strapunse din cauza lucrului pe generator) si clona china, cu etaj final strapuns (mos din downconverter) din cauza materialuilui prost folosit la radiatoarele etajelor finale, implicit al contactului termic prost, datorat sficuirii filetului in aluminiul din care era facut radiatorul.Posibil inca sa existe poze chiar pe forum daca cauti.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La banii astia ma asteptam la  pfc activ inainte de sursa in comutatie. De aia se ard cand sunt alimentate de generator sau din retele slabe.

Nu am folosit asemenea amplificatoare, dar parerea mea este ca pretul e mare,  performantele nu sunt chiar de top, de exemplu am vazut aici http://www.diy.poweraudio.ro/albums/userpics/10001/BENCH_COMPARISON_TEST.pdf si in alt test ca puterea maxima de iesire pe impedante mai mici e redusa la mai putin de jumatate dupa cateva sute sau chiar zeci de milisecunde. 

Despre legarea in bridge imi place cum este facuta  asa, cu o iesire de pe mufa neagra (negativa).  Avantajul principal este ca sursa de alimentare este folosita mai eficient.   Un amplificator final e inversor de faza, celalalt e neinversor. De aceea o iesire este notata cu minus. Aproape tot timpul cand unul trage curent din ramura pozitiva a alimentarii, celalalt trage din ramura negativa , si viceversa. Asta inseamna caderi de tensiune mai mici, curent  mai mic in filtrajul din secundar, diode, transformator, deci putere de iesire ceva mai mare sau ... aceeasi putere cu o sursa mai slaba  :rade: . Alte avantaje ar mai fi ca pentru bridge  doar trebuie unite intrarile celor doua canale, si la amplificatoarele clasa d se reduce bus pumping-ul. Ma mir ca nu se prea foloseste acest mod de legare de catre constructorii de amplificatoare de pe acest forum

Editat de Alin Alin
Link spre comentariu

Testul ala este cit se poate de real, si reflecta exact comportamentul amplificatoarelor de multe mii de Wati declarati dar putere burst 10-40mSec.Singurii la care am testat amplificatoare si au un PFC bun au fost Powersoft, alimentare beton, dar etajele finale limiteaza prematur pe impedanta joasa (dupa citeva zeci de milisecunde puterea scade la mai putin de jumatate din ce este declarat in specificatii si apoi limiteaza termic si imediat mutting in citeva secunde.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acel Yamaha il am eu, iti faci treaba cu el, sursa e cam slabuta.

Am 2 bucati si ambele vor fi modificate de mine, pentru putere mai mare.

Citez integral de pe alt forum, daca dau search pe elforum , ma duce in balarii, motorul de search este pilaf.

Yamaha folosesc in mai toate schemele lor, etaje de amplificare in clasaTD, cele care au sigla EEE (eeeficiency)

Este practic o clasa AB alimentata continuu pe partea de clasa AB la o tensiune mica, tipic +/- 6,2Vcc,peste care se suprapune tensiunea mare de alimentare controlata de un downconverter PWM, modulat de semnalul audio.

Sau cum ar fi o clasaD careia la iesire ii intercalam o clasaAB.

Asta ajuta foarte mult la 2 chestii si anume:

Randament foarte bun, cam cit se poate obtine cu o clasaD, si sunetul nealterat al clasei AB.

Se stie ca orice amplificator in comutatie, ( D, I, T, si ce clase or mai fi) altereaza sunetul in special la frecvente de peste 3-7 KHz, de unde incepe sa actioneze filtrul L/C de la iesire.

Ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza si care sint avantajele clasei TD:

http://www.yamahaproaudio.com/global/en/training_support/selftraining/technology/eeengine.jsp

Dar sa nu o mai lungesc, amplificatorul a ajuns la mine, I-am schimbat tot ce tine de finali+prefinali+ tranzistorii din downconverter.

Am modificat si SMPS-ul in soft switching ZCS mode, si evident electroliticii cu unii mai mari in capacitate, originalii fiind prea mici doar 560uF per rail...

Alimentarea oficiala avea un traf mic (din punctul meu de vedere) cam un ETD 39 ca sectiune centrala a miezului, si +/- 136Vcc in idle la 230V retea.

In load scadea foarte mult pina pe la +/- 110Vcc chiar si mai jos, cu un canal in 4 ohmi la pmax, ceea ce m-a determinat "sa intervin".

Am defrisat pe acolo, am adaptat un EDT59+ componentele aferente ca smps sa devina resonant mode ZCS (ca smps-urile mele), iar acum are +/- 155Vcc la 230V retea, deci am marit si alimentarea.

Am schimbat tot ce tine de semiconductoarele de putere (tranzistori finali, prefinali, mosfeturi din downconverter si IGBT-urile din SMPS).

Oficial ampliful este cotat pentru 2x750W/8 ohm si 2x1100W/4 ohm.

Dupa modificari, am ajuns cu usurinta la 2x1100W/8 ohm si 2x1800W/4 ohm, dupa cum veti vedea in filmarile ce urmeaza:

Este in limba Romana cit si putin in engleza pentru colegii de pe un forum de afara, asa ca scuzati micile inadvertente...

Test in 4 ohm:

Test in 4 ohm si 8 ohm:

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator amploaiatul

Na ca mi-au luat-o inainte ;-)

Exact la conceptul asta m-am gandit acum o luna cu o singura modificare : etajul final in clasa ab , l-as trage mai degraba spre clasa a si as implementa cu el si operationalul din fata  un filtru activ de putere pt rejectia ultasonora.

Are bobine pe iesire?

Eu asta as incerca daca mi-ar trece prin mana...Nu garantez ca mi-ar iesi.,de fapt chiar imi place ce i-ai facut.

mi-a placut partea cu ""shtrap""-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări