Testikov Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Vreau sa-mi cumpar niste casti bune si nu stiu ce sa aleg. Stiu, intai trebuie sa va spun la ce vreau sa le folosesc si cat sa fie bugetul. Ok, poftim, le vreau ca sa ascult muzica... de parca s-ar mai putea face si altceva cu niste casti. Unii zic de exemplu ca daca vrei pt jocuri iti trebuie un fel de casti si daca vrei pt muzica, alt tip. Dar nu inteleg ce conteaza asta... Eu cred ca niste casti trebuie sa redea corect sunetul si asta e tot. Bugetul alocat este de 150 lei. Eu m-am orientat la doua modele deocamdata: 1. Superlux HD681EVO - 130 lei Desi nu sint de vreo firma cunoscuta am vazut ca sint apreciate de foarte multa lume pe net. Ce nu-mi place e ca cica sint "semi-deschise" adica nu atenueaza zgomotele dinafara. 2. PHILIPS SHL3160BK/00 - 100 lei Pe astea mi le-a recomandat cineva. La astea nu prea imi place designul si faptul ca se fring in toate pozitiile. Imi e frica ca nu vor sta bine pe urechi. Eu nu inteleg la ce foloseste tampenia asta. Eu au urechile in parti, nu frontal ! Editat Septembrie 12, 2016 de Testikov Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Salut. Castile pentru jocuri sunt de tip surround iar cele pentru muzica sunt stereo.Eu am sony mdr zx300 care au desing asemanator si sunt multumit de cum stau pe cap. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Dintre cele 2, mie îmi par mai ok philips-urile. Tu ia-le pe care le consideri mai rezistente mecanic. Cablu gros, textil, mufa bine fixată, cablul bine fixat, să fie cât mai strânse pe urechi, să îți pară confortabile, să aibă unirea dintre stânga și dreapta metalică, să îți placă felul în care se aude, să nu fâsâie,bâzâie. În fond, la muzica ai egalizator pe care îl folosești să auzi cum vrei. Dacă ai si un brand consacrat și un magazin cu garanție, e ok. Editat Septembrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Sa zic si eu:Castile cu atenuare zgomot. Daca ai probleme cu tensiunea, apoi o sa treaca un timp pana te vei acomoda. Disconfortul la urechi va fi o chestie suparatoare.Chiar daca nu ai probleme de tensiune, va trece un timp pana te vei obisnui cu ele. Sa se aseze bine pe urechi, sa fie usoare (nu vrei sa te doara pavilioanele dupa 2 ore de ascultst), si sa fie dinamice pe orice scula le asculti. Stiu ca asta depinde si de scula. Ar putea suna demential pe un amplif facut de tine si oribil pe telefon.E de preferat cablul sa se conecteze la o singura casca numai. Mai practic cand lucrezi si nu vrei fire in fata ta. Link spre comentariu
vlad228 Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Sennheisser hd201. Sunt foarte usoare si relativ ieftine, iar sunetul este foarte bun. Le detin de 2 ani si sunt foarte multumit de ele. Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Am mai descoperit acum ca cele Philips sint "on-ear" nu "over-ear"... si cica la astea "on-ear" te dor urechile pentru ca difuzoarele apasa pe ele... Cele Suprlux sint "over-ear". Editat Septembrie 12, 2016 de Testikov Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Eu am achizitionat din Lidl o pereche cu 60-70Ron, nu mai tin minte ce firma sunt,(firmele ce le aduc ei mai tot timpul) trebuie sa ma uit. Le-am comparat pe acelasi mp3 Player Philips cu toate modelele ce le-am gasit in Media Galaxy disponibile la proba: Sony, JVC, Pioneer, Philips cu preturi cuprinse intre 100-350Ron. Doar o pereche de Sony care costa undeva la 300Ron era peste cele din Lidl, in sensul ca erau capabile sa redea inaltele mai bine. Le-am ascultat si pe ASUS XONAR U7 - suna demential. Eu am ramas uimit, au bas si tot ce trebuie..... asa cum am spus sunt peste alte modele mai scumpe. Daca eram in acelasi oras le imprumutam sa-ti faci o parere. Ar fi bine sa le si poti asculta .... ca sa nu fi dezamagit. Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Prea tarziu... Le-am comandat pe cele Superlux. Peste 1 ora imi vin.... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Sunt curios ........ impresii despre ele..... Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 (editat) Eu am achizitionat din Lidl o pereche cu 60-70Ron, nu mai tin minte ce firma sunt,(firmele ce le aduc ei mai tot timpul) trebuie sa ma uit. Le-am comparat pe acelasi mp3 Player Philips cu toate modelele ce le-am gasit in Media Galaxy disponibile la proba: Sony, JVC, Pioneer, Philips cu preturi cuprinse intre 100-350Ron. Doar o pereche de Sony care costa undeva la 300Ron era peste cele din Lidl, in sensul ca erau capabile sa redea inaltele mai bine. Le-am ascultat si pe ASUS XONAR U7 - suna demential. Eu am ramas uimit, au bas si tot ce trebuie..... asa cum am spus sunt peste alte modele mai scumpe. Daca eram in acelasi oras le imprumutam sa-ti faci o parere. Ar fi bine sa le si poti asculta .... ca sa nu fi dezamagit. Daca tu compari orice firma de la Lidl cu firmele renumite si se aud la fel, inseamna ca tu nu le compari bine. E diferenta de la cer la pamant intre no-name-uri si firme serioase la toate capitolele, si la sunet, si la rezistenta in timp, si la materialele folosite atat in interior cat si la cablu care nu se rupe dupa 3 indoituri si doua fortari, si la confort, acolo unde firma serioasa pune cauciuc ca sa nu deranjeze, no-name-ul pune plastic turnat care te doare. Eu cand am fost in aceeasi dilema am luat o pereche de sennheiser hd215 si au tot ce ti-ai putea dori de la o pereche de casti, au putere, sunt usoare de nici nu le simti pe cap, antifonarea este extrema, atat de extrema ca de multe ori nu pot sa le tin complet pe urechi, e prea liniste. M-am obisnuit sa le tin doar pe jumatate de ureche cand nu vreau sa ascult calitate. Editat Septembrie 16, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 (editat) Și cât au costat? Le compar pana la un anumit preț după care bineînțeles ca începe sa se vadă calitatea. Eu le folosesc se 2 ani în condițiile în care lucrez ceva prin curte, tund iarba, etcetera. Nici nu mai știu de câte ori am tras de cablu fără sa vreau și nu s-au intrerupt. E cauciuc învelit într-un material textil. De curios dacă ai ocazia poți sa le încerci, doar așa de comparatie....sa vezi ca sunt peste așteptări la prețul lor. Editat Septembrie 16, 2016 de turcu_dan Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Nu faceam comparatie intre castile tale si sennheiser, pretul nu conteaza, au meritat fiecare banut din el. Omul de aici a ales doua modele de firma ceea ce ne indeamna sa credem ca el cauta o anumita calitate. Cei care lauda plasticele (casti nu pot sa le numesc) no-name e clar ca nu stiu ce inseamna o casca serioasa si nici nu au cum sa faca comparatia reala intre ele. Cand cumpar o pereche de casti, le iau ca sa ma tina mult timp, nu o scurta perioada si sa ma doara urechile cu ele sau sa fie muzica enervanta (zgomotoasa mai degraba) din cauza frecventelor redate. Nu ma deranjeaza sa dau 50-100 lei in plus dar sa iau ceva bun, doar umatorii cativa ani o sa stau cu lucrul respectiv. In zona 100ron exista o alta solutie foarte buna pe care eu am ales-o de asemenea, o pereche de dopuri MDR-EX110AP, care sunt extrem de confortabile si la calitate chiar se bat de la egal la egal cu castile mari sennheiser. De multe ori folosesc dopuletele pentru ca ma enerveaza linistea la castile mari, nu mai aud nimic in jur chiar daca sunt oprite si daca se misca cineva prin spate imi sare inima din piept ca nu l-am auzit venind. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Nu faceam comparatie intre castile tale si sennheiser, pretul nu conteaza, au meritat fiecare banut din el. Binenteles ca nu facem comparatie intre Sennheiser si Silvercrest....... e chiar culmea..... Acum sunt curios cum suna ..... are un coleg de munca Sennheiser, nu stiu ce model, asculta la PC si are un amp extern de casti.... o sa am ocazia sa le ascult intr-o saptamana... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Ii mai trebuie si amplificator? Ce o fi în capul omului? Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Castile pro vin cu amplificator dedicat care este de fapt si placa de sunet. Bineinteles ca vrei un amplificator ca sa scoti maxim din ele, o placa de sunet nu are destula putere sa scoata si sa sustina un bass de-ala adevarat pe 32ohm. Degeaba ai niste boxe serioase fara un amplif la ele nu ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum