Vizitator laurmares Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Nu inteleg cum functioneaza scurgerea la bucatarie. Salutare, sunt nou pe aici. Ma numesc Laurentiu , am 29 de ani, stau la bloc si spre rusinea mea nu am nici cea mai mica tangenta cu instalatiile sanitare,electrice s.a.m.d. Ce e nou, nu? Problema: Am lasat chiuveta nespalata cand am plecat in vacanta, era plina de ulei. In cateva zile am reusit cu cateva plicuri de granule sa o desfund. Sau cel putin asa cred. Cand dau drumul la apa, apa stacneaza. Cand scot furtunul de legatura, se scurge imediat in galeata. DAR din teava mare nu se scurge nimic. M-am uitat cu lanterna si nu e obstructionata. Pare ca pur si simplu nu vrea sa urce pe teava de scurgere(care e pozitionata aproape orizontal), ramane in furtun si mai departe se umple chiuveta.Multumesc anticipat. P.S. As putea sa postez si niste fotografii daca ajuta la ceva. O sa incerc sa torn apa direc pe teava principala sa vad daca se scurge. Revin. Am turnat inca un pliculet de granule direct pe teava si s-au dus cam 1l jumate de pe apa, dar apoi a dat inapoi. Se pare ca e infundata pe undeva pe jos. Ma duc sa cumpar o solutie de desfundat tevi. Ce parere aveti? Editat Septembrie 12, 2016 de laurmares Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Posibil daca ai lasat grasime vegetala sa se fi facut untura in contactul cu apa rece si sa obtureze teava. Poti incerca cu apa fierbinte in care dizolvi niste soda caustica. ATENTIE la manevrarea sodei caustice, este foarte toxica si corodeaza aluminiul! Editat Septembrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Gasiti kit-ul de racord (furtun+duza+rozeta inox) la 5,5 lei. Ideal ar fi sa-l schimbati anual, surubul central rugineste rapid, si riscati sa cada tot ansamblul, respectiv mizerie in masca de chiuveta. Link spre comentariu
Vizitator laurmares Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Stiti ce ma intreb? De ce nu ne-au invatat lucruri din astea la scoala?Multumesc oricum pentru ajutor. O sa incerc zilele astea, poate rezolv ceva. Numai bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) apa fierbinte cu soda xe rufe ,eventual un "sarpe" de 2 - 3 m si poate rezolvi fara sa demontezi scurgerea.atentie la conductele din plastic. Editat Septembrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Pai si de când ai terminat școala și până acum ce ai păzit? Instalația sanitara e ușor de înțeles, în principiu te uiți la țevi și ăia e. Vine apa rece, vine apa calda si se scurg împreună cu handelu pe aceiași tulumba. La instalația electrică e mai complicat, se întâmplă și lucruri nevăzute. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Soda caustica in apa calda .Desfunda bine dar grija cum lucrezi cu ea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Încearcă și cu aia de desfundat, astupi supraplinul cu o cârpă udă și dai la pompă... Poate sare dopul. Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Nu domne',nu umbla cu prafuri,sau prostii gen Mr'Muscolo.Trebuie demontat ventilul de pe chiuvetă,scos racordul flexibil din îmbinarea de 40,apoi dacă nu aveți șarpe utilizați un cablu auto de la frâna de mână,sau o șufă.Să nu vă fie teamă,teava e din PVC dur,nu se sparge așa ușor. Șufa/cablul trebuie introdus până în coloana principală(unde există teul redus,la unghi de 45 de grade). Aici e bine de știut:-coloană principală la 110mm,cu teu la 45grade,redus în burtă la 50 mm,urmează o țeavă la 50mm,cu reducție la 40mm-o variantă,-coloană principală la 75mm,cu teu la 45 grade,redus în burtă la 40mm-altă variantă,fără reducție, La varianta cu reducție 50/40,se agață mizeria chiar în interiorul acesteia.Soluția cu sodă caustică e periculoasă,și transformă grăsimile în săpun;adică mai desfunzi matale la primăvară Editat Septembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Mai pui apa calda, mai desfunzi, mai bagi substanțe cum zic colegii, mai schimbi racordul. E 5 lei si nu mai faci nimic din toate astea. Nu îți trebuie facultate să îl pui, are un singur șurub, pe care dacă nu îl nimerești din prima sa il strângi, încerci invers. Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Deci să fie clar:chiuvete,căzi de baie,wc-uri (bude )înfundate,se desfundă cel mai bine mecanic Și dacă nu și nu,pânza de bomfaier,jos țeava,și se înlocuiește cu PPR! Cam asa ar trebui sa arate o instalatie la bucatarie: Editat Septembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Am avut sifonul înfundat cu resturi de materiale de construcții ca așa s-au descurcat meșterii. Nici mama șarpelui nu a mai trecut. Înlocuit total. Link spre comentariu
Vizitator laurmares Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Pe la ora 5 am turnat pe teava de scurgere o sticla de Asevi turbo si am lasat-o cred ca o ora. Dupa care am clatit cu apa calda. S-au dus doi litri, insa dupa aceea se scurge foarte, foarte lent, insa exista acest progres. Nu vreau sa investesc prea mult in obiecte pentru ca o sa ma mut din apartament curand. Cred ca o sa mai recurg la inca o sticla de asevi sau chiar soda caustica cum a sugerat cineva. Mutlumesc oricum pentru ajutorul prompt. Editat Septembrie 12, 2016 de laurmares Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Soda caustica in apa calda .Desfunda bine dar grija cum lucrezi cu ea. De acord cu tine,dar...pe langa ca actioneaza lent,mai distruge si partile cromate/nichelate de la "sifoane"(scurgerea catre canalizare) ,la mine,problema sa rezolvat cu o simpla "pompa..?) cu care se desfunda (traditional) asa ceva....Am incercat metoda cu soda caustica,dupa un timp a inceput sa cada stratul superficial de acoperire(Ni,Cr..?)! Desigur,un "sarpe" e bine-venit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum