Vizitator gabriels Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Buna seara Locuiesc la bloc,apartament de 104 mp. De 12 ani folosesc centrala pe gaz dar...avand in vedere faptul ca in ultimul timp,in Bucuresti cel putin ,Distrigaz sau Engie...cum ii zice acum dau din ce in ce mei multe semne de "oboseala"lasandu-ma cu centrala defecta de 4 luni..!!,ma gandesc din ce in ce mai des la o centrala electrica. Am izolat termic apartamentul,deci...cam cat ar costa curentul in perioada friguroasa( la gaz ma costa ca medie 600 lei pe luna) 2.Trebuie neaparat facuta o interventie la instalatia electrica pentru ca sa dea 380v,trifazic? 3.Stiu ca centralele electrice dau doar agent termic pt calorifere,am boilere electrice la bai si bucatarie dar...se poate folosi instalatia de calorifere existenta? Astept sfaturi pentru care va multumesc anticipat.GS. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 1. Distrigaz nu repara centrale termice sau alte aparate de utilizare....daca stati dupa ei mai asteptati vreo 10 ani.....ps: exista o firma in grupul ENGiE, adica ENGIE Servicii care fac lucrari mici pe baza de contract si cu programare la ei...dar nu Distrigaz2. Pentru un apartament 600 lei in medie este mult.....sunteti sigur ca nu vorbim de plata facturii pe estimat?..folositi lunar transmiterea indexului? Apartamentul l-ati izolat in vara asta?...adica nu aveti nicio factura de gaz pentru încălzire dupa izolare?...ps acum vad ca acm produceti in bai cu boilere eletrice....deci este foarte mult 600 lei/luna!!!!!3. Bransamentul electric al blocului nu a fost dimensionat pentru montarea unei centrale termice.... In mod curent ele au fost dimensionate pentru 6 kwh/apartamentul dar mai nou cel putin Enelul considera doar 2,4 kwh /apartament...nu stiu bde ce poate colegii sa ne lamurareasca. Deci.... Montarea unei CT electrica este foarte ok pentru viitor...dar necesita alte investitii fata de ce-ati investit pe gaze.... Si sigur n-ati amortizat decat max. 30 %...Deci va recomand sa mentineti sistemul pe gaze.... Cel putin pana mai scade pretul la energie electrica...ca-n alte state UEStima Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Dacă acum plătiți 600 Lei pe lună pe gaz ( oricum foarte mult pentru un apartament), pe curent veți plăti ceva mai mult decât dublu......evitați încălzirea electrică fiindcă e foarte scumpă la tarifele de acum.Mai scumpă decât pe gaz.S-a mai discutat de altfel asta.... Link spre comentariu
Vizitator gabriels Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Buna seara Multumesc pentru raspunsuri. Vom ramane si iarna aceasta pe gaz...dar...niste lamuriri suplimentare...va rog... 1.Vara asta am facut izolatia termica,poliester de 10cm..deci,pot fi optimist pentru ca da,iarna trecuta am platit 5-600 lei pe luna...!! 2.Avem o centrala Ariston,nu mai stiu indicativul...are vreo 10 ani vechime iar in februarie s-a defectat manometrul de presiune apa...se oprea gazul ,si se aprindeau leduri galbene...am facut contract pe 2 ani..platit cu vreo 300lei..(obligat de situatie),cu firma ENGIE ...a venit un lucrator care ne-a promis un ceas nou daca suntem cuminti si ne punem si senzor...alti bani...si...nu am mai avut nici o veste. De aceea ne batuse gandul cu centrala electrica... 3.Poate ne recomandati un tip de termostat...pana acum am schimbat mai multe tipuri...unul italian care avea reglaje ff complexe pentru zi,noapte,fara carte tehnica si lamuriri pe net...l-am arunncat si am cumparat altul,romanesc dar care mergea"dupa ureche",precum lautarii,adica la diferenta de zecime de grad mergea centrala in continuuu.. Poate ne recomandati ceva....am vazut si versiuni wireless...or fi mai bune? Multumiri anticipate pentru ajutor.GS. PS:Cam la ce suma ar trebui sa ne asteptam iarna aceasta..care este suma de plata a gazului pentru apartament 100mp?! Editat Septembrie 12, 2016 de gabriels Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 La 100m2 ala e apartament mare.Totusi e mult un pic 600 lei pe luna.Eu zic ca intre 400-500 vei plati. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) ...Locuiesc la bloc,apartament de 104 mp.... .....,am boilere electrice la bai si bucatarie dar...... Daca este valabila informatia de mai sus cum ca acm este asigurata de boilere ... si in contextul ca in vara asta ati izolat apartamentul ....costurile numai cu incalzirea nu trebuie sa depaseasca 200...250 lei pentru o temperature setata de aprox 21 gr.C ( atentie!! ....trebuie sa utilizati transmiterea indexului lunar -autocitire....ca altfel mergeti dupa programul afferent contractului de furnizare si facturarea nu mai reflecta consumul real.... chiar daca ulterior se recalculeaza la 3 luni...cand se citeste contorul de catre operatorul de distributie...) PS: verificati cu atentie centrala existenta.... totusi daca spuneti ca are 10 ani eu nu cred ca este o problema de " ceas nou" sigur are si alte bube.....va recomand un VTP efectuat de o firma care si verifica ... nu numai "intocmesc acte" si atat Editat Septembrie 12, 2016 de Eusebiu Angelescu Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Suprafata e mare dupa mine.In Oradea un apartament ,,normal,, cu 4 camere ceausist are cam 90m2 deci asta e peste.Nu are cum cun 200 de lei sa il incalzeasca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 cu 200 de lei stai doar cu o camera incalzita bine sau cu 2 mai amortite... cred ca peste 400 de lei va va aduce izolatia. puteti folosi o incalzire mixta gaz-curent. Cel mai ieftin e pe gaz. cel mai bine e sa reducecti pierderile, asta e calea spre succes. , usi inchise, aerisire dimineata cu fereastra larg deschisa decat sa tineri 2 ore geamul crapat, izolare ferestre, mai nou am vazut fel si fel de folii, nu stiu cat or fi de bune, termostat care sa mearga cum trebuie, eu am un q7, sunt multumit de el. Link spre comentariu
Vizitator Juli Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Mergi pe solutia cu gaz, cele electrice sunt folosite doar de cei care mai pot "fura" curent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum