Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banc de lucru DIY

xaxa

Postări Recomandate

In poza e bancul de lucru abia terminat. mai am de facut la el 2 accesorii, da asta o sa mai dureze. Nu e prea aspectuos, da asta ma framinta mai putin.

Pe scurt indeplineste conditiile puse;

- e in proportie de 75% realizat din materiale reciclate si in proportie de 90% reciclabil (eu am o dambla cu reciclatul). N-am cumparat decit falcile si fata, care sint din stejar. restul e din ce am recuperat de la grinzi, de prin bucatarie, si niste doage de la un butoi. Am mai cumparat menghinele si ceva suruburi si saibe.

- se incadreaza intru-un spatiu limitat, unde e amplasat.

- cele doua menghine formeaza exact un unghi de 90

- are gauri pentru cleme rapide si monturi filetate pentru echipamente. polizorul, adaptoarele pentru bormasina si flex, menghina de lacatuserie, si inca vreo 2 sint montate pe blaturi care se prind la nevoie cu fluturi in monturile respective.

eu mai am un wolfcraft mastercut 1000, care face treaba buna, mai ales ca e pliabil, dar in acela nu poti da cu ciocanul ca sare ca o capra.

Posted Image

Editat de xaxa
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xaxa

6

• eugenbt

3

• mihaighe

2

• bcristian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

menghinele le-am cumparat de la o firma ceheasca, au si modelul "cutie" pentru cei mai pedanti. cu plata e mai prost, banca iti ia 25eur la transfer, ca baietii nu folosesc paypal.

blatul e un rest de la un blat de bucatarie de 33mm. asta imi pare si punctul slab, pentru ca nu sint foarte sigur ca rezista prea bine la umezeala. oricum, am estimat ca 3 ani ma va tine, asa ca pina atunci gasesc eu ceva.

pe youtube sint chestii mult prea profi pentru puterile mele

Editat de xaxa
Link spre comentariu

bancul de lucru este ok, blatul va rezista suficient cat sa-ti faci treaba.

chestiile de pe youtube sunt in 90% din cazuri banale, ca realizare, ideile sunt de luat in seama. partea proasta ca n-am vazut inca realizari cu scule minime, mai intai isi face un atelier cu de toate, apoi se joaca asa cum vrea el. cel mai greu de realizat mi se pare, atunci cand folosesti doar un fierastrau pendular sau un circular de mana, sa pastrezi cotele si unghiurile exacte. la un circular de banc, tai la 90 grade orice , pe cand la mana, iti iese si stramb. 

Link spre comentariu

multumesc pentru aprecieri

in cea mai mare parte ce folosesc eu sint deja bucati de material taiate din fabrica la cote oarecum apropiate de ce am eu nevoie. de exemplu blatul nu a trebuit decit ingustat putin, cele doua laturi scurte fiind paralele cu o abatere de 1mm. problema a fost intr-adevar taierea pe latura lunga. cind ai 2 miini stingi, ca mine, fara scule profi nu prea faci fata, dar eu improvizez si imi iese mai in toate cazurile.

pentru circularul de banc, care este o jucarie de 650w, folosesc niste repere pe care le-am strins in timp. sint mici bucati de material taiate din fabrica la felurite dimensiuni si unghiuri cu care stabilesc distantele sau unghiurile de taiere. prind de blatul circularului cu cleme o scindura si ghidez materialul dupa ea.

ca sa tai blatul pe lung am folosit circularul de mina. am pus doua scinduri drepte pe post de ghidaj, pe care le-am prins cu cleme de blat si am plimbat circularul printre ele. reglajul a fost mai complicat si am uitat de grosimea taieturii, asa ca blatul a iesit cu vreo 2-3 mm mai ingust decit calculasem (si a trebui sa prelucrez din nou lateralele) da asa cum zicea un mester din copilaria mea, e suficient "ca doara nu-i pusca".

pina acum cu sculele mele am realizat un pat demontabil (pe care o sa il reciclez ca nu mai e nevoie de el :)  ) peretii magaziei-atelier, o masuta pentru copil, si un raft-picurator la bucatarie. am incercat sa le pun la proiecte, asa, de incurajat altii, altfel nu sint cine stie ce, numa ca nu ma lasa sa creez topic nou.

la bancul asta mai am de facut 2 elemente, o sa pun poze cind sint gata

am in plan sa fac si o sanie pentru circular, sper sa ma tina entuziasmul si sa o termin pina la craciun. altfel ne auzim la primavara :)

Editat de xaxa
Link spre comentariu

cel mai greu de realizat mi se pare, atunci cand folosesti doar un fierastrau pendular sau un circular de mana, sa pastrezi cotele si unghiurile exacte. la un circular de banc, tai la 90 grade orice , pe cand la mana, iti iese si stramb. 

Asa este ,asta uita cei care pun filme pe youtube,ei au deja tot ce le trebuie si fac constructii de distractie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări