one Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Ca detergenți universali, am fost foarte mulțumit de detergenții italieni (aduși din Italia, nu importați) un exemplu fiind Sgrassatore Marsiglia. Dacă dai cu ăsta pe o pată, iese garantat ulterior la spălat. Am auzit mai multa lume ca a remarcat diferente intre detergentii din Romania si cei din Italia, insa sunt si diferente de pret. Imi permit o mica corectare: Sgrassatore Marsiglia este un nume generic, lipseste marca. Sgrassatore=detergent, Marsiglia=aroma de sapun de casa (aproximativ). Exista mai multe produse cu acest nume.. Editat Septembrie 22, 2016 de one Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Daca se pune calgon la fiecare spalare, in doi trei ani se mai cumpara o masina de spalat cu banii de pe calgon... Nu-i chiar asa ieftin calgonul asta...iar o masina de spalat are o limita de viata, chiar daca se foloseste calgonul...nu-i prelungesti viata. Rulmentii si simeringurile tot se uzeaza, armortizoarele tot se strica, programatoarele la fel, furtunele imbatranesc, etc... Prefer s-o folosesc fara calgon cat ii este viata...si sa cumpar alta noua cand cea veche decedeaza. Socotiti cat va costa calgonul si o sa-mi dati dreptate. Am o cunostinta care se mai ocupa si cu service la masini de spalat si mi-a spus ca, pe verificate, nu exista o diferenta semnificativa cum arata in interior o masina de spalat care nu a vazut in viata ei Calgon si una la care se foloseste permanent adaos de calgon. Sint perfect de acord cu @mac01 ca nu prea se merita folosit calgonul. Mai bine iti cumperi cu banii aia o masina noua o data la citiva ani. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Calcarul se prinde pe rezistenta de incalzire, si exista riscul ca aceasta sa se arda, prin supraincalzire. Alte parti ale masinii sufera mai putin caci nu sunt incalzite. O spalare periodica cu 1l de otet in loc de detergent este mult mai eficienta, dupa parerea mea. Si mai ieftina. Eu nu folosesc Calgon. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Anul asta am schimbat masina de spalat (ARDO, 20 de ani, 3-4 ture pe saptamana, muiere cu dambla) nu ca nu mai mergea ci ca ne saturasem de alea 600rot/min. A vazut calgon din joi in paste, o cutie maxim pe an, la aducere aminte. Am dus-o la chiriasi sa mai traga si ei de ea cat o mai avea zile. Nu cred ca o masina din ziua de azi (in acelasi buget) mai poate fi folosita 20 de ani, din folclor constat ca la 3-5 ani au evenimente sau capoteaza grav. Drept care am decis Miele, nu mai am putere sa ma uzmesc cu ea la depanat sau aruncat la cativa ani, daca si asta tine 20 de ani raman in acelasi buget. Editat Septembrie 22, 2016 de adrian lucian Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 (editat) Calcarul se prinde pe rezistenta de incalzire, si exista riscul ca aceasta sa se arda, prin supraincalzire. Eu am schimbat doua masini de spalat in decurs de douazeci de ani. Asta este a treia....un Lg cu motor direct drive. Toate au tinut cam opt-zece ani. Niciuna nu a vazut calgon si la niciuna nu a plesnit rezistenta. Amandoua le-am schimbat deoarece dupa o anumita varsta plecau la plimbare prin casa cand intra stoarcerea.. Le-am schimbat amortizoarele, le-am pus la poloboc, dar degeaba...cred ca se descentra cuva in timp. La prima i-am schimbat si rulmentii si simeringurile. Nu merita bataia de cap...se gasesc masini bune de spalat la oferta..8-900 lei....totul este sa prinzi oferta. Daca tine 6-8 ani eu zic ca si-a scos banii. Lg-ul care-l acum avea pret de magazin 1500 lei...am gasit-o anul trecut de sarbatori la oferta la 1200 lei. Am si cumparat-o...dupa sarbatori pretul a urcat din nou. Am zis ca are trepidatii mai putine si nu mai pleaca la plimbare... Sa vedem cat o tine si cat o fi de buna, ca daca nu este buna trecem la d'alea clasice cu curea. Editat Septembrie 22, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Macar 4 ani vă va ţine LG Direct Drive-ul... amea merge de aproape 4 ani fara nici o problema, tocmai de aia am ales modelul, una la mana, de carbunii motorului)absenti la motorul brushless din LG DD si a doua la mână, datorita lipsei curelei. Calgon-rareori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum