Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soc pentru alimentare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Buna dimineata.Se pare ca omiteti esentialul...Rezistenta ''drossel-ului'' este de preferat sa fie de valoare cat mai mica. Inductanta este cea care se foloseste in procesul de filtare evitand pierderile. Valoarea acesteia nu este critica deoarece se compenseaza din toleranta condensatoarelor. Deci in practica se poate folosi si una de 3-4H fata de 5H si se va mari valoarea capacitatilor de exemplu la 100uF, dar folosirea unui rezistor este solutia cea mai proasta. Iar daca vreti sa improvizati valoarea rezistorului trebuie sa fie cat mai mare, la limita egala cu valoarea rectantei introdusa de bobina la 50-100Hz, dar pierderile din circuit nu justifica acest lucru...

Link spre comentariu

Exact ce spune mister_rf,Nu se poate inlocui cu rezistenta. Desi ar putea sa mearga, rezultatele ar fi lamentabile. Diferenta fundamentala intre bobina si rezistenta, in cazul asta, e ca pe bobina ai cadere de tensiune f mica in CC. Pe rezistenta ai pierde o gramada. Mai exact ti-ar scadea serios tensiunea de la iesire, in sarcina.In al doilea rand, filtrarea este mai eficienta cu bobina ptr ca filtrul trece jos format cu bobina in loc de rezistenta este de ordin mai mare.Deci... tre' sa te faci doctor docent in bobinaraie :yawinkle: daca vrei sa iasa treaba buna.Cirip

Link spre comentariu

Eu am zis ca merge si o rezistenta ca sa-si faca omul treaba pina gaseste sau bobineaza saracia aia de drosel, am si zis ca nu va fi acelasi rezultat.messu incearca provizoriu cu un drosel de bec cu neon de 16... 22W, am vazut pe net ca se foloseste metoda asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări