Vizitator Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 (editat) Am o problema legata de libraria standard in arduino ide 1.0.6 de exemplu daca incerc sa folosesc codul (pasaj reprezentativ) #include <SoftwareSerial.h>[..........]ISR (PCINT2_vect) { //....... } imi da eroare la compilare. desi pare ca in biblioteca ar fi tratata exceptia... ce sa folosesc in schimb ? AltSofwareSerial, sau NewSoftwareSerial ?... trebuie sa citesc rapid un pin, sa nu scapete vreo informatie, si am lag destul de mare cand povesteste prin serial...cu alt devaiz Editat Septembrie 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
rlodina Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 O posibila solutie ar fi sa modifiici sursa de la SoftwareSerial.cpp - detalii aici: SoftwareSerial compatibility issues Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 am incercat asta deja. nu mai da eroare, dar se blocheaza uc la prima comunicatie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 am folosit cu succes AltSofwareSerial Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 SoftwareSerial am observat ca o ia razna cand se foloseste in acelasi sketch si serialul hardware. In cazul meu, am comentat toate liniile care folosesc serialul hardware si nu se mai blocheaza. Probabil ca AltSofwareSerial a rezolvat problema asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum