Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă alimentare cu UC2843 cu riplu pe ieșire

Postări Recomandate

Am niște surse din echipamente de telecom, 5V - 2A, 48V și 70V curent mic. Problema e că pe ieșirile de 48 și 70 V am un riplu de câțiva volți, e o oscilație amortizată în vreo 8 perioade, cu frecvența de repetiție de 60 kHz, frecvența oscilației de cca 1MHz. Am bănuit snuberul de pe trafo, înlocuit R,C,D la fel. Snuberele pe diodele redresoare sunt ok, 100 ohmi cu 1,5 nF. Ce mai poate provoca acest fenomen. Nu am la îndemână o oscilogramă dar postez una când ajung acasă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incearca sa schimbi si optocuplorul daca exista.Eventual pune un capacitor de citiva nF pe led sau chiar pe pinii EC la el.Asa am "linistit" cindva o sursa care era zgomotoasa...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Problema pare a fi valoare R a snubber-ului. E prea mare; incercati cu 10-15K la 3W; chimica nu bobinata.

Banuiam ca e cu MOS... intrebam ce tip e.

Incearca sa schimbi si optocuplorul daca exista.Eventual pune un capacitor de citiva nF pe led sau chiar pe pinii EC la el.Asa am "linistit" cindva o sursa care era zgomotoasa...

Asta era oscilatie din bucla de reactie (regulator prost proiectat sau defect), care devine instabila, mai ales la salturi de sarcina.

Link spre comentariu

100 kohm cu 2,2 nF în snuberul din primar, 100 ohmi înseriat cu 1,5 nF în paralel cu diodele din secundar.

Din păcate, ca să măsor în primarul trafului aș avea nevoie de o sondă 100/1 care îmi lipsește din dotare. Tensiunile depășesc 400 V cât e maximul ce suportă osciloscopul meu cu sonda 10/1.

Editat de costi_b
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări