Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare camera la bricheta auto

Vizitator lxiancu

Postări Recomandate

....................................................................

Cred ca la iesire,intre catodul ultimei diode si masa,ar trebuii conectat un condensator de minim 10000uF...

Ar putea merge si asta pt ca ar fi redusa pina la o valoare nesemnificativa impedanta (rezistenta) dinamica a diodelor dar in schimb nu v-a exista nici un control asupra tensiunii de alimentare.

Oricum asta ar fi numai o solutie pt test pt ca numai cu o sursa in comutatie se pote obtine o alimentare corecta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

14

• validae

8

• adydep

7

• VEF

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dat fiind că o sursă în comutație DC-DC nu costă foarte mult, e cea mai bună soluție, au colegi de pe forum din astea.https://postimg.cc/image/d1gk03tft/ Dar trebuie ținut cont și de lungimea și mai ales grosimea cablului de alimentare dintre cameră și sursa de 3V/2A. La curentul de circa 2A niște firicele subțiri cum sunt cele de cablu USB (asta am înțeles că folosește) nu se comportă prea bine....  eu am luat ca valoare maximă 2A fiindcă am avut o cameră care exact atîta consuma din două elemente R6. 

Asta nu înseamnă că toate camerele consumă la fel, dar e bine să fii pregătit pentru cea mai rea variantă și să ai o rezervă de putere la sursă...

Link spre comentariu

...inițiatorul topicului este începător,și nu poate construii o sursă în comutație(mai era unul pe aici,care voia să construiască o sursă "în compostație",să încarce bateria de tractor;nici nu stia să-i spună "in comutație").Așa că pentru dumnealui,varianta simplă e cu trei diode "babane",și condensator pe ieșire,mai mare de 10000uF.*l-am găsit și pe ăsta cu "compostsția" :rade:

Sara buna,va rog sa-mi ziceti cum pot sa fac un transformator pentru un sa construiesc adeca un redresor de incarcat bateria de 12v la 180a la tractor u650.VREAU SA CONSTRUIESC Adicsa sa ma ajutati cum sa construiesc un traf l pentru un redresor in compostatie ca am inteles ca modelele astea baga bine curent in baterie.Eu in putin electricioan adeca stiu cum se lucra un traf cu tole e si i dara traf de redresor in compostatie nu stiu.Asa ca va rog sa-mi spuneti si la mine.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Andrei presupune ca acea camera consuma 1,5A in mod constant si continuu, cu ce mama masii te ajuta condul ala daca sursa de alimentare nu poate sustine curentul ala de 1,5A? Fabrica el curent de la el??? Tu nu pricepi ca aici se vorbeaste despre un regim de consum continuu si relativ constant? 

Daca nu poti ajuta un incepator atunci abtine-te, macar nu-i incurci...

Link spre comentariu

Marian,eu mă adresez inițiatorului topicului,nu vreau să intru în polemici cu tine;îți spun însă că nu are cum să consume 1,5A constant și continuu,din două baterii AA(adică R6),care livrează maxim 1,5A când sunt noi :96 ...dacă tot a pus trei diode în serie,să mai pună și condensatorul,și să spună ce se întâmplă.Soluția cu diode inseriate,pentru obținerea unor tensiuni mai mici,diferite de 5V,e folosită și în unele tv.lcd chinezești -punct.

Link spre comentariu

Pai nu merge asa, nu poti pretinde sa fii lasat in pace atunci cand postezi sfaturi slab informate. Cifra aia de 1,5A era una arbitrara, tu nu pricepi esenta, fenomenul este fix la fel si la 0,5A, condensatorul nu este fabrica de energie ci doar un acumulator, si aici nu-i vorba despre un amplificator audio unde sa ai varfuri instantanee mari de curent, sarcina este de o cu totul alta factura. 

Link spre comentariu
Vizitator lxiancu

Buna seara, vad ca am helperi si nu pot decat sa va multumesc indiferent daca raspunsurile sunt mai mult sau mai putin bune! Partea proasta este ca nu merge nici cu 2 si nici cu 3 diode spuse de Marian ( apropo La Multi Ani! pt ieri ) ma gandesc si la ce a spus Validae si acum vin cu o intrebare mai stupida: Ce fire sa folosesc pt a iesi in USB? ma gandesc sa refac mufa USB dar cu niste fire mai grosute! Cablul USB initial avea 3m lungime!

si sa nu uit, la una din camere am 2 baterii care impreuna ajung la 3V si 2100 mA iar la cealta are acumulator propriu de 3,7V si 1050 mA! Am nevoie de o noua idee!

Link spre comentariu

Ceea ce trebuie sa faci este sa te lamuresti daca acel incarcator poate sustine curentul necesar, masoara tensiunea inaintea diodelor in timp ce camera este alimentata, daca incarcatorul este bun atunci tensiunea ar trebui sa fie cca 5V atat cat pretinde incarcatorul ca poate, daca scade atunci clar incarcatorul nu-i bun. Solutia este un modul buck asa cum s-a sugerat.

Link spre comentariu

Mufa USB in sine nu-i conceputa sa poata transporta un curent asa de mare.

Marian, singura explicatie plauzibila ca nu merge nici cu doua diode si nici cu trei diode o constituie faptul ca exista un consum care nu este constant iar prezenta unui condesator mare de filtrare ajuta foarte mult. Fara a mai avea si alte masuratori la dispozitie, mai ales de masurat curentul cu o sonda de curent si osciloscop, absolut oblicatoriu ca sa demonstrezi consumul in impulsuri, este singura solutie.

Acum peste 10 ani, montam in acumulatori uzati de Nokia, condesatori low ESR pt ca astfel crestea timpul de utilizare intre incarcari, in unele cazuri de la numai citeva zeci de minute la mai multe zile.

Un tel. mobil are un consum mediu relativ mic dar cu pulsuri de curent scurte dar ce pot depasi 2A (pe masurate in acele telefoane). In timpul acestor pulsuri de curent, o rezistenta interna marita ducea la scaderea tensiunii sub nivelul admis si astfel telefonul se oprea.

Orice sursa in comutatie necesita la intrare un condesator de filtrare pt a mentine tensiunea si a nu avea o fructuatie prea mare a ei si pt a inchide local bucla prin care circula curentul avind frecventa de comutatie.

Sint sigur ca in camera este cel putin o sursa in comutatie. 

Dar hai sa nu ne pierdem in explicatii greu de inteles pt initiator. Tu faci si vinzi surse in comutatie de ce te faci ca nu stii acest lucru? Ai sa spui ca exista deja inauntru dar cu chinezismele din zilele astea, sigur ala nu-i bine calculat si nu-i suficient.

Link spre comentariu
Vizitator lxiancu

asta este incarcatorul pe care il folosesc si " lipitura" cu diode facuta de mine!

daca acel modul step down este solutia si ar merge cu acel cablu USB astept o oferta! Multumesc!

post-260606-0-46529400-1473438801_thumb.jpg

post-260606-0-76991200-1473438801_thumb.jpg

Link spre comentariu

@lxiancu...cele trei diode pe care le-ați montat sunt "de jucărie",să fim serioși.Căutați prin târg diode românești 10SI10,sau cu rezultate modeste KD202A.Între catodul(vârful,acul)ultimei diode și masă montați un condensator de 10000uF/16V.Vă rog faceți așa,apoi comunicați-ne rezultatele.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator lxiancu

pai acum diodele sunt montate pe plus nu pe masa! acele diode parca Marian mi-a zis de ele, dar nu e problema schimb si diodele! dar oare va fi suficient firul USB? adica macar sa stiu ce iau cap coada!

Link spre comentariu

Sesebe problema mea este ca suntem la sectiunea incepatorilor si ca se poate trage concluzia ca acel condensator suplimenteaza energia, ceea ce este absolut fals! Daca incarcatorul ala ar putea suporta curentul pretins de 2A atunci garantat ar fi mers fara nici un condensator, insa din ce vad in poze ma indoiesc temeinic ca se pune problema de asa ceva... Prin urmare alimentatorul este problema, daca ai unul care sa poata suporta curentul necesar camerei atunci nu mai ai nevoie de nici un condensator minune... PS: Rezervorul de energie despre care vorbesti tu pentru sursele in comutatie este intr-adevar absolut esential insa se monteaza fizic cat mai aproape de elementul comutator, nu-l inseriezi cu un fir firav de usb...

Link spre comentariu

Lasa diodele asa cum le-ai montat .Condensatorul trebuie montat cu plusul la catodul ultimei diode adica  la dunga aia gri   si cu minusul la masa . Ultima dioda e aia cea mai apropiata de camera.  Inceara si asa dar eu cred ca tot  la incarcator e problema sigur e de 5 V 2 A asta e cel mai important si in poza nu se vede cred ca ii scade prea  mult tensiunea cand alimentezi camera adica nu duce cat consuma camera  .  Daca nu ai aparat de masura nu ma pot lamuri.

Daca nu gasesti diode mai mari se pot folosi si diodele adica jonctiunile unor punti redresoare poate ca e mai complicat pentru tine dar punti redresoare de 3 A gasesti sigur . 

Editat de VEF
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări