Vizitator PII Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Am un osciloscop e0102 si are multiplicatorul defect, placuta cu diode si condensatoare dintre traf si tub, si ma intrebam daca functioneaza fara ea.Multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Si cine o sa produca tensiunea anodica, fara acea placuta? Diode si condensatori se gasesc destul de usor... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Nu poate functiona fara ea. Multiplicatorul este folosit pt obtinerea tensiunii de alimentare anodica si fara o tensiune suficienta acolo jetul de electroni nu se creaza si nu este deplasat cum trebuie. De exemplu daca tensiunea este semnificativ mai mica se modifica unghiul de baleiaj si in consecinta gainul pe H si pe V. Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 L-am conectat la tub fara multiplicator, dar daca il setez in jurul valorii de 1 microsecunde transa apare intrerupta, functioneaza doar intre 1-1000hz, o sa incerc sa inlocuiesc componentele defecte.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 (editat) Am inlocuit diodele de inalta si acum functioneaza mai bine, are transa mult mai luminoasa, dar transa dispare si apare un punct daca il setez intre 0.5S si 10mS.Nu are cineva manualul intr-o scanare de calitate pentru e0102, am cautat pe net si pe topic-uri mai vechi dar nu am gasit nimic. Editat Septembrie 11, 2016 de PII Link spre comentariu
petreelectronic Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 curata tot ce inseamna contacte/comutatoare/potentiometri cu spray kontact.....eu am folosit spray Chip: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/spray-curatat-uns-contacte-300ml-p-5635 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Comutatoarele trebuie curățate toate și verificate cu ohmmetrul, dar nu curățate doar prin pulverizare, bagi o bucățică de hârtie între ele și șlefuiești bine.La vechimea lor e logic să se fi format oxid pe contacte și de argint dacă erau.Vezi condensatorii electrolitici, sigur sunt câțiva devalorizați și cu ESR mărit... Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Am inteles, revin dupa ce le curat. Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Am inlocuit diodele de inalta si acum functioneaza mai bine, are transa mult mai luminoasa, dar transa dispare si apare un punct daca il setez intre 0.5S si 10mS.Nu are cineva manualul intr-o scanare de calitate pentru e0102, am cautat pe net si pe topic-uri mai vechi dar nu am gasit nimic. Linia care apare pe ecran,se numește "TRASA",nu "transa";transa e altceva Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Am curatat contactele si am dat peste un condensator nepolarizat de 10/40v defect.Nu am gasit la 40v, ar fi vreo problema daca as pune ceva pe la 400v? Editat Septembrie 15, 2016 de PII Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 merge daca are loc !!! Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Cel original e mai voluminos la 40v ca unul nou la 250v,Daca e spatiu pot sa pun si de 650v? Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 E ceva condi nepolarizat?ca altfel nu vad cum ar putea fi asa mare la 40V. Link spre comentariu
Vizitator PII Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Da, din ala galben. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Dacă e neploarizat, poți pune de orice tensiune de lucru superioară, dar atenție și la clasa de toleranță. Cel original era voluminos din cauza tehnologiei de atunci, cele de acum sunt mult mai mici la tensiuni de lucru superioare datorită noilor tehnologii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum