Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop e0102 problema

Vizitator PII

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Spitfire

1

• sesebe

1

• petreelectronic

1

Nu poate functiona fara ea.

Multiplicatorul este folosit pt obtinerea tensiunii de alimentare anodica si fara o tensiune suficienta acolo jetul de electroni nu se creaza si nu este deplasat cum trebuie.

De exemplu daca tensiunea este semnificativ mai mica se modifica unghiul de baleiaj si in consecinta gainul pe H si pe V.

Link spre comentariu

L-am conectat la tub fara multiplicator, dar daca il setez in jurul valorii de 1 microsecunde transa apare intrerupta, functioneaza doar intre 1-1000hz, o sa incerc sa inlocuiesc componentele defecte.Multumesc

Link spre comentariu

Am inlocuit diodele de inalta si acum functioneaza mai bine, are transa mult mai luminoasa, dar transa dispare si apare un punct daca il setez intre 0.5S si 10mS.Nu are cineva manualul intr-o scanare de calitate pentru e0102, am cautat pe net si pe topic-uri mai vechi dar nu am gasit nimic.

Editat de PII
Link spre comentariu

Comutatoarele trebuie curățate toate și verificate cu ohmmetrul, dar nu curățate doar prin pulverizare, bagi o bucățică de hârtie între ele și șlefuiești bine.La vechimea lor e logic să se fi format oxid pe contacte și de argint dacă erau.Vezi condensatorii electrolitici, sigur sunt câțiva devalorizați și cu ESR mărit...

Link spre comentariu

Am inlocuit diodele de inalta si acum functioneaza mai bine, are transa mult mai luminoasa, dar transa dispare si apare un punct daca il setez intre 0.5S si 10mS.Nu are cineva manualul intr-o scanare de calitate pentru e0102, am cautat pe net si pe topic-uri mai vechi dar nu am gasit nimic.

Linia care apare pe ecran,se numește "TRASA",nu "transa";transa e altceva :rade:
Link spre comentariu

Am curatat contactele si am dat peste un condensator nepolarizat de 10/40v defect.Nu am gasit la 40v, ar fi vreo problema daca as pune ceva pe la 400v?

Editat de PII
Link spre comentariu

Dacă e neploarizat, poți pune de orice tensiune de lucru superioară, dar atenție și la clasa de toleranță. Cel original era voluminos din cauza tehnologiei de atunci, cele de acum sunt mult mai mici la tensiuni de lucru superioare datorită noilor tehnologii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări