elektronu85 Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Va salut! Zilele ce urmeaza as vrea sa fac niste reamenajari in apartament, si anume in cele doua dormitoare. Sotia ma tot baraie la cap de ceva vreme ca ar vrea sa varuim dormitoarele, e drept ca a trecut ceva timp de la ultimul var (vreo 4 ani). Ideea este ca cele doua dormitoare au unele mici probleme, pe care as vrea sa le rezolv odata cu varuitul (sau mai bine spus inaintea varuitului). Cele doua camere au instalatia electrica veche (de cand a fost construit blocul - 1985) si este realizata si din conductor tip intenc, deci nu se poate pune problema ca scap fara sa sparg peretii. Voiam sa las operatiunea de innoire a instalatiei pentru anul viitor, insa parca nu prea as da acuma banii pe o galeata sau doua de var pentru ca la anul sa ma apuc de spart si deci varul asta sa se duca pe apa sambetei. Asa ca m-am hotarat sa refac acum si instalatia electrica aferenta. De aici apar si alte "problemute" dupa cum urmeaza: Dormitorul "mare" este cu finisajele refacute cu cativa ani in urma (pereti gletuiti, tavan cu rigips, etc) si in plus exista un perete exterior care a fost izolat pe interior de catre parintii mei (nu s-a facut pe atunci anveloparea exterioara a blocului pe motiv de neintelegere intre vecini), si ei au vrut ca totusi peretele exterior sa fie izolat din motive de temperaturi destul de scazute in anotimpul friguros. De asemenea exista si un perete perpendicular pe cel exterior, in "spatele" caruia exista un balcon pe toata latimea camerei care la acea vreme nu era inchis corespunzator din punct de vedere termic(era inchis doar cu tamplarie clasica de lemn). Intre timp eu am facut anveloparea totala pe exterior a apartamentului, chiar daca stau la etajul 2 si fara sa mai tin cont de vecini, am izolat doar suprafata exterioara aferenta apartamentului meu, bineinteles cu depasirea punctelor critice de la imbinari. In plus balconul acum este inchis cu zid de BCA de 10 cm si termopan de calitate. Am expus toate acestea pentru ca o prima dilema este data de izolatia existenta pe interior, nu stiu daca sa o las acolo sau sa o dau jos. Din punctul meu de vedere, daca nu dauneaza cu nimic, as lasa-o la locul ei pentru ca nu mi-as mai face de lucru cu finisarea peretelui din spatele izolatiei respective. Avand in vedere ca finisajele executate in acest dormitor sunt de calitate as incerca sa repar doar zonele care trebuiesc taiate in vederea ingroparii tubulaturii de la instalatia electrica. Mai ales ca zugraveala este facuta cu lavabil, mi-e groaza sa dau jos tot lavabilul si sa gletuiesc din nou toata suprafata... Dupa mine as indeparta gletul doar pe o portiune de sa zicem 60 cm in jurul canalelor de cablu si as arma acolo cu plasa de fibra de sticla, dupa care as gletui totul in asa fel incat sa refac finisajul original (fara "burti") sau alte aspecte inestetice. La dormitorul "mic" unde imi am si eu atelierul de electronica se cam schimba treaba. Acest dormitor a fost prima camera din intregul apartament care a beneficiat de finisaje de tip glet, a fost prima data cand am "tras" glet in viata mea. Asta impreuna cu faptul ca pe atunci nu se stia asa multe despre gleturi(am tras 3 maini doar cu euroglet din ala fin) plus faptul ca nu am stiut ca slefuirea se face "la bec" a rezultat o suprafata nu tocmai perfecta, mai exista unele denivelari si unele imperfectiuni pe care acum daca tot fac instalatia electrica le-as corecta si pe acestea, Asa ca m-am hotarat sa gletuiesc din nou toata camera si sa montez si tavan de rigips , Nu prea imi convine, pentru ca tre' sa iau la spaclu tot lavabilul de pe pereti si imi vine sa fac treaba asta ca la caine a linge sare.... Mai departe nu stiu cum ar fi mai indicat sa procedez: sa trag doar o mana eventual doua de glet de finisaj sau sa trag Goldband cu plasa, CT126 si CT127 ca la finisajele clasice???Preciz ca nu am crapaturi majore in pereti care sa necesite armare pe toata suprafata. In plus la rigips este necesar sa gletuiesc toata suprafata nu?? Ce materiale sunt indicate pentru aceasta gletuire?? Sa folosesc CT127 sau Rigips Super ca la imbinari?? Ce materiale mai moderne ar exista ca altermativa la trio-ul Goldband, CT126 si CT127?? Am auzit ca ar mai fi si alte variante de glet care ar fi ca un fel de 3 in 1....dar nu stiu marca sau modelul... Va multumesc pentru rabdarea de a citi un post atat de lung si pentru raspunsuri de asemenea!!! Link spre comentariu
eugenbt Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 de ce-ar trebui sa schimbi instalatia electrica in dormitoare? deja este din cupru. face fata la cel putin 2500W. ai un bec pe tavan, doua becuri la noptiera, un televizor, doua incarcatoare de telefon si doua incarcatoare de laptop. eventual, mai ai si un calorifer electric. in dormitor, se doarme, nu se consuma energie electrica, ci alt tip de energie. in "dormitorul mic", deja este alta treaba. n-o poti lasa asa, ai atelier, deci ar trebui sa bagi 380 pentru aparatura din dotare!!! lasa, bre, instalatia electrica in pace, daca n-a facut probleme pana acum, nu va face nici de-acum inainte. vezi cablurile pentru masina de spalat, boiler electric, plita electrica si alti consumatori. da cu var, si continua treaba. sotia n-o sa se planga de faptul ca stau mesterii o luna in casa, tu n-o sa ai cheltuieli prea mari, toata lumea va fi multumita. sanatate si spor la treaba in continuare! cu stima, eugen daca totusi te "mananca" si vrei sa schimbi instalatia, fa-o aparenta. in 90% din cazuri, se poate camufla si nu se vede. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Am facut un dormitor cu CT 126-127. Am inchiriat o masina de slefuit cu aspirator ca sa finisez peretii pentru vopseaua lavabila. Nu pot sa-ti explic cat praf am inghitit atunci. CT 126-127 lasa foarte mult praf la slefuire. Am preferat sa renunt la ele si am gletuit cu super rigips alt dormitor....dupa sfatul unei cunostinte. La finisare...intradevar...a rezultat foarte putin praf. Eu te sfatuiesc sa mergi pe super rigips Editat Septembrie 15, 2016 de mac01 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Octombrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Instalatia electrica este destul de veche, aprox 30 de ani. Nu este o problema schimbarea ei, pentru ca sunt si electrician autorizat printre altele, deci lucrarea va fi facuta de mine doar cu costul materialelor.Nu o schimb atat pentru ca ar fi deteriorata cat mai mult pentru ca este uzata moral. Au trecut vremurile cand intr-o camera exista un bec, un intrerupator si o priza.. Cat despre glet, m-am hotarat sa razuiesc pana la urma peretii complet de var cu o masina de slefuit, ocazie cu care voi si indrepta pe cat posibil eventualele denivelari si cred ca o sa folosesc si eu super-rigips pentru finisaje. CE alte materiale se mai pot folosi pentru finisaje?? Link spre comentariu
marius75 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 (editat) Ultima mana de glet (a treia mana) iti recomand Altas Aplafill pe baza de ciment alb (sacul la 20 kg). Cel mai bun glet de finisaj cu care am lucrat. Facut un pic mai "ciorba" si il slefui cu perdeaua E foarte bun si Super rigips pentru finisaj, am oferit doar o alternativa... Pentru glet de incarcatura si semifinisaj (primele doua maini) eu merg pe Decosilc ABS saten (saci de rafie) ieftin si bun. Indiferent de marca gletului de finisaj, ultima mana trebuie un pic mai "ciorba", altfel este mult de smirgheluit, chiar si cu cel mai bun glet de pe piata. Editat Octombrie 4, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum