Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Romania stat membru oficial CERN

Postări Recomandate

Aia nu studiaza lasere! cauta o particula postulata teoretic carefoarte posibil sa nici nu existe. Iar daca o gasesc e cam ca si fara ea!

Păi dacă afirmaţi că-i totuna, atunci aş zice că nu prea vă meritaţiacel nickname pompos pe care vi l-aţi ales.Stimate "savant", respectiva particulă nu-i decât o "cărămidă" (însă unaextrem de importantă) în vederea elaborării unei teorii unificate a câmpuluicare să fie unanim acceptată de adevăraţii savanţi, nu de cei de pe Elforum.Existenţa acestei teorii probabil că ar depăşi în importanţă chiar şidescoperirea focului de către omul primitiv ; dar mă îndoiesc serios să existeprea mulţi care să se gândească mai departe decât ziua de mâine.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 482
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Totuşi ...să fim serioşi...orice se cercetează în lumea de azi are ca rezultat  final, jecmănirea clienţilor captivi!Rare sunt cazurile când ...ce se descoperă este dat gratis tuturor!De fapt eu nu-mi amintesc...dar e posibil să fie... şi mai e posibil (dacă nu mă înşel)ca acestea să  fie chiar din banii unui om care doreşte să facă un bine omenirii ... şi nu din bani publici.

Link spre comentariu

Bineinteles, nici o firma nu ar cheltui bani aiurea in cautarea "particulei lui Dumnezeu"! Voi chiar credeti ca romanii au inventat sifonarea banilor publici? altii au inventat-o si au rafinat-o spre perfectiune. CERN nu cerceteaza tot felul de chestii cum s-ar crede si desigur ar fi util ci este axat in cea mai mare masura pe depistarea acelei presupuse particule.

Pentru colegul cu:

"Existenţa acestei teorii probabil că ar depăşi în importanţă chiar şi

descoperirea focului de către omul primitiv ; dar mă îndoiesc serios să existe
prea mulţi care să se gândească mai departe decât ziua de mâine. ""

Explcati-ne va rog dv., cu cuvinte simple de ce ar fi asa de importanta acesta descoperire?

Link spre comentariu

Totuşi ...să fim serioşi...

Da, sa fim seriosi, Elmar este expertul in orice are o parere despre orice, n-are importanta ca de multe ori de fapt habar n-are despre ce vorbeste, conteaza prezenta la discutii...

Uneori am impresia ca noi Romanii ( sau oricum unii dintre noi ) traim intr-un balon de sticla, suntem vesnic nemultumiti si intotdeauna avem ceva de comentat impotriva a orice, suntem experti in propaganda cu "vestul vrea sa ne cucereasca", militam pentru "saracii" lumii cand de fapt putin ne pasa despre ei.

Sa te impotrivesti cercetarii inseamna sa te impotrivesti civilizatiei, si sa militezi pentru o lume primitiva din toate punctele de vedere. 

Cercetarea este cea care ne-a facilitat cunoasterea pe care pretindem ca o detinem.

Cercetarea este cea care a facut sa avem informatia de orice fel la un click distanta.

Cercetarea este cea care a facut ca Romania sa aiba cel mai performant internet de banda larga din lume.

Cercetarea a fost cea care a facut ca Romania sa fie la cel mai inalt nivel in industria IT, ar trebui sa ne mandrim ca avem printre cei mai performanti si cautati programatori din lume

Cercetarea este cea care a facut tranzitia de la jocuri gen Super Mario pe TV, la jocuri care ocupa zeci de Gb si intretin o intreaga industrie multi-miliardara in dolari.

Cercetarea a fost cea care a facut tranzitia de la primul "calculator" cu tuburi electronice care ocupa o cladire intreaga si nu stia sa faca decat operatiuni elementare de matematica, la calculatoare personale pe care cam oricine si le poate permite, si care pot efectua operatiuni la care inventatorii primului calculator nici macar nu visau.

Cercetarea este cea care a facut tranzitia de la a merge la serviciu cu trasura cu cai, la a folosi masina personala in acest scop.

Cercetarea este cea care a facut posibila aparitia multor medicamente si tratamente care au salvat milioane de vieti de-a lungul timpului, si tot cercetarea este cea care ar putea intr-o zi duce la descoperirea leacului pentru cea mai teribila boala a momentului-cancerul, deja se fac destule progrese in anumite situatii izolate. 

Lasati saracii lumii in pace, nu-si au locul intr-o astfel de discutie, institutul de la Cern nu are nici un fel de legatura cu aparitia sau intretinerea saraciei, si nici nu cred ca-si propune eradicarea ei, nu are legatura. 

Link spre comentariu

Oricum CERN se ocupa cu multe experimente subatomice , cu siguranta multe utile deja si azi , sa crezi ca a fost facut ca sa caute "particula lui Dumnezeu" sau altceva asa degeaba presupune o totala neintelegere ... in stil romanesc .

Chiar si cercetarea pur teoretica a fizicii cuantice va duce mai repede sau mai tarziu la mii si mii de inventii practice .

Link spre comentariu

Aşa este 

Da, sa fim seriosi, Elmar este expertul in orice are o parere despre orice, n-are importanta ca de multe ori de fapt habar n-are despre ce vorbeste, conteaza prezenta la discutii...

Uneori am impresia ca noi Romanii ( sau oricum unii dintre noi ) traim intr-un balon de sticla, suntem vesnic nemultumiti si intotdeauna avem ceva de comentat impotriva a orice, suntem experti in propaganda cu "vestul vrea sa ne cucereasca", militam pentru "saracii" lumii cand de fapt putin ne pasa despre ei.

E bine ...totuşi ..că sunt unii care se autosesizează când văd ”atacuri” la adresa ”şefilor vestici”!

Mă gândesc câteodată...oare care este motivul care-i ”mână în lupta„ cu ”rebelii comunişti”?!O fi un fel de ...”să te dai cu seful, ca să-ţi fie bine”? ...nu mă miră ...cam asta e concepţia  multor români  despre lumea înconjurătoare ...Şi această atitudine,o detest din toată fiinţa mea!Niciodată nu mi-au plăcut lingăii!(această afirmaţie nu are legătură cu nimeni implicat in această discuţie...)

Link spre comentariu

N-am inteles cine nu e de acord cu cercetarea?

Daca ai suspiciuni legate de sifonare de fonduri sau utilitatea unor obiectve de cercetare, te impotrivesti acesteia?

Este imposibil ca la CERN sa se sifoneze fonduri; administrarea si controlul tarilor membre e destul de dur. Licitatiile de achizitie la fel (intamplator m-am intersectat cu aceste aspecte).

Eu nu inteleg cum se poate intelege atat de trunchiat ce scrie unul sau altul. CIne a spus ca CERN trebuie sa se ocupe de eradicarea saraciei?!

Credeam ca se pot purta discutii pe ceea ce scrie fiecare nu pe clisee prefabricate, intiparite adanc in subconstient.

Vad ca romanul e campion la intelegere trunchiata, pus etichete, generalizare, simplificare dupa diverse modele promovate in ultimii ani.

Il intrebi daca a lovit copilul peste gura si-ti spune ca nu l-a lovit in plex... o nenorocire nu vine niciodata singura.

Philips si orice companie privata poate sa investeasca mii si mii de miliarde in orice! Sunt banii lor pot sa faca orice doresc.

Nu acelasi lucru se poate spune despre fondurile publice; asta e de fapt problema ridicata. Nu se poate face chiar orice si oricum; sau se poate, ca oricum nu conteaza si nu contam. Sa le fie somnul lin!

Editat de iop95
Link spre comentariu

Cercetarea teoretica va fi totdeauna platita din bani publici , ca nu aduce profit imediat , companiile se ocupa de partea practica , unde se considera ca poate fi si profit , destul de rau ca unii nu inteleg nici macar asta .

Dar fara cercetare teoretica nu poate fi partea practica , asta dintotdeauna .

Cercetarea e cercetare , dupa cum indica si numele poate avea rezultat sau nu , cine stie ce se poate descoperi din intamplare , nu-i ceva concret intotdeauna ca sa poti sa-ti da cu parerea daca merita sau nu .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Elmar nu am "sefi" din occident, nu vestul imi pune mie painea pe masa ci munca mea, nu dau raportul nimanui si nu raspund pentru ceea ce fac in fata nimanui, doar in fata lui D-zeu si a propriei mele constiinte. Asa ca nu am nici un motiv sa ma pun bine cu vestul, insa doar un idiot infrunta un tsunami...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări