Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 ""Ce faci cand cei din tara pur si simplu nu vor sa iti de recomandari ca sa pleci? Treaba e si politica pe undeva. Ii vor doar pe cei agreati in tara ca sa suga bani de la noi."" Pai si nu iti faci singur cite recomandarile de care ai nevoie? Procesul de selectie este destul de birocratic incit sa nu le verifice nimeni! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 (editat) Sa nu crezi asaceva, am avut colegi care au plecat in Vest si m`au dat pe mine ca referent. La mai mult de jumatate am avut de dat referinte telefonic la diverse persoane de la firmele la care s`au angajat. Pentru un coleg m`au sunat 2 sau 3 de la firma la care in final l`au si angajat. Grig Editat Noiembrie 7, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Deci trebuie vorbit si cu 2-3 colegi sa te laude la telefon! Nu sint in situatia asta, dar ma gindeam ca prin alte parti conteaza mai mult ce stii! Eu am stat o luna in vizita in Londra vara trecuta si efectiv de curiozitate am "aplicat" la trei locuri de munca si am fost acceptat dupa primul interviu la unul din ele, mi-a fost o rusine groaznica sa-i anunt ca am o oferta mai buna, eu de fapt neavind de gind sa ramin in UK. Nu era mare smecherie, lipitor de piese in mare parte a timpului si oricum serviciul incepea la 6 dimineata chestii cu care nu ma puteam obisnui chiar pe salariu de UK. La interviu am fost programat la ora 6,20, aia au idei cam comuniste despre munca! Printre picaturi asa am obtinut si NINo si "dovada de adresa", cont bancar, acuma nu stiu ce voi face cu ele, dar am si din astea, cum e o vorba prin zona! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 In mod normal nu se contacteaza persoanele care dau referinte. Strainii nu pun deloc baze pe referintele romanesti. Chiar in vest nu se pun asa mari baze pe referintele pozitive, pentru ca ele se dau din politete si angajatorii stiu bine asta. Daca insa patronul de la care ti-ai dat demisia afla unde te-ai dus si baga strambe in timp util e cam nasol pentru ca noul angajator cam pune botu' la ce ii "canta" vechiul patron. Asta deoarece toti au nevoie de angajati docili si supusi. In plus mai este si bariera lingvistica. Nu toti stiu engleza la un nivel asa de ridicat incat sa se avante intr-o convorbire telefonica cu cineva caruia cam greu ii poti stabili identitatea. Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Am observat ca majoritatea temelor de cercetare de la noi sunt teoretice si sunt pe bani de la stat. Normal era ca cercetarea sa se autofinanteze prin contracte cu mediul privat. Insa asta presupune sa se abordeze teme cu finalizare practica, cu aplicare in productie. Este mai simplu cu "teoreli" finantate de stat. Toata lumea a casunat pe banii publici. Nici firmele nu se descurca pe piata libera si alearga (dau spagi) dupa contracte cu institutiile bugetare. Vom avea capitalism adevarat si dezvoltare cand capitalistii de la noi vor face productie. Acum sunt constituiti in gasti care smecheresc banii publici. De asta si impozitarea este sufocanta, pentru ca le trebuie multi bani la buget, pentru cardurile de capuse. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Deci trebuie vorbit si cu 2-3 colegi sa te laude la telefon! Nu sint in situatia asta, dar ma gindeam ca prin alte parti conteaza mai mult ce stii! Daca lucrezi intr`o multinationala lumea e mai mica decit crezi, eu eram seful lor direct. Nu prea merge cu laudatul , cei cu care discuti doar asta fac. Conteaza ceea ce stii altfel nu ajungi la etapa urmatoare. Ideea este ca nu ai de unde stii ce`i poate capul unui individ total necunoscut dar bun profesionist. Asta e motivul pentru care se cer referinte de catre unele firme. Grig Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Am observat ca majoritatea temelor de cercetare de la noi sunt teoretice si sunt pe bani de la stat. Normal era ca cercetarea sa se autofinanteze prin contracte cu mediul privat. Insa asta presupune sa se abordeze teme cu finalizare practica, cu aplicare in productie. Este mai simplu cu "teoreli" finantate de stat. Toata lumea a casunat pe banii publici. Nici firmele nu se descurca pe piata libera si alearga (dau spagi) dupa contracte cu institutiile bugetare. Vom avea capitalism adevarat si dezvoltare cand capitalistii de la noi vor face productie. Acum sunt constituiti in gasti care smecheresc banii publici. De asta si impozitarea este sufocanta, pentru ca le trebuie multi bani la buget, pentru cardurile de capuse. Cautati niste teme de cercetare platite cu bani grei de stat si veti tamine uimiti! Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Normal era ca cercetarea sa se autofinanteze prin contracte cu mediul privat. Insa asta presupune sa se abordeze teme cu finalizare practica, cu aplicare in productie. Cat de mult din rezultatele cercetarii se aplica in industrie numim "transfer tehnologic", Dupa ce mi-au spus cat de mult sunt aplicate inovatiile lor in industrie, mi-a cazut in mana, daca imi aduc aminte bine: Ad-Astra Cartea alba a cercetarii din Romania: http://old.ad-astra.ro/cartea-alba/?lang=ro Daca gasiti articole despre transferul tehnologic ale acestor institute va rog sa postati. Ar trebui sa fie public dar se pare ca l-au ascuns. Ei bine scria "transfer tehnologic 0" la toate institutele la care m-am uitat. Dupa ce se laudau cum se aplica bujia laser la BMW, inventia lor. La fel se calculeaza si un profil al institutelor de cercetare adica cat se investesc in ele si cat se castiga. De ce este ascuns? De exemplu un grup a primit bani sa scrie un articol. Alte grupuri au platit sume mari sa le fie publicat un articol. E vreo diferenta ? Da, una esentiala. Una este sa scriu eu un articol intr-o revista de electronica si sa ma plateasca revista ca l-am scris si alta este sa platesc eu sume mari de bani ca imi publice o revista schema mea electronica si articolul meu. Dar sunt banii statului nu banii lor, iar pe articol apare numele lor si il trec in CVul lor avantaj personal pe banii statului. Nu se publica profitul institutelor de cercatre ca nu se vrea. Nu se vrea sa se mearga pe profit. De ce oare la CERN sunt publice ? http://knowledgetransfer.web.cern.ch/sites/knowledgetransfer.web.cern.ch/files/Knowledge-Transfer-2015.pdf http://kt.cern/ Asa ca oricat de mic este transferul tehnologic la CERN fata de 0 este infinit mai mare. Cel putin matematic. http://www.theory.nipne.ro/CMP/antiphys.html Din acest articol: http://www.theory.nipne.ro/CMP/apr/pdf/apr183.pdf "Lovitura majora a venit in 1977. Dusmanii isi pusesera in cap sa distruga Fizica Teoretica in Romania si, in general, tot ce parea ca are valoare in cercetarea stiintifica.Ca urmare au ticluit un plan bine sprijinit politic, si au trecut la actiune. Am scapat, prin tertipuri politice. dar am scapat in genunchi.....Nu ne-au desfiintat, dar ne-au obligat sa acceptam in Sectie vreo 20 de impostori... care nu aveau nici studii nici pregatire.....Faceau legea in Sectie" Cine vrea sa citeasca despre minciunile din LHC (CERN): http://www.theory.nipne.ro/CMP/apr/pdf/apr185.pdf Citez din articol: "I can say truthfully that LHC is a lie, as many other big international "research" projects. Tot se vorbeste in articol de GRID "internetul viitorului" la noi s-a cumparat tehnica GRID. Initial doar cativa avea acces la ea, acum si-au dat seama ca nu le-a folosit la nimic, dar consuma curent si au dat banii degeaba pe ea. Dar se consoleaza ca nu au pierdut banii lor ci banii tarii. Editat Noiembrie 8, 2016 de dimmache Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 La interviu am fost programat la ora 6,20, aia au idei cam comuniste despre munca! Aia au CREIER, medicina muncii spune clar ca programul trebuie sa inceapa cel tarziu la ora 7:00, si sa se incheie la ora 15:00! Iar pauza de masa sa fie inclusa in acele 8 ore de program-ziua are 24 de ore, deci 8 ore de munca, 8 de repaus, 8 de somn. Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Cat de frumos sună ?????? http://www.ad-astra.ro/journal/2/editorial_ro.pdf Doi romani la universitati de prestigiu din USA scriu: "Măsura de bază a succesului ştiinţific sau tehnologic al unei ţari este reprezentata de calitatea vieţii poporului său" Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) @ dimmache La noi s-a pus in practica o diversiune, prin care s-a facut in scoli (facultati) excesiv de multa fizica teoretica (si aia predata prost) si s-a sarit total peste aplicatiile practice. S-a dorit sa se scoata ingineri care nu erau capabili sa dea solutii tehnice si sa nu produca inventii si inovatii. Daca sunteti atent la un "mic detaliu", sunt mai multi inventatori (cu brevete si inventii premiate la Geneva) cu studii medii, decat ingineri. Cred ca toti radioamatorii cunosc zeci (poate sute) de ingineri elecronisti nepasionati (fosti tocilari) care sunt gaunosi in privinta pregatirii practice. Sa cititi cartea "Experiment, teorie, practica" scrisa de fizicianul rus (de fapt roman din Basarabia) P.L. Kapita https://www.okazii.ro/p-l-kapita-experiment-teorie-practica-colectia-idei-contemporane-a152228865 El a sesizat ca se "teorea" steril si lipseau rezultatele concrete. Kapita nu a fost un oarecare, ci a luat Premiul Nobel pentru descoperirea suprafluiditatii He lichid. S-au scos orele de laborator din programa scolara de liceu dupa ce Leana (sfatuita de sabotorul Ioan Ursu - se zicea ca era amantul ei) a dat ordin in acest sens (prin anul 1975). https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Ursu_(fizician) Asta a fost singurul membru din CEPEX care a fost arestat la lovilutie si a doua zi a fost eliberat si a plecat in SUA. Ceilalti au facut cativa ani la parnaie. Este nevoie de teoriticieni de elita, dar sa nu se inverseze raportul normal (adica sa fie mult mai multi experimentatori care sa puna in practica ce produce teoria). Am discutat cu un fizician din India (l-am intalnit in Franta, in anii '90) care mi-a spus ca pe vremea cand India era colonie britanica, englezii blocasera invatamantul experimental (erau multi teoreticieni). Dupa ce englezii au fos scosi din India, burghezia locala a avut nevoi de experimentatori care sa dezvolte productia industriala autohtona si nu a i-a mai platit bine pe teoreticieni. Dupa ce India s-a dezvoltat suficient, iar a fost nevoie de teoreticieni, dar de elita. In Romania toate cazaturile, care nu stiu nimic, se dau teoreticieni. Editat Noiembrie 8, 2016 de VAX Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Principiile Pedagogiei: http://www.moodle.md/moot2015/mod/book/tool/print/index.php?id=914 1. principiul integrării teoriei cu practica; 7.principiul însuşirii temeinice a cunoştinţelor /priceperilor /deprinderilor 2. Principiul însuşirii temeinice a cunoştinţelor solicită profesorilor să conceapă procesul de predare învăţare în aşa fel, încât elevii să fie ajutaţi să-şi însuşească cunoştinţele aprofundat şi să le memorizeze pentru timp îndelungat La noi iti sare elevul la gat daca il intrebi din lectii anterioare. De ce ? Cutuma e ca profesorul sa intrebe doar din lectia de zi. Adica "Ce este puterea electrica" fara sa te intreb daca stii ce este Tensiunea si Intensitatea curentului(U=Q/L ; I=Q/T) P. legarii teoriei cu practica http://www.scritub.com/profesor-scoala/Principiile-procesului-de-inva75732.php IV. P. legarii teoriei cu practica in activitatea de invatare scolara Are doua sensuri si anume ca: a) tot ce se invata sa-si gaseasca o utilitate b) tot ce se invata trebuie pus intr-o aplicatie practica constientizata se insuseste mai temeinic datorita motivatiei. "Cunostere de dragul cunosterii ultima capacana pe care ne-o intinde destinul" Nietzsche Aceasta ultima poza legata de CERN. Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 @DIMMACHE "1. principiul integrării teoriei cu practica;" Acest principiu l-a folosit diversionistul acad. Ioan Ursu cand i-a bagat in cap proastei (Elena Ceausescu) sa scoata din programa scolara orele de laborator (fizica, chimie, etc), sub pretextul ca nu trebuie sa separi teoria de practica si ca se puteau face in clasa de curs, predarea, ascultarea, experimentul, etc, la gramada. Nici un prof n-a mai facut experiment de atunci si laboratoarele au ramas nefolosite. Se intra in laborator numai la lectii festive (cu ocazia ridicarii in grad a profilor). Am parcurs perioada respectiva (eram la liceu) si stiu bine cum au decurs treburile. Laboratorul trebuie sa fie pregatit de prof si de tehnician (laborant) cu mult timp imainte de a se lucra cu elevii, trebuie sa fie verificata aparatura si la o masa (lucrare) nu trebuie sa fie mai mult de 3-4 copii, ca sa poata toti sa butoneze aparatele, sa traga de arcuri, sa plimbe lentilele pe bancul optic, etc. Practica se face dupa anumite reguli, nu cum isi imagineaza toti analfabetii. Ceausestii au fost o calamitate pentru romani, pentru ca erau neinstruiti si le-a fost usor diversionistilor din preajma lor sa le bage strambe. O stramba de 5 miliarde de dolari a fost si cu fabrica de autoturisme Oltcit de la Craiova. O masina proiectata la misto de francezi, special pentru romani. Avea tot felul de solutii tehnice aiuristice (complicatii inutile, chestii care scadeau fiabilitatea, etc). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Daca sunteti atent la un "mic detaliu", sunt mai multi inventatori (cu brevete si inventii premiate la Geneva) cu studii medii, decat ingineri. Cred ca toti radioamatorii cunosc zeci (poate sute) de ingineri elecronisti nepasionati (fosti tocilari) care sunt gaunosi in privinta pregatirii practice. Aveti aici http://www.research.ro/uploads/comunicare/final-premii-si-medalii-genava-2015.doc lista oficiala cu inventiile romanesti premiate anul trecut la Geneva. Oare cam cati dintre cei premiati acolo sunt "cu studii medii" si eventual cati anume sunt si radioamatori? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Inventiile practice sunt una , cercetarea teoretica e alta . Unii fac o varza din completa necunostinta de cauza . E cu totul alt nivel , ca si cum ne-am inchipui ca Einstein se apuca sa imbunatateasca masinile din fabrici sau ceva radioamatoricesc ... De aici imposibilitatea de a intelege ca cercetarea de la CERN e in majoritate pentru validarea teoriilor fizicii , nu pentru inventat secere si ciocane mai bune . Nici o teorie fizica importanta descoperita in trecut , de la gravitatia lui Newton , teoria campului electromagnetic si ajungand la teoria relativitatii nu s-a facut de dragul practicii ci pentru cunoastere pura , aplicatiile aparand mult mai tarziu . Editat Noiembrie 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Postări Recomandate