elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Daaaa... nu ştiu ce te irită pe tine!? Şi aşa aici nu vorbim decât ...vorbe!Cei care au ”pâinea şi cuţitul în mână” îi cam doare undeva de ce se spune pe aici...Nu!? La nivelul la care au ajuns...aroganţa e la ordinea zilei!Iar expresia asta: (e pe buzele multor ”cercetători”) ”Ce ştiu proştii ăştia despre ce facem noi!” Ok!Măcar avem voie să discutăm!? aşa ...ca-ntre ”proşti”!? Probabil că nu!Că le stricăm buna lor impresie despre ei!Şi nu le-ar mai merge bine să toace bani ”fără număr”...în numele ”progresului societăţii”! Editat Septembrie 15, 2016 de elmar Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Nu esti tu in masura sa consideri ce merita sa fie cercetat si ce nu ... nici eu si nici altcineva ca persoana , prea v-ati obisnuit sa va dati cu parerea ca la fotbal si politica despre oricine si orice . Ipotetic vorbind, presupunand ca la CERN s-ar dezvolta prin cercetare, o tehnologie noua, utila si practica la scara larga, ghici cine ar sari cu gura mare "sa ne dea si noua, ca am platit!!!" Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Ipotetic vorbind, presupunand ca la CERN s-ar dezvolta prin cercetare, o tehnologie noua, utila si practica la scara larga Dacă tot vorbim de ipotetic...e bine să visezi !E posibil să câştigi ”lozul cel mare”...dar la fel de posibil e(chiar dacă joci zi de zi) să nu câştigi nimic ... Oare dece n-aş avea voie să-mi cer drepturile!?Că vreau eu sau nu ...banii acolo tot se duc ...nu!? Dar ...sigur noi participăm numai cu numele şi poate cu câţva cercetători..şi bineînţeles, cu banii...beneficiile(dacă vor fi) le vor lua cine trebuie! Editat Septembrie 15, 2016 de elmar Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Oare dece n-aş avea voie să-mi cer drepturile!? Wow cat esti de ipocrit... Care dracu drepturi? Ca tu o tii una si buna ca nu trebui sa contribuim acolo... Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Ca tu o tii una si buna ca nu trebui sa contribuim acolo... Şi dacă susţin ...chiar aşa se va face!?? Banii tot se vor duce acolo...ce nu înţelegi din asta!Şi odată ce am contribuit (obligat) dece nu aş avea dreptul la ce se decoperă acolo!? Aaaa numai dacă dau banii benevol...si să nu mă intereseze ce fac ei pe acolo...poate o să am dreptul să ”ling borcanul cu miere”!? Ai o logică ”betooon”! Pe bunee.... Editat Septembrie 15, 2016 de elmar Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Ai o logică ”betooon”! Macar eu am ceva logica, spre deosebire de tine. Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Siiigur ...sigur!! Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Tot ce inseamna civilizatie inseamna munca si contributie din partea fiecaruia dintre noi, indiferent daca exista realizari sau nu. Asta include si stiinta. Pentru scoli platim cu totii, dar nu toti elevii care termina o scoala sunt suficient de competenti, asta nu inseamna ca pentru cei care nu au studiat sau au uitat ce au studiat, am platit bani degeaba ? Pentru cei care spun ca altii mor de foame: ce procent din venitul dvs. oferiti pentru cei care mor de foame ? Aceste lucruri rezultate din cercetare par aparent putine, dar rezista pentru totdeauna sau asa ar trebui. Alte valori precum bijuterii, ultimul model de telefon, masina, astazi au o valoare si maine zero. Sunt curios cati bani platim anual pentru NATO caci sunt sigur ca in caz de razboi sistemul de aparare anti-racheta va fi complet inutil. Pe de alta parte, proiectele CERN au nevoie de bani si sunt si astea o afacere, multe proiecte europene sunt bani aruncati dar nu din cauza ca ideea proiectului este gresita, ci din cauza ca unele afaceri s-au nascut tocmai pentru a fructifica aceste fonduri. Elvetia este o tara cu traditie in a vinde tehnologie si nu lucruri "grele". Este uimitor cum aceasta tara reuseste sa obtina bani din cercetare si nu din productie, iar mare parte din banii europeni se duc acolo precum apa pe scurgerea de la cada, ca sa nu spun altceva. In documentele prezentate in unul din posturile anterioare se enumera numarul tezelor PhD. Domnilor, dvs. stiti cate teze PhD valoreaza intr-adevar ceva ? Tezele PhD sunt maxim niste hartii. Eu cred ca este inflatie de PhD, in sensul ca pe langa oameni intr-adevar de valoare exista o gramada de umplutura. Si Ponta avea sau are PhD. Apropos de valoare, valoarea unui obiect, fie ca este un rahat de crocodil sau sculptura lui Brancusi, este suma de bani care cineva este dispus sa o plateasca. Nu se creaza nimic cu valoare daca nu este potentiala marfa. Ca sa inchei: -cercetarea in general este o investitie necesara, este esenta existentei noastre si cercetarea si studiul ne deosebesc de restul regnului animal. -cercetarea europeana este o investitie proasta, din cauza lipsei de transparenta, a coruptiei si a parazitismului cu care ne-am obisnuit. In jurul a cativa oameni care fac cercetare adevarata, ia nastere o intreaga industrie profitabila. Cine realizeaza instalatiile pentru CERN, de la acceleratoare pana la computere si ascensoare si mancarea de la bucatarie? Cine coordoneaza, cine spala pe jos ? Toti acestia mananca din ceea ce inseamna bani pentru cercetare. Sunt convins ca in aceste domenii conexe prezenta romaneasca este foarte redusa. Poate a gresit cu spalatul pe jos dar nici acolo nu cred. Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Eu aş concluziona din ce s-a scris mai sus...cercetarea europeană e un fel de căpuşă(mega-căpuşă!) pe banii tuturor europenilor ... iar rezultatul cercetării(dacă va mai fi un rezultat) îl va şti numai cine trebuie!(după cum am mai spus...) Alţii fac aceste lucruri...cu bani privaţi...iar rezultatele nu întârzie să vină!Că dacă nu ...nu vor mai primi nici un ban! Dar aici...interesele sunt uriaşe...companii mari din occident furnizează echipamente acestora la suprapreţ...că na, e pentru ”cercetare”! O să vedeţi că într-o bună zi ...şi această ”bubă” se va sparge....şi toate ”oalele” vor cădea tot în capul nostru! Eu înţeleg pe unii (susţinători ai ”fenomenului”) că poate speră să ajungă şi ei pe acolo...şi poate chiar să se ungă cu mierea dulce şi scumpă...dar la ”Pomul(pardon...borcanul) lăudat, nu te duci cu sacul/linguroiul!” Editat Septembrie 15, 2016 de elmar Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Mai termina cu aberatiile , ce buba si mega-capusa , un rahat de interes , banii CERN sunt insignifianti pentru Europa sau pentru vreo industrie . De exemplu numai o centrala nucleara ce se va construi in Marea Britanie va costa vreo 18 miliarde euro , semnificativ mai mult . Asta e dupa modelul televiziunilor de la noi , unde habarnistii inventeaza stiri senzationale in completa necunostinta de cauza . Editat Septembrie 15, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Mă gândeam odată...la cozile de topor...oare din ce lemn or fi făcute!? Din pădurile noastre româneşti? sau din import?! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Import rusia 100% Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Cine ştie ...cunoaşte! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 -cercetarea in general este o investitie necesara, este esenta existentei noastre si cercetarea si studiul ne deosebesc de restul regnului animal. -cercetarea europeana este o investitie proasta, din cauza lipsei de transparenta, a coruptiei si a parazitismului cu care ne-am obisnuit. In jurul a cativa oameni care fac cercetare adevarata, ia nastere o intreaga industrie profitabila. +10 !!!!!! Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Oameni buni nu mai stricati topicul cu aiureli. Veniti doar pe subiect si nu pe aratura. CERN-ul, Laserul de la Magurele, si toate laboratoarele de cercetare din lume din lume, ne-au pus supertehnologia in brate. Altfel am fi ramas in feudalism si cu mentalitatea si cu tehnologia. Link spre comentariu
Postări Recomandate